Spor Toto Süper Lig'de 7. hafta mücadeleside Trabzonspor ile Gaziantepsor kozlarını paylaştı.

Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanan karşılaşma, 4-4 sona erdi.

Gaziantepspor'un gollerini 7 ve 52. dakikalarda Muhammet Demir, 18'deErdem, 64'te de Chibuke kaydetti. Trabzonspor'un golleri ise 48. dakikadaBelkalem, 63'te Yatabare, dakikalar 67'yi gösterdiğinde Sefa ve son saniyede Oscar Cardozo'dan geldi.

Alınan bu sonucun ardından Trabzonspor 8 puana çıkarken, Gaziantepspor ise 9 puana yükseldi.

Ligin bir sonraki haftasında Trabzonspor deplasmanda Akhisar Belediyespor ile karşılaşacak olurken, Gaziantepspor sahasında Mersin İdman Yurdu ile oynayacak.

WARIS VE CARDOZO KULÜBEDE
Spor Toto Süper Lig'de sahasında Gaziantepspor'u konuk eden Trabzonspor, hafta içinde UEFA Avrupa Ligi'nde Belçika'nın Lokeren takımıyla yaptığı maça göre daha farklı bir kadroyla sahaya çıktı. Bordo-mavili takımın teknik direktörü Vahid Halilhodzic, Lokeren maçında ilk 11’de forma verdiği Mehmet Ekici ve Papadopoulos’u 18 kişilik maç kadrosuna almazken Waris ve Cardozo’yu kulübeye çekti.Sakatlığı tam olarak geçmeyen Musa Nizam’ı da 18 kişilik kadroya almayan Halilhodzic, sol bekte yine Zeki Yavru’ya görev verdi.

Bordo-mavili takımda sakatlıkları bulunan İshak Doğan, Onur, Deniz Yılmaz ve Aykut Demir de maç kadrosunda yer almadı. Son Lokeren maçında hafif bir sakatlık yaşayan Mehmet Ekici’nin de hem riske edilmediği hem de yorgunluk nedeniyle dinlendirilmek amacıyla maç kadrosuna alınmadığı öğrenildi.

4 DEĞİŞİKLİK
Halilhodzic, Lokeren maçındaki 11’ine göre 4 oyuncu değişikliğine gitti. UEFA Avrupa Ligi'ndeki yabancı sayısının serbest olması nedeniyle 8 yabancı oyuncusundan faydalanan Halilhodzic, Gaziantepspor maçında ise Cardozo’nun yerine Serdar’a, Papadopoulos’un yerine Mustafa Yumlu’ya, Majeed Waris’in yerine Sefa’ya ve Mehmet Ekici’nin yerine ise Soner Aydoğdu’ya 11’de görev verdi.

Halilhodzic, maç öncesi değişikliklerine ilişkin yaptığı açıklamada, "Geçen hafta görev veremediğim oyuncuları değerlendirmek istedim ve onların performansını gerçekten çok merak ediyordum” dedi.

ÖZER HURMACI İLK KEZ
Trabzonspor’da sezon başı kampında sakatlanan ve yaklaşık 3 aydır sahalardan uzak kalan Özer Hurmacı, Gaziantepspor maçıyla sahalara döndü. İki haftadır takımla çalışmalara başlayan Hurmacı’yı 18 kişilik maç kadrosuna alan Halilhodzic, 6 maç aranın ardından Lokeren maçıyla kadroya aldığı Mustafa Yumlu’yu ise Gaziantepspor maçında 11’de görevlendirdi. Ligin ilk haftasında Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor maçında 11'de görev alan Mustafa Yumlu, 7 resmi maç sonra ilk 11'de sahaya çıkarak formasına kavuştu.

İLK DEVREDE 2 FARK!..
Karşılaşmaya çok hızlı başlayan Gaziantespor ilk devreyi 2-0 önde kapattı. Henüz 7. dakikada sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda kale sahasına yapılan ortada Muhammet topa iyi yükseldi ve kafa vuruşunda yerden seken top ağlara gitti.

Yine sağ kanattan gelişen Trabzonspor atağında Chibuike ceza alanına girip yerden pasını Erdem'e verdi ve Erdem de kale sahası içinden vuruşunda topu sol köşeden ağlara gönderdi. 18. dakikada 2 farklı üstünlüğü yakalayan Gaziantepspor soyunma odasına da bu skorla gitti.

