Bordo-mavililer, Hacıosmanoğlu döneminde Avrupa'da 17 maçın 11'inde galibiyet elde etmeyi başardı. 4 maçta sahadan beraberlikle ayrılan Karadeniz ekibi, 2 karşılaşmada ise mağlup oldu.

Trabzonspor, Hacıosmanoğlu döneminde yüzde 65 galibiyet oranı ile Avrupa'da başarılı bir grafik yakaladı. Karadeniz ekibi, söz konusu maçlarda 30 gol atarken kalesinde 14 gol gördü.

- 17 maç
Trabzonspor, başkan Hacıosmanoğlu'nun göreve gelmesinin ardından ilk olarak UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turunda İrlanda'nın Derry City takımını sahasında 4-2 mağlup etti. Böylece Avrupa kupalarında 9 maç sonra galibiyet elde eden bordo-mavili takım, 675 günlük galibiyet hasretine son verdi. Rövanş maçında da İrlanda ekibini 3-0 yenen bordo-mavililer, daha sonra 3. ön eleme turunda Belarus'un Dinamo Minsk ekibini deplasmanda 1-0 yenip, sahasında da 0-0 berabere kalarak eledi. Karadeniz ekibi, play-off turunda eşleştiği Arnavutluk'un Kukesi takımını deplasmanda 2-0, sahasında 3-1 mağlup ederek tarihinde ilk kez gruplara kalmayı başardı.  

Gruba, Kıbrıs Rum Kesimi'nin Apollon takımını deplasmanda 2-1 yenerek iyi bir başlangıç yapan Trabzonspor, ikinci maçta da sahasında İtalya'nın Lazio takımıyla 3-3 berabere kaldı. Polonya'nın Legia Varşova takımını evinde ve deplasmanda 2-0'ık sonuçlarla yenen Karadeniz ekibi, beşinci maçta da Apollon karşısından 4-2 galip ayrılmayı başardı. İtalya'da Lazio karşısında 0-0 beraberlik alan Karadeniz ekibi, ikinci sıradaki rakibi önünde liderliği bırakmayarak 2. tura yükselip bir başka İtalyan takımı Juventus ile eşleşti.

Trabzonspor, 2. turda İtalya'nın Juventus takımına sahasında ve deplasmanda 2-0 mağlup olarak kupaya veda etti ve son 17 maç içerisindeki iki yenilgisini bu takıma karşı aldı.

Karadeniz ekibi bu sezon da teknik direktör Vahid Halilhodzic yönetiminde Rostov'u 2-0 yenip deplasmanda da aldığı 0-0 beraberlikle gruplara kaldı. Gruplarda da ilk maçta Metalist Kharkiv'i deplasmanda 2-1 yenerek başarılı sonuçlarını sürdürdü.

 - İki kez gruplara kalma başarısı gösterdi
Trabzonspor, kulüp başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun döneminde iki kez UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara kalma başarısı gösterdi. 

Bordo-mavililer, geçen sezon play-off turunda Arnavutluk'un Kukesi takımı karşısında turu geçerek tarihinde ilk kez UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara kalma başarısı gösterirken bu sezon da Rostov karşısında aynı başarıyı gösterdi.

- Tek yenilgi İtalya'da
Trabzonspor, Hacıosmanoğlu döneminde deplasmandaki tek yenilgisini İtalya'da Juventus karşısında aldı.

İrlanda, Belarus, Arnavutluk, Kıbrıs Rum Kesimi, Polonya ve Ukrayna'dan galibiyetle ayrılan Karadeniz ekibi, Rusya'dan ise beraberlikle döndü. 

- Son 17 maç
Bordo-mavili takımın son 17 maçı şöyle:

2013-2014:

UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turu

Trabzonspor-Derry City................................: 4-2

Derry City-Trabzonspor.................................: 0-3

UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu

Dinamo Minsk-Trabzonspor..........................: 0-1

Trabzonspor-Dinamo Minsk..........................: 0-0

UEFA Avrupa Ligi play-off turu

Kukesi-Trabzonspor......................................: 0-2

Trabzonspor-Kukesi......................................:.3-1

UEFA Avrupa Ligi grup maçları

Apollon Limassol-Trabzonspor.....................: 1-2

Lazio-Trabzonspor........................................: 3-3

Trabzonspor-Legia Varşova..........................: 2-0

Legia Varşova-Trabzonspor..........................: 0-2

Trabzonspor-Apollon Limassol.....................: 4-2

Lazio-Trabzonspor........................................: 0-0

2. tur maçı

Juventus-Trabzonspor..................................: 2-0

Trabzonspor-Juventus.................................:  0-2

2014-2015

UEFA Avrupa Ligi play-off turu

Trabzonspor-Rostov.....................................: 2-0

Rostov-Trabzonspor.....................................: 0-0

UEFA Avrupa Ligi Grup maçları

Metalist Kharkiv-Trabzonspor......................: 1-2

Editör: TE Bilişim