1967 Trabzonsporlular Derneği Başkanı Alaattin Hatayoğlu, önceki sezon Trabzonspor maçlarının hakem katliamına uğradığını hatırlatarak, yarın deplasmanda oynanacak Galatasaray-Trabzonspor maçının hakemi Fırat Aydınus'a 'Adaletli maç yönetilsin' diye seslendi.  

Dernek Başkanı Hatayoğlu, "Geçen sezon Galatasaray ile oynadığı her iki maçta da hakem katliamına uğrayan Trabzonspor'du" diye belirterek şunları söyledi: "İlk maç Trabzon'da yapılmıştı ve maçın hakemi Çüneyt Çakır'dı. Trabzonspor aleyhine çaldığı düdüklerle adeta maçı katletmiş ve Galataray'ın kazanmasını sağlamıştı. İkinci yarıdaki maçta ise Deniz Ateş Bitnel denen hakemin aldığı talimatlar doğrultusunda Trabzonspor'u nasıl katlettiğine tüm Türkiye şahit oldu. 2-1 Trabzonspor'un kaybettirildiği bu maç hala hafızalarda ve Türkiye'de nasıl infial yarattığı açık net iken, Cumartesi günü oynanacak Galatasaray-Trabzonspor maçını yönetecek Fırat Aydunus'dan tek istediğimiz adaletli bir maç yönetmesidir. Geçen sezondaki her iki maçta Çüneyt Çakır ve Deniz Ateş Bitnel'in yaptığı gibi göz göre göre ve art niyetli olarak Trabzonspor'u katletmesin. Maçın sonucu ne olursa olsun, önce adaletli bir maç yönetilsin."

TARAFTARIMIZA HAKSIZLIK YAPILDI

Deplasman yasağının kalkmasının sevindirici olduğunu ifade eden Hatayoğlu, "Trabzonspor taraftarı statta kendine ayrılan tribünleri dolduracaktır. Lakin Karabük deplasmanına giden taraftarlarımızın Passolig kartlarının Galatasaray maçı için bloke edilmesini anlamış değiliz. Trabzonspor taraftarı haksızca cezalandırılmıştır. Mevzu bahis maçta Trabzonspor taraftarına ayrılan kontenjandan fazla bilet satılarak stada girmenin cezasının, meşru zeminde bilet alan taraftarlarımıza kesilmesi büyük haksızlıktır. Stadın sahibi de biletleri satan da bellidir. Bu cezalar onlara verilecekken neden Trabzonspor cezalandırılıyor anlamış değiliz. Trabzonspor'a her alanda yapılan bu çifte standardı kınıyoruz. Her anlamda ve sadece adalet diyoruz." dedi.