GOLLER ARKA ARKAYA
İkinci devrede de gol fırtınası devam etti. Dakikalar 48'i gösterdiğinde Belkalem farkı 1'e indirdi. Kullanılan serbest vuruşta ceza alanına yapılan ortada Medjani'nin indirdiği topa kale sahası içinde Belkalem dokundu ve topu ağlara gönderdi.

Bu gole ise cevap gecikmedi. Gaziantepspor'un ilk golünü atan Muhammet, 52'de bir kez daha sahneye çıktı. Gelişen Gaziantepspor atağında ceza alanı dışı sol çaprazında topla buluşan Chibuike'nin kaleye şutunda sağ direkten dönen topu Muhammet boş kaleye gönderdi ve skor 3-1'e geldi.

1 DAKİKADA 2 CEVAP BİRDEN
Farkın ikiye çıkmasıyla birlikte Trabzonspor'un golcüsü Yatabare 64'te sahne aldı. Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada savunma topu karşıladı. Atağın devamında rakip ceza alanına yükseltilen topta Mustafa'nin indirdiği topu Yatabare net bir vuruşla ağlara gönderdirirken Trabzonspor farkı 1'e indirdi! 2-3

Yatabare'nin golünün 1 dakika sonrasında bu kez Chibuike, 'Ben de varım' dedi. Gaziantepspor'da rakip savunma arkasına sarkan Chibuike topu kaleci Fatih'in üzerinden aşırttı ve ağlara gönderdi.

SEFA GOLÜNÜ ATTI
Gol yağmurunda son sözü Sefa Yılmaz söyledi. Dakikalar 67'yi gösterdiğinde Trabzonspor farkı yeniden 1'e indirdi. Kullanılan serbest vuruşta Constant'ın doğrudan kaleye gönderdiği top sağ direkle üst direğin birleştiği yerden döndü. Dönen topu sağ çaprazdan Sefa çok sert bir vuruşla ağlara gönderirken klas bir gole imza attı.

KALAN DAKİKALARDA CARDOZO 
Sefa'nın golü sonrası da ataklar devam etti. Her iki takım da gol ararken son sözü Cardozo söyledi.  Gelişen Trabzonspor atağında sağ kanattan ceza alanına yapılan ortada Waris'in indirdiği topu kale sahası içinde Cardozo kafasıyla ağlara gönderdi ve skoru eşitledi.

Maçtan dakikalar;

