UEFA Avrupa Ligi L Grubu ikinci maçında 2 Ekim Perşembe günü sahasında Polonya'nın Legia Varşova takımıyla karşılaşacak Trabzonspor, Avrupa kupalarında Spor Toto Süper Lig'den daha başarılı sonuçlar alıyor.

Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor (0-0), Fenerbahçe (0-0), İstanbul Başakşehir (1-1) ve Kasımpaşa (1-1) maçlarında olmak üzere ilk 4 haftada sahadan beraberlikle ayrılarak lige kötü bir başlangıç yapan bordo-mavililer, Avrupa'da ise bu sezon 3 maçta 2 galibiyet, 1 beraberlik aldı.

Bordo-mavililer, Avrupa kupalarında oynadığı son 17 maçın 11'inde galibiyet elde etmeyi başardı. 4 maçta sahadan beraberlikle ayrılan Karadeniz ekibi, 2 karşılaşmada ise mağlup oldu.

Trabzonspor, kulüp başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun da görevde bulunduğu döneme rastlayan son 17 maçta yüzde 65 galibiyet oranıyla Avrupa'da başarılı bir grafik yakaladı. Karadeniz ekibi, bu maçlarda 30 gol atarken kalesinde 14 gol gördü.

17 maç

Trabzonspor, 17 maçlık dönemde ilk olarak UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turunda İrlanda'nın Derry City takımını sahasında 4-2 mağlup etti. Böylece Avrupa kupalarında 9 maç sonra galibiyet elde eden bordo-mavili takım, 675 günlük galibiyet hasretine son verdi.

Rövanş maçında da İrlanda ekibini 3-0 yenen bordo-mavililer, daha sonra 3. ön eleme turunda Belarus'un Dinamo Minsk ekibini deplasmanda 1-0 yenip, sahasında da 0-0 berabere kalarak eledi. Karadeniz ekibi, play-off turunda eşleştiği Arnavutluk'un Kukesi takımını deplasmanda 2-0, sahasında 3-1 mağlup ederek tarihinde ilk kez gruplara kalmayı başardı.

Gruba, Kıbrıs Rum Kesimi'nin Apollon takımını deplasmanda 2-1 yenerek iyi bir başlangıç yapan Trabzonspor, ikinci maçta da sahasında İtalya'nın Lazio takımıyla 3-3 berabere kaldı. Polonya'nın Legia Varşova takımını evinde ve deplasmanda 2-0'lık sonuçlarla yenen Karadeniz ekibi, beşinci maçta da Apollon karşısından 4-2 galip ayrılmayı başardı.

İtalya'da Lazio karşısında 0-0 beraberlik alan Karadeniz ekibi, ikinci sıradaki rakibi önünde liderliği bırakmayarak 2. tura yükselip bir başka İtalyan takımı, Juventus ile eşleşti.

Trabzonspor, 2. turda İtalya'nın Juventus takımına sahasında ve deplasmanda 2-0 mağlup olarak kupaya veda etti ve son 17 maç içerisindeki iki yenilgisini bu takıma karşı aldı.

Karadeniz ekibi bu sezon da teknik direktör Vahid Halilhodzic yönetiminde Rostov'u 2-0 yenip deplasmanda da aldığı 0-0 beraberlikle gruplara kaldı. Gruplarda da ilk maçta Metalist Kharkiv'i deplasmanda 2-1 yenerek başarılı sonuçlarını sürdürdü.

İki kez gruplara kalma başarısı gösterdi

Trabzonspor, son iki sezon üst üste UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara kalma başarısı gösterdi.

Bordo-mavililer, geçen sezon play-off turunda Arnavutluk'un Kukesi takımı karşısında turu geçerek tarihinde ilk kez UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara kalma başarısı gösterirken bu sezon da Rostov karşısında aynı başarıyı gösterdi.

Bordo-mavili takımın Avrupa kupalarındaki son 17 maçı şöyle:

2013-2014:

UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turu

Trabzonspor-Derry City................................: 4-2

Derry City-Trabzonspor.................................: 0-3

UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu

Dinamo Minsk-Trabzonspor..........................: 0-1

Trabzonspor-Dinamo Minsk..........................: 0-0

UEFA Avrupa Ligi play-off turu

Kukesi-Trabzonspor......................................: 0-2

Trabzonspor-Kukesi......................................:.3-1

UEFA Avrupa Ligi grup maçları

Apollon Limassol-Trabzonspor.....................: 1-2

Lazio-Trabzonspor........................................: 3-3

Trabzonspor-Legia Varşova..........................: 2-0

Legia Varşova-Trabzonspor..........................: 0-2

Trabzonspor-Apollon Limassol.....................: 4-2

Lazio-Trabzonspor........................................: 0-0

2. tur maçı

Juventus-Trabzonspor..................................: 2-0

Trabzonspor-Juventus.................................: 0-2

2014-2015

UEFA Avrupa Ligi play-off turu

Trabzonspor-Rostov.....................................: 2-0

Rostov-Trabzonspor.....................................: 0-0

UEFA Avrupa Ligi Grup maçları

Metalist Kharkiv-Trabzonspor......................: 1-2