Spor Toto Süper Lig 11. hafta maçında Trabzonspor ile Gençlerbirliği karşı karşıya geldi.

Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanan ve FIFA kokartlı hakem Hüseyin Göçek'in düdük çaldığı mücadelede galip gelen taraf 4-1 gibi net bir skorla Trabzonspor oldu.

Ersun Yanal'ın göreve gelmesiyle çıkışa geçen ev sahibine galibiyeti getiren goller 8, 40, 65. dakikalarda Oscar Cardozo, 31. dakikada Özer Hurmacı atarken, Gençlerbirliği'nin tek sayısını 73. dakikada Mervan Çelik kaydetti.

Aldığı bu farklı galibiyetle puanını 18'e çıkaran Trabzonspor 5. sıraya yerleşirken, Gençlerbirliği 13 puanla 12. sırada kaldı. Süper Lig'in 12. haftasında Trabzonspor, deplasmanda Beşiktaş'la karşılaşacak, Gençlerbirliği ise Gaziantepspor'u konuk edecek.

YANAL, 2 BİN 54 GÜN SONRA

Gençlerbirliği'ni konuk eden Trabzonspor'da, teknik direktör Ersun Yanal, ikinci döneminde bordo-mavili takımın başında Hüseyin Avni Aker Stadı'ndaki ilk lig maçına çıktı.

Ligde en son 2008-2009 sezonunun 28. haftasında Gençlerbirliği maçıyla ilk döneminde Trabzon'daki son maçına çıkan Ersun Yanal, 17 Nisan 2009'da oynanan bu karşılaşmanın ardından 2 bin 54 gün sonra Hüseyin Avni Aker Stadı'nda aynı rakip karşısında taraftarlarla buluştu.

YANAL SÜRPRİZ YARMADI

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, Gençlerbirliği karşısında beklenen kadroyu sahaya sürdü.

Yanal, UEFA Avrupa Ligi’ndeki Metalist Kharkiv maçında görev verdiği Soner Aydoğdu, Waris ve Yatabare’yi yedek kulübesinde oturttu. Musa Nizam’ı sol bekte oynatan Yanal, Waris'in yerine Sefa Yılmaz'ı hücüm hattında görevlendirdi. UEFA listesinde olmadığı için Avrupa kupası maçlarında oynayamayan Özer Hurmacı, Gençlerbirliği maçıyla yine ilk 11’deki görevine döndü.

CONSTANT KADRODA YOK

Trabzonspor'un, Galatasaray'ı 3-0 yendiği karşılaşmada sakatlanan Gineli oyuncu Constant, 18 kişilik maç kadrosunda yer almadı.

Yanal, Metalist Kharkiv maçında sakatlığı nedeniyle 18 kişilik kadroda yer almayan ancak bu maçın ardından takımla çalışmalara başlayan Gineli oyuncuya Gençlerbirliği karşısında görev vermedi.

MAÇA İLGİ DÜŞÜK

Trabzonspor-Gençlerbirliği karşılaşmasına taraftarlar fazla ilgi göstermedi.

Soğuk hava ve sağanağın da etkisiyle taraftarların maça gelmemesi üzerine Hüseyin Avni Aker Stadı tribünlerin büyük bölümü boş kaldı. Yaklaşık 5 bin dolayında taraftar takımına destek verdi.

Hayatını kaybeden eski Fenerbahçeli milli futbolcu Fikret Kırca anısına maç öncesi saygı duruşunda bulunuldu.

PERDEYİ CARDOZO AÇTI

Trabzonspor'un Benfica'dan transferi Oscar Cardozo, Gençlerbirliği maçına damgasını vurdu. İlk olarak 8. dakikada perdeyi açan yıldız golcü, Gençlerbirliği savunmasının yaptığı hata sonucunda Yusuf'tan seken topu önünde buldu ve düzgün bir vuruşla takımını öne geçirdi. Trabzonspor bu golle 1-0 öne geçti.

SERBEST VURUŞ ORGANİZASYONU VE ÖZER...

Cardozo'yla öne geçen ve moral bulan Trabzonspor ikinci golü Özer Hurmacı'yla buldu. Özgür İleri'nin Medjani'ye yaptığı faulün ardından sağ çaprazdan kazanılan serbest vuruşta topun başına Yusuf Erdoğan geçti. Yusuf'un yakın direğe ortasına iyi hareketlenen Özer Hurmacı sağ ayağıyla yaptığı vuruşla topu kaleci Johan Dahlin'in solundan filelerle buluşturdu ve takımını 2-0 öne taşıdı.

