UEFA Avrupa Ligi L Grubu 3. hafta maçında temsilcimiz Trabzonspor ile Belçika ekibi Lokeren'le karşı karşıya geldi.

Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanan ve FIFA kokartlı İsrailli hakem Liran Liany'nin düdük çaldığı karşılaşmadan galip ayrılan taraf 2-0'lık skorla Trabzonspor oldu.

Bordo-mavili ekibe galibiyeti getiren golleri 54. dakikada Mustapha Yatabare ve 86. dakikada Kevin Constant kaydetti.

Aldığı bu galibiyetle grupta puanını 6'ya çıkaran Trabzonspor Legia Varşova'nın ardından ikinci sıraya yükselirken, Lokeren 3 puanla 3. sırada kaldı.

Trabzon'da karşılaşan iki takım grupub 4. haftasında Belçika'da karşı karşıya gelecek.

HALILHODZIC'DEN FARKLI KADRO

Trabzonspor'da, teknik direktör Vahid Halilhodzic takımını çift forvetle sahaya sürdü. Lokeren karşısında Yatarabere ve Cardozo'yu ileri ikilide oynatan Halilhodzic, bu sezon Spor Toto Süper Lig ve UEFA Avrupa Ligi'nde olmak üzere 11'inci resmi maçına çıkan bordo-mavili takımda ilk kez bu iki ismi ilk 11'de oynattı.

Majeed Waris'e de görev veren Halilhodzic, bu sezon forvet hattındaki 3 flaş transferine de aynı ayda ilk kez görev verdi.

İLK 11'DE 8 YABANCI

Trabzonspor Teknik Direktörü Vahid Halilhodzic, ilk 11'de 8 yabancı oyuncusuna da görev vererek, ilk kez tüm yabancıları bir arada oynattı. Bordo-mavili takımda Bosingwa, Papadapoulos, Belkalem, Medjani, Constant, Waris, Cardozo ve Yatabere ilk 11'de forma giyen yabancı oyuncular olurken, yerli oyunculardan da kaleci Fatih Öztürk, Mehmet Ekici ve Zeki Yavru forma giydi.

VAHID HOCA TRİBÜNDE

Trabzonspor'un UEFA Avrupa Ligi'nde Legia Varşova ile oynadığı maçta hakeme itirazları nedeniyle tribüne gönderilen ve UEFA Disiplin Komitesi tarafından 1 maçla cezalandırılan teknik direktör Vahid Halilhodzic, kulübedeki yerini alamadı. Tribünden karşılaşmayı izleyen Boşnak teknik adam, bu sezon ikinci kez takımından ayrı kaldı. Halilhodzic, ligde İstanbul Başakşehir ile deplasmanda oynanılan maçta da aynı davranışı nedeniyle ceza almış ve Hüseyin Avni Aker Stadı'ndaki maçı tribünden izlemişti.

CONSTANT 3 MAÇ SONRA

Trabzonspor'un Gineli oyuncu Kevin Constant, 3 maç sonra tekrar formasına kavuştu. Sakatlığı nedeniyle ligde Kasımpaşa ve Kardemir Karabükspor maçında forma giyemeyen, geçen hafta Mersin İdmanyurdu maçında da yedek soyundurulan Gineli oyuncu, Lokeren maçında ilk 11'de sahaya çıktı

PAPADOPOULOS MASKEYLE ÇIKTI

Trabzonspor'un Legia Varşova ile oynadığı maçta elmacık kemiği kırılan oyuncusu Papadopoulos da Lokeren maçında takımda yer aldı. Elmacık kemiğindeki kırık nedeniyle ameliyat edilen Papadopolos, yüzüne göre yapılan koruyucu maskeyle sahada mücadele ederek iki maç sonra formasına kavuştu.

7 BİN KİŞİ İZLEDİ

Trabzonspor taraftarları karşılaşmaya fazla ilgi göstermedi. Hüseyin Avni Aker Stadı tribünlerinde geniş boşluklar gözlenirken, müsabakayı yaklaşık 6-7 bin taraftar izledi. Yaklaşık 200 dolayında Belçikalı taraftar da Trabzon deplasmanında takımını yalnız bırakmadı.

TRİBÜNDE ŞİKE PANKARTLARI

Trabzonspor'un kale arkası tribününde bulunan bir grup taraftar, açtıkları pankartlarla UEFA'nın verdiği "şike" kararlarına tepki gösterdi. Pankartta, "Make up your mind UEFA. Zero tolerance or Euro tolarence?" ifadesi yer aldı.

