Türkiye Fair - Play Platformu ile Avrupa'daki VİRA grubu, UFFA'nın Merkezi Nyon'daki binanın önünde protesto gösterisi yaptı.
Protestoya Türkiye, Almanya, Fransa ve İsviçre'deki gruplar katıldı. Türkiye'den Fair - Play Platformu kuruluşu başkanı Avukat Eda Lermi Zorer, Fatih Lermi, Ahmet Sarıalioğlu, Hakan Baş, Cihan Özdemir ve Mutlu Polat katıldı. VİRA grubundan da İlker Şahin protestoda yer aldı.
120 kadar protestocu UEFA binasının yanında toplandıktan sonra binanın karşı tarafında pankartlarını açarak UEFA'yı yandaşlıkla ithat ederek protesto ettiler. Bu arada Trabzon'lu protestocuların hedeflerinde başta Fenerbahçe olmak üzere, Galatasaray ve Beşiktaş da protestolardan nasiplerini aldılar.
Çeşitli pankartlar arasında dikkat çekenler, "Paraya karşı emeğin savaşı", "UEFA uyanınız artık", "Platini şeytanlık yaparak bizi satma" oldu..

Grup, UEFA önünde yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi;

SAYIN UEFA YETKİLİLERİ

Türk Ceza Mahkemesi, Fenerbahçe'nin Türkiye Liği'nde 2011 senesinde şike yaparak şampiyon olduğunu belirtmiştir. Ayrıca başkan ve 2 asbaşkan olmak üzere Fenerbahçe ile ilişkili toplam 11 kişi hapis cezasına çarptırılmıştır. Fakat siyasilerin baskılarıyla, Türkiye Futbol Federasyonu, UEFA ve FIFA Disiplin talimatlarını ve şikeyle ilgili CAS kararlarını görmezden gelmiştir. Sonuç olarak Türkiye Futbol Federasyonu şikeye müsamaha gösterilen bir ortam yaratmıştır.
Hatırlatmak isteriz ki UEFA Statüsünün 2. maddesine göre UEFA'nın amacı maçların veya rekabetin düzenini tehlikeye düşüren veya futbolun suistimal edilmesine sebep olan tüm yöntem ve uygulamaları önlemektedir. Bu açık ifadeye rağmen UEFA ve disiplin komitesi önemli çalışmaları şikeden dolayı hapis cezası alan Fenerbahçe'ye hiçbir disiplin yaptırımı uygulamamıştır. Geçtiğimiz 17 ay boyunca UEFA ve disiplin komitesi UEFA ve statüsünü ve talimatlarını ihlal etmiştir.

SAYIN UEFA YETKİLİLERİ

Şikeye karşı harekete geçmek sizin yükümlülüğünüz ve mecburiyetinizdir. Fair-Play'i mi yoksa şikeci bir suç örgütünü mü korumanız gerektiğine karar vermek zorundasınız. Türk siyasetçilerin baskılarıyla veya Türk bankalarının sponsorluğu yoluyla UEFA talimatların görmezden gelemezsiniz! Eğer UEFA Türkiye ligindeki şikeye müsamaha göstermeye devam ederse İsviçre Mahkemeleri'nde hukuk ve ceza davası açacağız. Biz Türkiye Fair - Play Platformuyuz. Ne bir suç örgütünün ne de UEFA'nın futbolumuzu suistimal etmesine izin verecegiz...

METİN İNGİLİZCE OKUNDU

UEFA önündeki eyleme katılanlar İngilizce metin okuyarak UEFA’yı temiz futbol için Türkiye’nin verdiği haklı mücadelesine destek vermesini ve şikeye taviz vermemesini istedi.

Trabzonsporlu taraftarların bazılarının elinde Filistin bayraklarına da rastlandı. Ancak organizasyon komitesi eylemde Trabzonspor ve Türk bayraklarının haricinde hiçbir bayrak ve flamanın taşınmamasını istedi.

UEFA’ın binasına 800 metre uzaklıktaki alanda toplanan Trabzonsporluların ortak bildirisi okundu.
Bütün Trabzonsporlular Nyon sokaklarında, Guruplar halinde temiz futbol istediklerini belirten İngilizce pankartlarla UEFA binası önüne gitti.

PLATİNİ NEREDE?

Trabzonspor taraftarlarının UEFA’nın önünde yaptığı eylem başladı.Temiz futbol eylemi büyük bir disiplin içinde geçiyor. Taraftarlar UEFA merkezinin önündeki parkta toplandı. UEFA’dan Nyon polisine merkezi daha sıkı korumaları konusunda bir öneri geldi. Platini’nin Fransa’da oldu öğrenilirler UEFA merkezinde sadece profesyonel görevliler yer aldı.

BARCA TARAFTARLAR ORADA


Temiz futbol eyleminin yapıldığı alandan geçen karayolu üzerindeki seyir halindeki taşıt sürücüleri de temiz eylemi yapa Trabzonspor taraftarlarını selamlıyor. Korna çalmayan sürücüler ellerini sallayarak desteklerini veriyor. Ayrıca dünya devi Barcelona taraftarları da temiz futbol eylemlerine destek verdi.

KADİRGA TV YAYIN ARACINA MÜDAHALE

İsveç polisi, bütün izinleri alınmasına rağmen naklen yayın araçlarının yerlerini değiştiriyor. Güvenlik nedeni ile bu önemi aldıkları belirtiliyor

Öte yandan bir grup Galatasaraylı taraftar da Nyon’da temiz futbol eylemine destek verdi.

Editör: TE Bilişim