SEFA'NIN PASINDA CARDOZO AFFETMEDİ

Farkı açan Trabzonspor, savunması iyice düşen Gençlerbirliği'ne karşı akın akın ataklar düzenledi. Bu kontra atakların birinde Mehmet Ekici'nin pasıyla orta yuvarlağın içinde topla buluşan Sefa Yılmaz hızla ilerledikten sonra pasını sağ tarafında bulunan arkadaşı Cardozo'ya verdi. Paraguaylı golcü, ceza sahası çizgisi üzerinden yaptığı güzel vuruşla topu kaleci Johan Dahlin'in sağından ağlarla buluşturdu.

Bu gol ilk yarının da skorunu belirledi. 3-0

FIRTINA DURMAK BİLMEDİ

Galatasaray maçı öncesinde göreve gelen Ersun Yanal'ın felsefesini takıma belletmesi sonrası sahanın her yerinde basan bir Trabzonspor vardı. Gençlerbirliği'nin rahat çıkmasına izin vermeyen ev sahibi ekip, ilerde pres yaparak rekibini top kaybına zorladı ve topların sahibi oldu. Takımın yaptığı bu baskı tribündeki taraftarların da büyük beğenisini aldı.

CARDOZO'DAN 'OSCAR'LIK GOL

Maçta mutlak kontrol sahibi olan Trabzonspor'da 4. gol de gecikmedi. Oscar Cardozo, kendisinin 3, takımının 4. golünü akıllardan uzun süre silinmeyecek bir şekilde kaydetti. Hızlı gelişen ev sahibi atağında Sefa Yılmaz, ayağının dışıyla pasını Oscar Cardozo'ya verdi. Cardozo, ceza alanı sol çaprazından yaptığı mükemmel aşırtma vuruşla topu kaleci Johan Dahlin'in üzerinden ağlarla buluşturdu. Bu golle Oscar Cardozo hat-trick yapmış oldu.

GENÇLER'İN TEK SAYISI MERVAN'DAN

Trabzonspor'un hakimiyetinde geçen 90 dakikada konuk Gençlerbirliği adına önemli bir iki pozisyon Trabzonspor farkı 4-0'a getirdikten sonra gerçekleşti. Bu ataklardan birinde Trabzonspor savunmasının az adamla yakalandığı bir anda İrfan Can Kahveci ceza sahası içine girdi ve pasını arka direkte bekleyen Mervan Çelik'e çıkardı. Mervan, penaltı noktasının sol tarafından yaptığı gelişine vuruşla topu ağlara gönderdi ve maçın sonucunu tayin etti. 4-1