90'Gelişen Trabzonspor atağında sağ kanattan ceza alanına yapılan ortada Waris'in indirdiği topu kale sahası içinde Cardozo kafasıyla ağlara gönderdi ve skoru eşitledi.
90'GOL! Oscar Cardozo
90'Bu arada Trabzonspor'da Oscar Cardozo, orta alanda rakibine faul yaptı ve sarı kart gördü.
90'Trabzonspor gole çok yaklaştı. Sağ kanattan ceza alanına yapılan ortada bir karambol oluştu ve ardından boşta kalan topa Cardozo vurdu ama top Karcemarskas'ta kaldı.
90'Bir başka Trabzonspor atağında sağ kanatta topu alan Bosingwa, iki rakibinden sıyrıldı ve ceza yayından vuruşunu yaptı ama top savunmadan döndü.
90'Maçın sonuna 4 dakika ilave edildi.
90'Orta alanda gerçekleşen ikili mücadelede rakibine faul yapan Özer Hurmacı sarı kart gördü.
89'Bu kez gelişen Trabzonspor atağında ceza alanı dışı sol çaprazında topla buluşan Mustafa'nın şut denemesinde top üstten dışarıya gitti.
88'Gelişen Gaziantespor kontra atağında Muhammet'in pasında ceza yayında topla buluşan Oğulcan'ın kaleye şutunda Fatih topun sahibi oldu.
87'Gelişen Trabzonspor atağında Constant'ın sol kanattan ceza alanına ortasında Sefa, topu oyun alanı içinde tutamadı.
86'Trabzonspor savunmasından rakip savunma arkasına uzun gönderilen topa yükselen Cardozo topa eliyle müdahale etti.
85'Gaziantepspor'da sakatlık yaşayan Koray Arslan oyundan çıkarken Oğulcan Çağlayan oyunda.
83'Gaziantepspor'da Koray Arslan bir sakatlık geçirdi ve şu an tedavisi yapılıyor...
82'Gelişen Trabzonspor atağında Waris topla birlikte sol kanattan son çizgi yakınlarına kadar gitti ama rakibinden sıyrılamadı ve ardından faul yaptı.
81'Bordo mavili ekibin baskısı sürüyor...
80'Gaziantepspor'da John Chibuike'nin yerine Gilles Binya oyunda.
79'Gelişen Gaziantepspor atağında rakip ceza
78'Kullanılan serbest vuruşta Cardozo'nun kaleye gönderdiği sert şutta top sol direğin hemen yanından dışarıya gitti.
77'Trabzonspor atağında Özer, rakip ceza alanının hemen dışından hafif sol çaprazında yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
75'Konuk ekip sol kanattan serbest vuruş kullandı. Gökhan'ın ceza alanına ortasında herkesi aşan top yandan dışarıya gitti.
74'Gaziantepsporlu oyuncular oyunun temposunu düşürmeye Trabzonsporlu oyuncular ise yükseltmeye çalışıyor.
73'Gaziantepspor'da Emre Nefiz'in yerine Koray Arslan oyunda.
72'Trabzonspor'da Mustapha Yatabare'nin yerine Oscar Cardozo oyunda.
71'Kullanılan serbest vuruşta Bosingwa'nın ceza alanına ortasında Yatabare'nin kafa vuruşunda top yandan dışarıya gitti.
70'Yine sağ kanattan gelişen Trabzonspor atağında Serdar, rakibinden sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
69'Gelişen Trabzonspor atağında Sefa'nın sağ kanattan ceza alanına ortasında kaleci Karcemarskas topun sahibi oldu.
68'Bordo mavililerin baskısı sürüyor...
67'Kullanılan serbest vuruşta Constant'ın doğrudan kaleye gönderdiği top sağ direkle üst direğin birleştiği yerden döndü ve dönen topu sağ çaprazdan Sefa çok sert bir vuruşla ağlara gönderdi.
67'GOL! Sefa Yılmaz
En güzel spor videoları burada... Bu sitenin müptelası olacaksınız. Birbirinden güzel videolar sadece bir tık ötede....
65'Gelişen Trabzonspor atağında Sefa, rakip ceza alanı yakınlarında rakibinin sert müdahalesiyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
64'Trabzon'da gol yağmuru...
64'Gaziantepspor'da rakip savunma arkasına sarkan Chibuike'ye atılan topta Chibuike topu kaleci Fatih'in üzerinden aşırttı ve topu ağlara gönderdi.
64'GOL! John Chibuike
63'Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada savunma topu karşıladı. Atağın devamında rakip ceza alanına yükseltilen topta Mustafa'nin indirdiği topu Yatabare net bir vuruşla topu ağlara gönderdi.
63'GOL! Mustapha Yatabare
62'Bordo mavililer bu kez sağ kanattan geldi. Ceza alanına yapılan ortada Waris'in kaleye göndermek istedi top Arokoyo'nun müdahalesiyle kornere gitti.
61'Sol kanattan gelişen Trabzonspor atağında Constant'ın ceza alanına ortasında savunma topu karşıladı.
60'Gaziantepspor savunmasında topu alan Gökhan, hızla rakip yarı alana geçmek istedi ama Yatabare rakibini yere indirdi.
