Trabzonspor Hollanda'nın Tegelen kasabasındaki kampın ikinci gününde sabah çalışmasını kahkaha sesleri arasında tamamladı. Teknik Direktör Şenol Güneş ve futbolcuların neşesi dikkat çekerken, Sol Bamba ile hava topu mücadelesinde çarpışan Henrique antrenmanı yarıda bıraktı.

Tegelen kasabasındaki İrene Sport Center'de gerçekleştirilen sabah antrenmanına sakatlıkları süren Sapara ve Aykut ile hafif sakatlığı bulunduğu için salonda çalışan Tolga Zengin katılmadı. Düz koşu ile başlayan antrenman yan sahadaki istasyon ve koordinasyon çalışmasıyla devam etti. Bu sırada Alanzinho, kendisinden daha iri cüsseli olan Zokora'yı tuş etmeye çalıştı. Zokora'yı kaldırdıktan sonra yere yatıran Alanzinho'nun daha sonra bir güreşçi gibi kollarını iki yana açarak zafer pozu vermesi dikkat çekti. İki oyuncunun güreşini diğer futbolcular da ilgiyle izledi.

EĞLENCELİ ANTRENMAN

Antrenmanın sonraki bölümünde Şenol Güneş'in oynattığı bir oyun futbolcuları adeta gülme krizine soktu. Karşılıklı iki grupta yer alan futbolcuların birebir karşılaştığı oyunda, bir futbolcunun yaptığı hareketi diğer futbolcunun tekrar etmesi ilginç görüntüler oluşturdu. Hareket yapma sırası gelen oyuncunun takla atması, kolbastı oynaması, el çırparak yerde yuvarlanmasını taklit etmeye çalışan arkadaşlarının hareketleri diğer futbolcular ve Şenol Güneş tarafından hem alkışlarla desteklendi hem de kahkahalarla izlendi. Güneş'in sık sık sık oyuncularını motive edici sözleri de dikkat çekti.

HENRİQUE KORKUTTU

Antrenmanın son bölümünde yarı sahada yan top ve korner çalışması sırasında Brezilyalı golcü Henrique yürekleri ağızlara getirdi. Volkan Şen'in kullandığı korneri gol yapmaya çalışan Henrique, hava topu sırasında Sol Bamba ile çarpıştı. Bamba'nın dirseği sağ kulağına gelen oyuncu uzun süre yerde kaldı. Saha kenarına alınan ve başına buz uygulanan Henrique'nin uzun süre yerden kalkmasına izin verilmedi. Antrenmanın sonunda takım arkadaşının yanına gelen Bamba ile Henrique'nin pozisyonla ilgili esprili sohbeti de dikkat çekti.

POZ VERİN, YEMEYİN!

Trabzonspor kurmayları, Tegelen kampında oyuncuların antrenmanlarının yanısıra beslenme düzeniyle de yakından ilgileniyor. Kulübün aşçısı tarafından yapılan yemekleri yiyen futbolcular, bugün taraftarların antrenmana getirdiği baklavayı da sadece seyretmekle yetindi. Yemek düzeninin bozulmaması için teknik heyetin isteği üzerine baklava getiren taraftarlarla sadece fotoğraf çektiren futbolcular, otobüse binerek otele döndü. Teknik Direktör Şenol Güneş de kendisine çiçek veren taraftarlarla fotoğraf çektirdi. Bordo – mavililer, baklavayı öğle yemeğinde tüketilmek üzere otele götürdü.

HAMİT'TEN SÜRPRİZ ZİYARET

Trabzonspor'un önceki gece Hollanda'daki kampının ilginç bir konuğu vardı. Takımın otele geldiği ilk gece Halil Altıntop'un kardeşi Hamit Altıntop bordo – mavililerin kampını ziyaret etti. Kampta bir süre kalan, kardeşi ve diğer futbolcularla görüşen Hamit'in Şenol Güneş'le de kısa süre bir araya geldiği öğrenildi.