Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, 2-2 berabere kaldıkları Adanaspor maçının ardından konuştu. Mehmet Ekici ile ilgili konuşan Aziz Yıldırım, Mehmet’e talip olmadıklarını, Trabzonspor kanadından kendisine teklif geldiğini iddia etti. Yıldırım, “Mehmet Ekici meselesinde biz Mehmet Ekici’ye talip olmadık. Mehmet Ekici, Galatasaray ile görüşmeler yapıyormuş... Biz bilmiyorduk, öğrendik. Bunun üzerine Trabzon kanadından bize yakın olduğum insanlara söylenmiş. “Fenerbahçe’de eğer istiyorsa görüşelim” “Tamam” dedik olur. Yalnız bundan 2 ay önce Aatif ile Fernandao’yu istediler. Biz de ikisini veremeyeceğimizi söyledik. Sonra hoca, Aatif ile takas olursa verebileceğimizi söyledi. Biz de onlara Aatif ve 500 bin Euro verebileceğimizi söyledik. Aatif’i çağırdık, sana teklif var Trabzon’a gitmek istersen bu takası yapacağız. O da biraz düşündü. “Ben gitmek istemiyorum” dedi. Hoca ya sorduk “gitmek istemiyorum” deyince “gönderin gelsin” dedi.” İfadelerini kullandı.

Aatif’a 6-7 kulüpten teklif geldiğini ifade eden Yıldırım, “Aatif’a 6-7 kulüp transfer teklifi yaptı. Gitmedi kaldı. Biz bunun karşılığında Trabzon’a parasal maddi olarak bu transferi yapalım diye teklifte bulunduk. Son olarak 2 milyon Euro bonservisine teklifte bulunduk. Onlar da “hayır” dedi. Bu safhası bizi ilgilendirmiyor. Mehmet, sezon sonunda da karışamayız. Sezon sonunda şartlara göre bir yere gitmiyorsa, Avrupa’ya gitmiyorsa oturup bize gelmek istiyorsa oturup konuşuruz. Kendisi bize gelebileceğini, çocuk ifade ediyor. Biz nasıl Aatif’a gidiyorsan git,  gitmiyorsan yapacak bir şey yok’ diyoruz. Trabzon tarafının bunu büyütmemesi lazım... 

Beşiktaş’ın burada ki hadisesi Eto’o konusuna biz girdik sanıyor. Eto konusunda sordum. “Hayır” dedi hoca böyle bir şey yok. Ondan sonra biz bir daha konuşmadık. Antalyaspor başkanı değerli insan. Ben onunla hiç konuşmadım. Ne zamana kadar Aatif transferi için aradılar. Ben onlara sitem ettim. Biz Trabzon’a göndermeye çalışıyoruz siz kafasını yıkıyorsunuz diye.. 

Onların şeyi şu.. Mehmet Ekici Fenerbahçe’ye gelmesin, Fenerbahçe kuvvetlenir. Bir oyuncu ile ne kadar kuvvetlenir...” dedi.