İddaa tam listesini ve listedeki tüm maçlar için yorumları, canlı sonuçları, yazarlardan iddaa tahminlerini, kazandıran kuponları Sporx İddaa'da bulabilirsiniz.
58'Gelişen Trabzonspor atağında ceza alanı dışı sağ çaprazında topla buluşan Bosingwa'nın şutunda top sol direğin yanından dışarıya gitti.
57'Trabzonspor'da Carl Medjani'nin yerine Waris Majeed oyunda.
56'Aynı kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada kaleci Fatih'ten seken topa Chibuike vurdu ama top yandan dışarıya gitti.
55'Kullanılan serbest vuruşta ceza alanına yapılan ortada Yatabare topu kornere gönderdi.
54'Sağ kanattan gelişen Gaziantepspor atağında Barış, Sefa'dan sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
53'Trabzonspor tam da umutlandığı anda kontra ataktan kalesinde golü gördü.
52'Trabzonspor tam da umutlandığı anda kontra ataktan kalesinde golü gördü.
52'Gelişen Gaziantepspor atağında ceza alanı dışı sol çaprazında topla buluşan Chibuike'nin kaleye şutunda sağ direkten dönen topu Muhammet boş kaleye gönderdi.
52'GOL! Muhammet Demir
51'Trabzonspor seyircisi gelen golün ardından desteğini arttırmaya başladı...
50'Bu kez etkili gelişen Gaziantepspor atağında sağ kanattan ceza alanına yapılan ortada savunma topu karşıladı.
49'Bir başka Trabzonspor atağında ceza alanına sağ çaprazdan koşu yapan Sefa'ya atılan pasta ofsayt bayrağı kalktı.
48'Kullanılan serbest vuruşta ceza alanına yapılan ortada Medjani'nin indirdiği topa kale sahası içinde Belkalem dokundu ve topu ağlara gönderdi.
48'GOL! Essaid Belkalem
47'Gelişen Trabzonspor atağında rakip yarı alanın ortalarında topla buluşan Yatabare, rakibinden sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
46' Trabzonspor ikinci yarıya taraftarın desteğiyle başlıyor. Az sayıda taraftar hep birlikte takıma destek oluyor
46'Mücadelenin ikinci yarısı Gaziantepsporlu oyuncuların vuruşuyla başladı...
D.A.Gaziantepspor, ilk yarıyı 2-0 önde kapattı.
D.A.İlk yarıda son düdük çaldı ve ilk yarı sona erdi.
45'Gaziantepspor sol kanattan köşe vuruşu kullandı. Ceza alanına yapılan ortada savunma topu uzaklaştırdı.
45'İki takım oyuncuları da çok fazla top kaybı yapıyor...
45'İlk yarının sonuna 2 dakika ilave edildi.
44'Gaziantepsporlu oyuncular ilk yarının sonları yaklaştıkça oyunu soğutmak ve soyunma odasına gol yemeden gitmek istiyor.
42'Aynı kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada ön direk yakınlarında savunma topu uzaklaştırdı.
41'Bordo mavili ekip bu kez sol kanattan geldi. Sefa son çizgiye kadar indi ama savunma topu kornere gönderdi.
40'Gaziantespor rakip ceza alanının hemen dışından sol çaprazdan serbest vuruş kullandı. Ceza alanına yapılan ortada kafa vuruşunu yapan Chico için ofsayt bayrağı kalktı.
39'Sağ kanattan etkili gelişen Trabzonspor atağında Bosingwa'nın ceza alanına sert ortasında Yatabare'den önce kaleci Karcemarskas topun sahibi oldu.
38'Bu kez gelişen Gaziantepspor atağında rakip ceza alanı dışında topla buluşan Chibuike, 3 rakibinin arasından sıyrılmak istedi ama başarılı olamadı.
37'Bordo mavililerin baskısı artmaya başladı... Yine sağ kanattan gelişen atakta Bosingwa'nın ceza alanına ortasında Karcemarskas topun sahibi oldu.
36'Aynı kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada savunmanın karşıladığı topu ceza alanı dışında kontrol eden Constant'ın sert şutu üstten dışarıya gitti.
35'Sağ kanattan gelişen Tranzonspor atağında Bosingwa son çizgiye kadar inip topu ceza alanına çevirmek istedi ama savunmaya çarpan top kornere gitti.
34'Bordo mavili ekipte Soner Aydoğdu'nun yerine Özer Hurmacı oyunda.
33'Trabzonspor'da birazdan oyuncu değişikliği olacak.
32'Kullanılan serbest vuruşta ceza alanına yapılan ortada Yatabare'nin kafa vuruşunda top üstten dışarıya gitti.
31'Gbenga Arokoyo sarı kart gördü.
30'Sol kanattan gelişen Trabzonspor atağında ceza alanına yakın bir noktada topla buluşan Sefa, Chibuike'nin müdahalesiyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
29'Konuk ekip 2-0'ın avantajıyla biraz daha savunmaya ağırlık vermeye başladı.
28'Gaziantepspor sağ kanattan köşe vuruşu kullandı. Ceza alanına yapılan ortada kaleci Faith topu uzaklaştırdı.
27'Orta alanda gerçekleşen ikili mücadelede Gaziantepsporlu Arokoyo bir sakatlık geçirdi ve şu an tedavisi yapılıyor.