MAÇTAN AYRINTILAR

M.S.Trabonspor, Gençlerbirliği'ni 4-1 mağlup ederek puanını 18'e yükseltti. Gençlerbirliği 13 puanda kaldı.
M.S.Son düdük çaldı ve karşılaşma sona erdi.
90'Mücadelenin temposu artık iyice düşmeye başladı... Son düdüğü bekliyoruz...
90'Maçın sonuna 3 dakika ilave edildi.
89'Aynı kanattan paslaşılarak kullanılan köşe vuruşunun ardından Trabzonsporlu oyuncular pas yaparak kendi yarı alanlerına kadar gitti.
88'Bu kez sağ kanattan gelişen Trabzonspor atağına Serdar'ın ceza alanına yerden pasında savunma topu kornere gönderdi.
87'Bir başka Trabzonspor atağında Serdar'ın ceza alanında Serdar'ın karşı karşıya pozisyonda vuruşu yandan dışarıya gitti.
86'Sol kanattan gelişen Trabzonspor atağında Yusuf'un ceza alanına ortasında top kaleci Dahlin'de kaldı.
85'Kullanılan serbest vuruşta Tomic'in doğrudan kaleye gönderdiği top üstten dışarıya gitti.
84'Gelişen Gençlerbirliği atağında İrfan Can, rakip yarı alanın ortalarında Papadopoulos'un müdahalesiyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş. Papadopoulos sarı kart gördü.
83'Orta alanda gerçekleşen ikili mücadelede Özer, Taylan'a faul yaptı.
82'Aynı kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada savunma topu uzaklaştırdı
81'Sol kanattan etkili gelişen Trabzonspor atağında Yusuf, rakibini geçip ceza alanına girdi ve kale sahasına sert bir top gönderdi ama Yatabare'den önce savunma topu uzaklaştırdı.
79'Gelişen Gençlerbirliği atağında Antal'ın ceza alanı dışından şutunda top üstten dışarıya gitti.
78'Trabzonspor'da Oscar Cardozo'nun yerine Fatih Atik oyunda.
77'Bordo mavili ekip oyuncuları kendi yarı alanlarında pas yapıyor.
76'Trabzonspor'da Serdar Gürler, rakip yarı alanda Hakan'a yaptığı sert faulden sonra sarı kart gördü.
75'Gelişen Trabzonspor atağında Yatabare, rakiplerinden sıyrılıp kaleye şutunu gönderdi ama top sağ direğin hemen yanından dışarıya gitti.
74'Gençlerbirliği'nde Özgür İleri'nin yerine Taylan Antalyalı oyunda.
73'Trabzonspor'da Özer topu kaptırdı ve Gençlerbirliği ani bir atak geliştirdi. İrfan ceza alanı içi sağ çaprazından Mervan'e yüksek bir top gönderdi ve Mervan topa gelişine vurarak topu ağlarla buluşturdu.
73'GOL! Mervan Çelik
70'Bir başka Trabzonspor atağında oyuna yeni giren Yatabare'nin kaleye etkili şutunda top dışarıya gitti.
69'Trabzonspor'da Carl Medjani'nin yerine Mustapha Yatabare oyunda.
68'Bu kez Gençlerbirliği gole çok yaklaştı. Ceza alanı içi sol çaprazında topla buluşan Mervan'ın kaşeye vuruşunda Fatih'in parmaklarının ucuyla vuruşunda top üst direkten oyuna döndü. Ardından ikinci şutta ise Fatih yine son anda topu kornere çeldi.
67'Paraguaylı yıldız Oscar Carodoz hat-trick yaparken 3. golü gerçekten izlenmeye değerdi.
66'Gelişen Trabzonspor kontra atağında Sefa'nın pasında ceza alanı dışı sol çaprazında topla buluşan Cardozo, mükemmel bir aşırtma golüyle topu ağlara gönderdi.
66'GOL! Oscar Cardozo
65'Sağ kanattan gelişen Gençlerbirliği atağında Hakan, rakibinden sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
64'Aynı kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada Hakan topu uzaklaştırdı.
63'Trabzonspor gole çok yaklaştı. Bosingwa, sağ kanattan orta yapmak yerine topu kaleye gönderdi ama Dahlin son anda kornere çeldi.
62'Trabzonspor'un rakibi karşısındaki baskısı yeniden artmaya başladı.
60'Aynı kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada Sefa topu uzaklaştıran isim oldu.
59'Sol kanattan gelişen Gençlerbirliği atağında Tosic'in ceza alanına ortasında savunma topu kornere gönderdi.
57'Gelişen Trabzonspor atağında ceza alanı dışından sert şutunda top kaleci Dahlin'de kaldı.
56'Bu arada düdükten sonra topa vuran Mervan Çelik sarı kart gördü.
55'Sol kanattan gelişen Gençlerbirliği atağında Mervan, Bosingwa'dan sıyrılıp ceza alanına girmek isterken rakibine faul yaptı.
54'Etkili gelişen Gençlerbirliği atağında ceza alanı içi sol çaprazında Mervan topu kaleye gönderdi ama top Fatih'te kaldı.
