Şu an Eyüpspor formasını terleten Barış, en büyük hatam Şenol Güneş'in de dediği gibi "Yetinmek" oldu ifadelerini kullandı.

Bir dönem Trabzonspor'da forma giyen Barış Memiş, Radyospor'da yayınlanan Anadolu Ateşi programında Salim Manav'a konuştu.

İşte Barış Memiş'in sözlerinden önemli satır başları:

'Maceraya atıldım'
"Bu sezon benim ve takımım Eyüpspor adına için işler iyi gitmiyor. Şu anda sakatlığımı atlatmak üzereyim. Geçen yıl Adanaspor'da Jurcic'in kararıyla kadro dışı kaldım. O dönem fazla oynayamadım. Bazı şeyler için yeniden başlamak gerekiyor. Ben de maceraya atıldım. İnşallah benim için bundan sonrası hayırlı olur"

'Para şaşırtabiliyor'
"İnsanlar hatalar yapabiliyor. Sağlam bir arkadaş çevresi yoksa hata yapmaması kaçınılmaz oluyor. Küçüklükten zengin aileden gelmediğim için para şaşırtabiliyor. Seni durdurabilecek insanlar yoksa böyle sıkıntılar yaşanabiliyor. Futbolda değil hayatın her evresinde bu sıkıntılar yaşanabilir. 27 yaşındayım her şeyi kaybetmedim, kaybettiğim şeyler var ama toparlayabilirim"

'Para kazanınca işime saygımı kaybettim'
"Benim gibi bir oyuncuyu bir hocanın oynatmama olasılığı çok azdır. Trabzonspor'da ilk oynadığım dönemde çok hırslıydım ve açtım. Çok tempoluydum ve herkes beni konuşuyordu. Şenol Güneş Kore'den geldi ve Trabzonspor'a hoca oldu. O dönemlerde para kazanmaya başladım ve para kazanınca işime saygımı kaybettim. O dönemde birçok şeyi kaybettim. Trabzonspor'da bana yön verecek yönetici profili yoktu. Gelinen noktada hatayı başkasında arayacağıma kendimde aramam lazım"

'Şenol Güneş beni kenara çekti...'
"Şenol Hoca'yı çok seviyoruz. Gurur duyuyoruz, başarılı olmasını istiyoruz. Şenol Güneş çok kaliteli bir kişilik ve teknik adam.  Şenol Güneş, ben Trabzonspor'da oynarken beni kenara çekti ve 'Sen yetiniyorsun, bu da çok kötü bir şey... Sen zorlukları gör' dedi. O dönem Karşıyaka'ya kiralık olarak gittim ve zorlukları gördüm. Şenol Hoca'nın da dediği gibi en büyük hatam yetinmek oldu. Önemli olan benim için futbol oynamak. Her şey bitti havasında değilim"

Yusuf Yazıcı ve Abdülkadir sözleri
"Yusuf Yazıcı ve Abdülkadir Ömür'ü tanıyorum. Şu anda Avrupa onlar için erken. Burak Yılmaz, 'Dolu dolu oynamaları gerekiyor' demişti. Bence de oynamaları lazım"

Kırılma noktası...
"Çıkış yaptığım dönemde beni çok takip eden menajerler vardı. Genç futbolcu küçük bir çıkış yaptığı zaman teklifler geliyor. Fakat o dönem teklifler bana söylenmiyordu. EURO 2008'de olmalıydım, olmamam benim için kırılma noktası oldu. Şu anda ligimizin kalitesi arttı. Ligimiz bütün insanlar tarafından takip ediliyor"

'Yabancı kuralı suni gündem!'
"Yabancı kuralı gereksiz abartılıyor. Birisi, 'Arkadaşlarımız futbolu bırakıyor' diyor. İsterse kural sayısı 20 olsun. Kuralla birlikte belki de Türklerin değeri anlaşılıyor. Aykut Kocaman'ın dediği gibi benim için de bu yabancı konusu suni gündem"

Trabzonspor camiası beni çok sevdi!
"Trabzonspor'da hala görüştüğüm insanlar var. Benim başımdan 2010 yılında doping olayı geçti. O dönem bana sahip çıktılar ve beni aylığa bağladılar. Beni çok sevdiler. Üzerimde çok durdular"

'Rıza Çalımbay çok iyi oynatıyor'
"Trabzonspor'un bu sezon hedefe ulaşması çok zor. Trabzonspor'un rakiplerinin önünme geçmesi zor. Fakat şu anda Rıza Çalımbay takıma çok iyi futbol oynatıyor"

'Favorim Yusuf Yazıcı'
"Ligimizde beğendiğim isimler Yusuf Yazıcı, Burak Yılmaz ve Babel fakat favorim Yusuf Yazıcı" (Ajansspor)