25'Bu arada Gaziantepspor'da Muhammet Demir bir sakatlık geçirdi ama durumu ciddi değil ve oyuna devam edebilecek.
24'Bu kez sol kanattan gelişen Trabzonspor atağında Constant'ın ceza alanına sert ortasında Yatabare'nin kafa vuruşunda top yandan dışarıya gitti.
23'Bordo mavili ekibin atağında Bosingwa'nın sağ kanattan ceza alanına yerden pasında Medjani topa gelişine vurmak istedi ama top savunmadan döndü.
22'Trabzonspor istediği oyunu henüz sahaya yansıtabilmiş değil...
21'Gelişen Trabzonspor atağında Serdar'ın sağ kanattan ceza alanına ortasında uzak kale direği yakınlarından Soner topu kale sahasına indirdi ama Yatabare baskı altında topa dokunamadı.
20'Trabzons'da şok skor... Gaziantepspor'un ataklarını devam ediyor...
19'Gaziantepspor, Trabzonspor kalesinde yakaladığı 3 net pozisyondan 2'sini golle sonuçlandırdı.
18'Yine sağ kanattan gelişen Trabzonspor atağında Chibuike ceza alanına girip yerden pasını Erdem'e verdi ve Erdem de kale sahası içinden vuruşunda topu sol köşeden ağlara gönderdi.
18'GOL! Erdem Şen
18'Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada savunma topu karşıladı.
17'Gaziantepspor çok etkili geldi. Ceza alanı dışı sağ çaprazından ceza alanına yapılan ortada Chibuike'nin yakın mesafeden kafa vuruşunda son anda Fatih topa dokundu ve ardından direği de sıyıran top kornere gitti.
16'Aynı kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada kaleci Karcemarskas topu parmaklarıyla aşırttı ve sol kanada açılan topu Sefa tekrar kontrol etmek istese de oyun alanı içinde tutamadı.
15'Gelişen Trabzonspor atağında sağ kanatta topla buluşan Serdar'ın ceza alanına ortasında Sefa'nın gelişine vuruşunda savunmaya da çarpan top kornere gitti.
14'Trabzonspor savunmasında topla buluşan Zeki, topu rakibine kaptırdı ve topu alan Chibuike ceza alanına girdi ama baskı sonucu topu kaybetti.
13'Bosingwa, kullandığı serbest vuruşta topu ceza alanına ortaladı ama Belkalem'in kafa vuruşu üstten dışarıya gitti.
12'Yine sağ kanattan gelişen Trabzonspor atağında Serdar, rakibinden sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
10'Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanan mücadelede tempo oldukça düşük seviyede. İki takım da henüz net bir pozisyon yakalayamadı. Tek gol duran toptan geldi.
9'Bir başka Trabzonspor atağında sağ kanatta topla buluşan Serdar'ın ceza alanına yerden sert ortasında Yatabare'yi geçen top kaleci Karcemarskas'ta kaldı.
8'Gelişen Trabzonspor atağında rakip yarı alanın ortalarında topla buluşan Yatabare'nin sağ kanattaki Serdar'a pasında Serdar topa yetişemedi ve top taca gitti.
7'Gaziantepspor sağ kanattan köşe vuruşu kullandı. Kale sahasına yapılan ortada Muhammet topa iyi yükseldi ve kafa vuruşunda yerden seken top ağlara gitti.
7'GOL! Muhammet Demir
6'Trabzonspor'da Mustafa Yumlu, uzun süren sakatlığının ardından ilk kez kadroda yer alıyor.
5'Trabzonspor rakip yarı alanın ilk metrelerinden sağ kanattan serbest vuruş kullandı. Bosingwa'nın ceza alanına ortasında Yatabare'nin kafa vuruşu kaleci Karcemarskas'ta kaldı.
4'Gelişen Trabzonspor atağında Mejani'nin pasında sağ kanatta topla buluşan Bosingwa'nın uzun pasında hiç bir arkadaşı topa hareketlenmedi.
3'Hüseyin Avni Aker tribünlerinde büyük boşluklar dikkat çekiyor. Hava futbol oynamaya gayet müsait...
2'Gelişen Trabzonspor atağında sol kanatta topla buluşan Constant, kaleci Karcemarskas'ı önde gördü ve uzak mesafeden kaşeye vuruşunu yaptı ama top üst ağlarda kaldı.
1'Karşılaşma Trabzonsporlu futbolcuların başlama vuruşuyla start aldı.
Maç Öncesi: Trabzonsporlu taraftarlar maça yine ilgi göstermediler. Bu karşılaşmayı az sayıda taraftar stadyumdan takip ediyor.
Maç Öncesi: Takımlar sahaya çıktılar karşılaşma birazdan başlayacak.

STAT: Avni Aker
SAAT: 16.00
YAYIN: Lig Tv
HAKME: Cüneyt Çakır

İlk 11'ler

Trabzonspor: Fatih, Bosingwa, Belkalem, Mustafa Yumlu, Zeki, Medjani, Soner, Constant, Serdar, Sefa, Yatabare

Yedekler: İbranim, Cardozo, Özer, Mustafa Akbaş, Waris, Yusuf, Salih

Gaziantepspor: Karcemarskas, Elyasa, Chibuike, Şenol Can, Erdem, Emre, Muhammet, Arokoyo, Gökhan Süzen, Barış, Luis Fransisco