53' Kart sınırında olan Musa Nizam'ı Ersun Yanal riske etmedi ve Beşiktaş maçına sakladı.
53'Trabzonspor'da Musa Nizam'ın yerine Serdar Gürler oyunda.
52'Etkili gelişen Gençlerbirliği atağında Tomic'in ceza alanına yerden ortasında savunma topu uzaklaştırdı.
51'Gelişen Trabzonspor atağında ceza alanı dışında topla buluşan Mehmet'in kaleye sert şutunda top üstten dışarıya gitti.
50'Mücadelenin ikinci yarısı oldukça temposuz başladı...
49'Sağ kanattan gelişen Gençlerbirliği atağında Hakan, son çizgiye kadar indi ama rakibinden sıyrılmak isterken faul yaptı.
48'Trabzonspor yarı alanında gerçekleşen ikili mücadelede Gosso, Mehmet'e faul yaptı.
47'Gelişen Gençlerbirliği atağında Özgür'ün ceza alanına koşu yapan Gosso'ya ara pasında araya savunma girdi.
46'Gençlerbirliği'nde Uğur Çiftçi'nin yerine Hikmet Balioğlu oyunda.
46'Mücadelenin ikinci yarısı Gençlerbirliğili oyuncuların vuruşuyla başladı.
D.A.İlk yarıda son düdük çaldı ve ilk yarı sona erdi.
45'Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada savunma topu uzaklaştırdı.
45'İlk yarının sonuna 2 dakika ilave edildi.
44'Bu arada iki takım oyuncuları arasında bir gerginlik yaşandı ve Ahmet Çalık ile Mehmet Ekici sarı kart gördü.
43'Kullanılan serbest vuruşta ceza alanına yapılan ortada savunma topu kornere gönderdi.
42'Bir başka Trabzonspor atağında sağ kanattan ileriye hareketlenen Bosingwa'ya arkadan faul yapan Uğur Çiftçi sarı kart gördü.
41'Bordo mavililer oldukça etkili oldukları mücadelede 40 dakikada rakip filelere tam 3 gol birden attı.
40'Trabzonspor çok ani bir kontra atağa çıktı. Sefa, topu rakip ceza alanına kadar taşıyıp pasını sağ çağrazdaki Cardozo'ya verdi. Cardozo topu kontrol edip sol ayağıyla sol köşeye düzgün bir plase vuruş yaptı ve topu ağlara gönderdi.
40'GOL! Oscar Cardozo
39'Yine sol kanattan gelişen Trabzonspor atağında Musa, rakibinden sıyrılıp pasını Yusuf'a verdi ama Yusuf'un ortasında top Dahlin'de kaldı.
37'Trabzonsporlu oyuncular rakibi karşısındaki etkili oyununu sürdürüyor.
36'Bordo mavililer, yine sol kanattan geldi. Musa'nın ceza alanına ortasında herkesi aşan top doğrudan oyun alanını terk etti.
35'Bu kez gelişen Trabzonspor atağında Sefa'nın pasında sağ kanatta topla buluşan Bosingwa'nın ceza alanına ortasında savunma topu karşıladı.
34'Sağ kanattan gelişen Gençlerbirliği atağında ceza alanına yapılan ortada Özgür'ün kafa vuruşunda top yandan dışarıya gitti.
33'Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada Gençlerbirliği savunması topu uzaklaştırdı.
32'Sol kanattan gelişen Trabzonspor atağında Yusuf'un ceza alanı yakınlarından ceza alanına ortasında savunmanın müdahalesiyle top kornere gitti.
31'Bordo mavili ekip rakip ceza alanına yakın bir noktadan sağ kanattan serbest vuruş kullandı. Yusuf'ın yakın direğe yerden gönderdiği topta Özer topu kontrol etmeden direk dibinden düzgün bir vuruşla ağlara gönderdi.
31'GOL! Özer Hurmacı
30'Kullanılan serbest vuruşta Mehmet'in ceza alanına ortasında kaleci Dahlin topun sahibi oldu.
29'Gelişen Trabzonspor atağında sol kanatta topla buluşan Mehmet, Gosso'nun müdahalesiyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
28'Son bölümde tempo biraz düşmeye başladı. Trabzonspor özellikle golden sonra biraz daha kontrollü oynamaya başladı.
27'Gençlerbirliği'nde sakatlık geçiren Guido Koçer'in yerine Liviu Antal oyunda.
26'Bu kez gelişen Trabzonspor atağında savunma arkasına koşu yapan Yusuf'a atılan pasta Yusuf ceza alanı dışından aşırtma bir vuruş denedi ama çok kötü bir deneme oldu.
25'Konuk ekip sol kanattan köşe vuruşu kullandı. Ceza alanına yapılan ortada savunma topu uzaklaştırdı.
24'Gençlerbirliği çok etkili geldi. Savunma arkasına koşu yapan Guido'ya atılan pasta Guido, ceza alanı içi sol çaprazından şutunu çekti ama Fatih gole izin vermedi.
23'Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada savunmaya yardıma gelen Cardozo topu uzaklaştırdı.
