Sezonu 'kendi stadı' olmadan geçiren Beşiktaş'ta futbolcular, 5 aydır da para alamıyor.  Oyuncular bu durumu sahaya yansıtmasa da, saha dışında bazı sıkıntılar yaşanmıyor değil. Bu krizlerden biri de Trabzonspor maçı soyunma odasında ortaya çıktı. 
 
Necip ve Tolga'nın yokluğunda kaptanlık pazubandını Sivok'un takması istendi. Ancak Çek stoper, teklife karşı çıktı. Bu kararın gerekçesini, "Kaptan maddi ve manevi her şeyden sorumludur. Bu takımda 5 aydır para alınmıyor. Ben sahaya kaptan olarak çıkarsam sanki arkadaşlarımın hakkını savunamıyormuş gibi bir konuma düşeceğim, mahcup olacağım. Bu şartlarda pazubandı takmanın bir anlamı yok" diye açıklayan Sivok'u ikna etmek için teknik direktör Slaven Bilic devreye girdi. Sivok'un bu hareketine takım arkadaşları da hak verdi. 
 
Bilic: Senin kararına saygı duyarım
 
Bilic, "Bunlar çözülecek konular. Yönetim uğraşıyor. Kafana takma" dese de Sivok geri adım atmadı. Bunun üzerine Beşiktaş A Takım Sorumlusu Mete Vardar olaya dahil oldu. Vardar, "Sıkıntıları biliyoruz.  Bu sıkıntıyı başkan da, yönetim de hissediyor. Sizlere bir söz verdik, henüz yerine getiremedik. Bunu biliyoruz. Ama senden ricam böyle önemli bir maçta kriz çıkarma. Bu sorun çözülecek" dedi. Bu rica üzerine "Size büyük saygım var ve çok da seviyorum. Hatırınız için de kararımdan vazgeçiyorum" cevabını veren Tomas Sivok, pazubandı taktı ve sahaya çıktı.