Tanner, Fildişi Sahilli stoperin vatandaşı Didier Zokora ile uyum sürecini çabuk atlatacağını belirterek, kısa sürede bordo-mavili taraftarın da sevgilisi haline gelebileceğini belirtti. Trabzonspor taraftarının çok az bilgiye sahip olduğu oyuncu hakkında Tanner şunları söyledi: 
“Hibernian’dan, Leicester’a geldiğinde kimse hakkında bir şey bilmiyordu. Ancak 1 hafta içinde, Manchester City ile oynanan FA Cup maçında fileleri havalandırarak kendini çabucak tanıttı. Sonrasında takımın geri dörtlüsünün değişmez ismi oldu. Bamba iri yapısıyla birlikte hava toplarında etkin olan, buna karşın topun yere indiği anlarda çabuk davranabilen bir oyuncudur. Savunmadan top çıkarma konusunda oldukça heveslidir ve bu sevdiği işlerdendir. Bu tip pozisyonlarda bazen hatalar da yapabilir ancak futbol seyircileri bu oyuncu tarzından hep etkilenmiştir. Yeni hoca Nigel Pearson zamanında orta sahada da görev yaptı ancak asıl yeri savunmanın göbeğidir.” 

Rob Tanner, 27 yaşındaki Sol Bamba’nın takımı için savaşan, iyi bir profesyonel olduğunu sözlerine ekledi. 

Şarkısı bile var 
“Leicester’da kısa sürede seyirciye kendini sevdirmişti. Sven-Goran Erikkson’un en iyi transferlerindendi. Taraftarlar onun için bir beste bile yaptılar. Richie Valens’in La Bamba şarkısından esinlenerek ‘Sol Sol Bamba’ şeklinde özel bir şarkı türettiler. Trabzon’a transferi pek çok taraftar tarafından olumlu karşılanmadı. Leicester’lılar büyük üzüntü yaşadılar ve şu an önemli bir ismin savunmaya transfer edilmesini istiyorlar. Güleryüzlü ve neşeli bir karakteri vardır. Burada özleneceğinden eminim.”
Editör: TE Bilişim