Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış dün gece sosyal medyada attığı bir tweet mesajı ortalığı karıştırdı.

Özellikle Trabzonspor taraftarlarının tepki koyduğu mesajda; Tebrikler Galatasaray, Şampiyon Cimbomluları kutluyorum. Bir İstanbul sevdalısı olarak şampiyonluğun şehrimizde kalmasına sevindim" ifadeler yer aldı. Trabzonspor taraftarları ise bu mesaja;"Şampiyonluk Galatasaray'da olmasa Kamboçya'damı kalacaktı?" diyerek tepki gösterdiler.
Bu tepkiler üzerine Bağış tekrar bir tweet atarak, "İstanbul milletvekili olarak GS'yi kutlamadan farklı manalar çıkarılmasın. Ülkemin neferiyim. Anadolu güç kaynağımız. Türkiye ortak sevdamız" diyerek yumuşatmaya çalıştı.

ANADOLUYLA BAŞEDEMEYİZ

Trabzonsporlular ise şike tapelerinde Aziz Yıldırım'ın Bakan Bağış'ın bir sözüyle örtüşen ifadelerini yayınladı. işte Aziz Yıldırım'ın Adnan Polat ile  konuşmasında  tapelere yansıyan ifadeler; "Zaten hepsine gideri yaptık yine… Ya Fener ya Galatasaray ya Beşiktaş… Hadi s…r et de.. bunlardan bizden birini şampiyon olması lazım olamazsak bunlarla… Bu Anadolu'yla başedemeyiz. Haberiniz olsun. Federasyon tamamda Trabzon bunların hepsinin… g…. kalktı"