İLK TEHLİKE RAKİPTEN GELDİ

Karşılaşmanın başlama düdüğüyle birlikte Trabzonspor kalesine akın eden Lokerenli oyuncular, Bordo-mavili ekipte Fatih'in koruduğu kaleye ilk tehlikeyi 2. dakikada yarattı. Ceza yayı sol çaprazına yakın bir noktadan kullanılan serbest vuruşta Giorgos Galitsios'un vuruşunda top barajdan döndü. Devam eden pozisyonda ceza yayı sağ çaprazında tekrar topla buluşan Giorgos Galitsios çok sert vurdu ancak kaleci Fatih gole izin vermedi.

CEVAP GECİKMEDİ

Lokeren atağına Trabzonspor Waris'le cevap verdi. Hızlı çıkan genç oyuncu arkadan çekilince temsilcimiz serbest vuruş kazandı. Kullanılan serbest vuruşta Mehmet Ekici doğrudan kaleyi düşündü ancak barajı geçen top kalenin hemen üzerinden dışarı gitti. Trabzonspor, maça iyi başlayan rakibine bu şekilde karşılık verdi.

LOKEREN YİNE TEHLİKELİ GELDİ

Konuk ekip ilk yarının ortalarında Trabzonspor kalesinde yine tehlikeli geldi. Ceza sahası içinde oluşan karambolden yararlanan Nill De Pauw pasını ceza yayından içeri doğru hareketlenen arkadaşı Beshart Abdurahimi'ye gönderdi. Beshart Abdurahimi gelişine vuruşunu yapıyor ancak top kalenin üzerinden az farkla dışarı gitti.

CONSTANT UZAKLARDAN YOKLADI

34. dakikada Trabzonspor Kevin Constant''ın ceza alanı dışından vurduğu şutla tehlike yarattı. Carl Medjani'nin pasında ceza yayının gerisinde topla buluşan Kevin Constant çok şık bir vuruş yaptı ancak kaleci Boubacar Barry sağ köşeye uzanarak topu kornere çeldi.

İlk yarıda başka pozisyon olmadı ve takımlar soyunma odasına 0-0 eşitlikle gitti.

YATABARE'DEN ALTIN KAFA!

İkinci yarının ilk düdüğüyle birlikte Lokeren kalesine yüklenen Trabzonspor, 10 dakika geçmeden golü bulmayı başardı. Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Mehmet Ekici ortasını arka direğe doğru gönderdi. Gelen topa iyi ükselen Mustapha Yatabare yaptığı şık kafa vuruşuyla topu köşeye gönderdi. Lokeren kalecisi Boubacar Barry köşeye giden topa uzandı ancak bu hamlesi yeterli olmadı. Trabzonspor, Yatabare'nin kafa golüyle 1-0 öne geçti.

CARDOZO VE YATABARE, BU KEZ ÇİZGİDEN...

54. dakikada golü bulan Trabzonspor sakin oyununu devam ettirdi. Lokeren'in baskısını savunmada rahat bir oyunla karşılayan Bordo-mavililer, farkı ikiye çıkarmak için de uğraş verdi. 74. dakikada sol çaprazdan ceza alanına giren ve kaleciyle karşı karşıya kalan Cardozo'nun vuruşunda kaleci Barry başarılıydı. Bu atağın devamında sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Kevin Constant ortasını penaltı noktasına doğru gönderdi. Gelen topa yükselen Mustapha Yatabare kafa vuruşunu yaptı ancak yerden seken topu savunmada çizgi üzerinde Leye çıkardı.

CONSTANT PERDEYİ KAPATTI

Maçın son 5 dakikasında 1-0 önde giren Trabzonspor, Kevin Constant'ın ayağından gelen golle farklı ikiye çıkardı. Sağ kanattan gelişen atakta Jose Bosingwa ceza sahasına girer girmez pasını ceza sahası içi sağ çaprazındaki Kevin Constant'a veriyor. Constant topu sol tarafına çekerek sol ayağı ile yerden vuruşunu yapıyor ve topu sağ köşeden filelerle buluşturuyor.

Trabzonspor, zaman zaman zorlandığı karşılaşmada Lokeren'i Yatabare'nin 54 ve Constant'ın 86. dakikada attığı gollerle 2-0 mağlup etti.