Trabzonspor’a galibiyeti getiren golde N’Doye’un ofsaytta olduğu itirazları yapılırken, hakem Fırat Aydınus’a ağır eleştiriler geldi.

Eski MHK Başkanı Mustafa Çulcu, Hürriyet Gazetesi’ne yazdığı yazıda Aydınus’un UEFA ve FIFA'nın üstünde olduğunu ileri sürdü...

İşte o yazı: "Santimlerle ölçülebilen bir pozisyon. Golü atan N’Doye, takım arkadaşı Bero’dan gelen pasta Chedjou’nun önünde, fakat topla aynı hizada olduğu için ofsayt değil. Kaldı ki 3-5 santim ofsayt olsa bile, UEFA bu tür pozisyonlar için ’Yardımcı hakemin kararı desteklenmeli’ diyor. 2 no’lu yardımcı hakem Hakan Yemişken her ne kadar pozisyonun gerisinde kalmış olsa da devam kararı doğru. 34. dakikada top Tolga Ciğerci’nin koltuk altında ve sırtında kaldı. N’Doye ve Semih de bu topu almak için mücadele etti. Bir baktık hakem oyunu durdurdu. Eğer faul varsa Galatasaray’ın aleyhine vermesi lazım. Oyunculardan tepki geldi, "Hocam ne var bunda" diye. Hakem ne tuhaftır ki bir hakem atışı icat etti. Kendince yeni bir kural çıkardı. Yani Fırat Aydınus, UEFA’nın da FIFA’nın da üstünde!"