Transfer hakkındaki düşüncelerini 'ayrılmayı düşündüğü anda' dahi yönetime anlattığını belirten Güneş, "Transferde temel düşüncem Trabzonspor'un kendi ekonomik şartlarına göre hareket etmesi gerektiği gerçeğidir" dedi.

Kulüpten ayrılacağı yönünde yapılan çeşitli spekülasyonların ardından Başkan Sadri Şener ve Asbaşkan Nevzat Şakar'la görüştükten sonra 'yola devam' kararı alan ancak bu süreçte hiçbir açıklama yapmayan Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, suskunluğunu kulübün internet sitesi aracılığıyla bozdu. Medyada kendisine atfen bazı haberler yer aldığını belirten Güneş, şu ifadeleri kullandı:

"Teknik heyet, kalacak - gidecek oyuncular, Başkan, Yönetim Kurulu, taraftarlar hakkında düşünce ve kararlarımla ilgili hiç bir basın mensubuna beyanım olmadı. Şu anda olduğu gibi kamuoyuna açıklama yapmam gerektiğini hissedersem zaten bunu kendim yerine getiririm. Son 2-3 yılda gelişen ekonomik şartlara göre Trabzonspor büyüyen bir değer haline geldi. Bu değere hepimizin katkıları oldu. Artık arayışımız gelinen bu noktayı daha iyiye nasıl taşıyabiliriz doğrultusundadır. Elbette Trabzonspor kendi gerçeğiyle yüz yüze gelmelidir. Bundan kaçamayız. Ama bunu yaparken spekülasyon ortamı oluşturmaya da gerek yok".

'Ayrılmayı düşünürken bile...'

Şenol Güneş, kamuoyuna yansıyan konularda bugüne kadar hiçbir açıklama yapmadığının da altını çizerek şöyle devam etti:

"Benim ağzımdan görüş yansıtanlar yanlış yapıyorlar. Bundan sonra olacaklarla ilgili hiçbir açıklamam yok. Olacaksa yine herkes benim ağzımdan duyar. Transfer hakkındaki düşüncelerimi ise ayrılmayı düşündüğüm anda dahi yönetime zaten bildirdim. Bu benim sorumluluğum gereğidir. Transferde temel düşüncem Trabzonspor'un kendi ekonomik şartlarına göre hareket etmesi gerektiği gerçeğidir. Fakat Burak konusu ve Ünal Hoca da dahil yardımcılarım hakkında kamuoyuna yansıması için hiçbir beyanım olmamıştır. Taraftarlarımız ve kamuoyunun benimle ilgili olmayan haber ve yorumlara itibar etmemelerini istiyorum".

Bamba'da sorun yok

Trabzonspor'un transferi için uzun süredir uğraştığı Licester City'nin Fildişi Sahilli stoperi Sol Bamba'nın transferinde sorun kalmadığı öğrenildi. Futbolcunun kendisiyle bir süre önce anlaşan bordo mavililer, İngiliz kulübüyle de pazarlıklarını sürdürüyordu. Dany'nin Galatasaray'a imza atmasının ardından girişimlerini hızlandıran Trabzonspor, Sol Bamba'nın bonservisi için 850 bin sterlin karşılığında anlaştı. Bu futbolcunun önümüzdeki günlerde Türkiye'ye getirileceği vurgulandı.

Editör: TE Bilişim