22'Kullanılan serbest vuruşta Tomic'in doğrudan kaleye göndermek istediği top barajdan sekip kornere gitti.
21'Carl Medjani sarı kart gördü.
20'Bir başka Gençlerbirliği atağında Guido, sol çaprazdan hızla ceza alanına hareketlendi ama Medjani'nin müdahalesiyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
19'Gelişen Gençlerbirliği atağında sol kanatta topla buluşan Mervan, rakibinden sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
18'Trabzonsporlu oyuncular top rakipteyken hemen baskıya başlıyor.
17'Orta alanda gerçekleşen ikili mücadelede Özgür, Özer'e sert bir faul yaptı ve karar serbest vuruş.
16'Hüseyin Avni Aker Stadı'nda yoğun yağış altında oynanan mücadelede tempo yüksek...
14'Yine etkili gelişen Gençlerbirliği atağında Guido'nun ceza alanına ortasında Mervan'dan önce son anda savunma topu uzaklaştırdı.
13'Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada bir karambol oluştu ve Gençlerbirliğili oyunculardan dışarı çıktı.
12'Etkili gelişen Gençlerbirliği atağında Guido'nun pasında ceza alanı içi sağ çaprazında topla buluşan Tomic'in sert şutunu Fatih kornere çeldi.
11'Kullanılan serbest vuruşta Hakan'ın ceza alanına koşu yapan Gosso'ya pasında top kaleci Fatih'te kaldı.
10'Orta alanda gerçekleşen ikili mücadelede Gosso yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
9'Trabzonspor gole yine çok yaklaştı. Ceza alanı içinde topla buluşan Cardozo, ilk pozisyonda vurmak yerine daha uygun bir açı aradı ama o sırada savunma önünü kapattı ve Cardozo pozisyondan yararlanamadı.
8'Sol kanattan gelişen atakta ceza alanına yerden yapılan ortada savunmanın büyük hatasında önünde kalan topu kontrol eden Cardozo, düzgün ve sert bir vuruşla topu ağlara gönderdi.
8'GOL! Oscar Cardozo
7'Bir başka Trabzonspor atağında Cardozo'nun ceza alanı dışı sağ çaprazından kaleye şutunda top kaleci Dahlin'de kaldı.
6'Kullanılan serbest vuruşta Mehmet'in ceza alanına etkili ortasında Dahlin topu yumruklayarak uzaklaştırdı.
5'Yine sol kanattan gelişen Trabzonspor atağında Mehmet, ceza alanına oldukça yakın bir noktada Gosso'nun müdahalesiyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
4'Bu kez gelişen Trabzonspor atağında Cardozo'nun pasında sol kanatta topla buluşan Musa'nın ceza alanına ortasında savunma topa ayak koydu.
3'Kullanılan serbest vuruşta Tomic'in ceza alanına ortasında bir karambol oluştu ve o karambolün içinden kaleye gönderilen top Fatih'te kaldı.
2'Sol kanattan gelişen Gençlerbirliği atağında Guido, rakibinden sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
1'Mücadele Trabzonsporlu oyuncuların vuruşuyla başladı...
M.Ö.Hüseyin Avni Aker Stadı'nda İstiklal Marşı'mız...
M.Ö.İki takım oyuncuları mücadeleyi yönetecek hakemler eşliğinde sahaya çıkıyor.
M.Ö.Konuk ekip Gençlerbirliği ise mücadeleye; Dahlin, İrfan Can, Guido, Ahmet, Mervan, Özgür, Gosso, Hakan, Tosic, Uğur ve Tomic ilk 11'iyle başlayacak.
M.Ö.Ev sahibi ekip Trabzonspor karşılaşmaya; Fatih, Bosingwa, Belkalem, Papadopoulos, Musa, Medjani, Sefa, Mehmet, Özer, Yusuf ve Cardozo ilk 11'iyle başlayacak.
M.Ö.İki takımın da karşılaşmaya başlayacağı ilk 11'leri belli oldu.
M.Ö.Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanacak olan mücadelenin canlı anlatımında sizlerle birlikte olacağız.
M.Ö.Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında Trabzonspor ile Gençlerbirliği karşı karşıya gelecek.

TRABZONSPOR: Fatih, Bosingwa, Papadopoulos, Belkalem, Musa Nizam, Medjani, Mehmet, Özer, Yusuf, Sefa, Cardozo

Yedekler: İbrahim Demir, Aykut Demir, Soner Aydoğru, Waris Majeed, Fatih Atik, Serdar Gürler, Yatabare

GENÇLERBİRLİĞİ:
Dahlin, Hakan, Tosic, Ahmet, Uğur, Doğa, Gosso, Nizamettin, Guido, Mervan, İrfan Can

Yedekler: Ramazan Köse, Sedat Bayrak, Taylan Antalyalı, Hikmet Balioğlu, Radosav Petrovic, Antal, Artun Akçakın
STAT: Hüseyin Avni Aker
SAAT: 20:30
YAYIN: Lig TV
HAKEM: Hüseyin Göçek