Aziz Yıldırım’ın şike yaptığına dair kararın Yargıtay tarafından onanmasının ardından ilk adım atıldı. Fenerbahçe Genel Kurul Üyeleri Recep Özcan ile Timur Özcanoğlu, Yıldırım’ın Sivasspor maçına alınmaması için avukatları aracılığıyla Sivas Valiliğine başvurdu. 

Sivas Valiliğine sunulan dilekçede Aziz Yıldırım’ın İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesinde “Şike ve örgüt suçu” nedeniyle aldığı cezanın Yargıtay 5. Dairesi tarafından onandığı hatırlatıldı. Bu kararın onanmasının ardından Yıldırım’ın dernek tüzel kişiliğinin yöneticisi olmaktan ömür boyu men edildiğini anlatıldığı dilekçede,  “"İstanbul Valiliği kararıyla Spor Toto Süper Lig'de oynanan Fenerbahçe-Torku Konyaspor maçını statta seyredemediği" savunuldu.

Dilekçe şöyle devam  edildi: "Fenerbahçe Spor Kulübü Derneğine ait futbol takımının 9 Şubat Pazar günü saat 16.00'da Sivasspor ile Spor Toto Süper Ligi kapsamında müsabakası vardır. Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 138. maddesi, 'Yasama ve yürütme organları ile idare, mahkeme kararlarına uymak zorundadır' hükmünü emreder. Kesinleşmiş mahkeme kararı ve anayasanın 138. maddesi kapsamlarında Fenerbahçe Spor Kulübü Derneği eski başkanı Aziz Yıldırım'ın seyirden yasaklanma kararının infazı için gereğini arz ederim."