Avni Aker'de düzenlenen imza törenine Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'da katılıyor. Başkan Hacıosmanoğlu'nun yanısıra imza törenine çok sayıda taraftar ile Trabzonspor Futbol Genel Koordinatörü Ünal Karaman'da imza töreninde hazır bulundu. 

Her iki oyuncunun da gelişinde taraftarların büyük alkışları ile karşılaştılar. Gösterilen ilgiye karşılık bir hayli memnun oldukları gözlenin iki futbolcunun heyecanı ise görülmeye değer. 

İmza töreninde ilk olarak Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, bir konuşma yaptı. Hacıosmanoğlu, özellikle şike süreci ile ilgili açıklamaları ile yine gündem yaratacak. 

Hacıosmanoğlu, "Bu koltuk önemli koltuk. Türkiye'de ki 10 koltuktan biri. Ona yakışan hizmetleri de inşallah Allah nasip edecek bize" dedi. 

Başkan'ın konuşması sık sık "Öl de ölelim vur de vuralım" diyerek kesiliyor. Başkan bunun üzerine, "Ne öleceğiz ne de vuracağız. İsmimize yakışır şekilde mücadele deceğiz. Saha içinde mücadele edip saha dışında Trabzon'un gücünü göstereceğiz. Arkadaşlar yıllardır bizi uyutuyorlar. Trabzon'a yıldız gelmez diye. Herkes gelir almasını bilirseniz gelir. Bugün burada dünya yıldızları burada. Malouda, Bosingwa. Bunlar eğer İstanbul takımlarına gelseydi Türkiye ayağa kalkardı. Sizlere teşekkür ediyorum burdasınız. Onlar sizin gibi sahaya yansıtacak. O zaman Türkiye'yi değil dünyayı ayağa kaldıracaklar. Malouda ile sözleşme yaparken kendisi Şampiyonlar Ligine, yarı finale pirim koydurdu. Kendisi çok düşük koydurdu. Ben onları yükselttim" dedi. 

Başkan Hacıosmanoğlu'nun konuşması "Büyük Başkan" diye kesilirken "Trabzon duruşuna kadromuz sahada olacak. Ezilmeyecek. Ama sporda sonucu belirleyemezsiniz. Berabere kalır, mağlup olur galip de gelebilirsiniz. Ama bizim istediğimiz Trabzonlu duruşuna göre 11 kişi sahada terinin son damlasına kadar mücadele edecek. bizde sonucu ne olursa ona katlanacağız" dedi. 

Hacıosmoğlu, "Bizim eğilmemiz söz konusu değil. Beni eğdirecek güç bırakın Türkiye'yi dünyada yok. Sadece hizmet etme aşkımız var. Bazı önünü göremeyenler kazlı çeşme çöktü diye. Trabzonspor yaptığı durumda ne diyet öder ne de diyet alır. Biz Kazlıçeşme'ye gittik. Bu ülkeyi karıştırmakta amaçları. Bizde Trabzonlu duruşuna sergileyip oraya gittik. İçerde dünyanın kanın emenler onların uzantıları da bunu istemiyor. El açan ülke olmamımızı istiyorlar. Biz 600 sene dünyaya hükmetmiş bir ırkın torunlarıyız. Bu yolda hep birlik olup beraber yürümek istiyoruz. 

Evet başbakanımızı seviyorum. Yaptığı hizmetlerden ötürü teşekkür ediyorum. Trabzonspor'un hakkını gasp eden hırsızların elinden namusumuzu almak borcumuzdur. Eğer camınımızı almak dahi olsa namusunuzun peşinden gideceğiz. Bizim sesimizi kesecek hiç bir şey yok. 

Magazinsel olarak kupamızı verin verin diye söylemler bizden önceki yönetimlere aittir. Biz kupayı aldığımızda konuşacağız. Hırsızların elinden kupayı almak hiç bir güç engel olamayacak. 
Biz hep beraber birlik ve beraberlik olduğumuzda Trabzon zaten dik durur. Eğilmeyiz. Sahada futbolcularımız saha dışında bizler bundan sonra Trabzonspor'un hakkını yiyeyemeyecekler" dedi. 

Başbakan ile ilgili eleştirilere ise Hacıosmanoğlu, "Başbakanın baskısı var diyorlar olsa bana söylerdi. Kaldı ki müdahale edilse bile Trabzonspor sevdalıları sadece bu şehrin insanların oluşmuyor. Eğer hırsızlar 3 bin kişiye 5 bin kişiyi yürütüp insanları ürkütüyorsa biz yürürsek asrın depremi olur. O bizim namus borcumuzdur. Namus borcumuzun uğrunda ölmekte varsa biz ölürüz"  diye yanıt verdi. 

Malouda, "Hayatımda bir çok ülke gezdim ve ilk defa böyle bir ortam gördüm. Geldiğim ilk günde taraftarımız bu kenti nasıl temsil ettiklerini gördüler. Hırslarım ve başarı isteğim var. Tek istediğim başarılar kazanmak ve herzaman bunu sizinle kutlamak" dedi. 

Bosingwa, "Gerçekten o kadar duygu dolu anlaş yaşıyorum ki cümleleri kuramıyorum. Kelimeler yan yana gelmiyor. Kalbimin derinliklerinden size çok çok teşekkür ediyorum. Havalamanından şuana kadar bana yaşattıklarınız için. Şunu biliyorum ki sizi memnun etmenin tek yolu futbolumu göstermek ve bir şekilde bu takımı başarılı yapmak. Biraz utangaç bir insanım çok teşekkür etmekten başka hiç bir şey söyleyemeyeceğim" dedi. 

Her iki oyuncu da konuşmaların ardından sözleşmelerini imzaladılar. 

Her iki oyuncu da imzalarının ardından taraftarlara imzaladıkları topları taraftarları doğru attı. Taraftar bu anlara büyük ilgi gösterdi.