Spor Toto Süper Lig takımlarından Trabzonspor, geçtiğimiz sezon pilot takım 1461 Trabzon'da başarılı bir performans ortaya koyan Barış Memiş'i A takıma alma kararı aldı.
    
 Alınan bu kararın ardından başarılı futbolcu Barış Memiş, uzun zamandır hayaliyle yaşadığı "Trabzonspor forması" ile ilgili olarak özel açıklamalarda bulundu.

"Yıllarımı kaybettim, hatalarımdan ders aldım" 

"Çok uzun zamandır Trabzonspor'un hayaliyle yaşıyordum" diyerek konuşmasına başlayan Memiş; "Ben Trabzonspor formasını yeniden giyebilmek için emek harcadım, bunun için çok çaba gösterdim. Bazı hatalarım yüzünden yıllarımı kaybettim ama pes etmedim. Bıkmadan, usanmadan çalıştım ve şu anda Allah'a şükürler olsun ki yeniden hedeflediğim yere, yuvama döndüm. Bana bu fırsatı veren kişilere karşı kendimi göstermek istiyorum. Şu dakikadan itibaren top benim elimde. Herkes bambaşka bir "Barış Memiş" görecek. Bunu gerçekten bana gönülden güvenen herkese ispatlayacağım." dedi.

Kendi adına güzel bir sezon geçirdiğini söyleyerek konuşmasına devam eden genç futbolcu; "Geçtiğimiz sezon başarılı bir performans sergiledim ve sonucunda bir çok takım beni aradı, teklif getirdi. Ama ben arayan herkese; "Trabzonspor'dan çıkacak olan sonucu beklemek zorundayım" cevabını verdim. Çünkü ne olursa olsun Trabzonspor forması giymek benim için her şeyin en başında gelen bir gurur. Ne Avrupa takımları, ne de başka bir takım vardı gönlümde. Ben yeniden Trabzonspor formasını giyebilmek için Allah'a çok dua ettim ve dualarım kabul oldu yeniden en çok istediğim yerdeyim." dedi.

Herkese "İŞTE BARIŞ MEMİŞ BU!" dedirtmek istiyorum! 

Yeni sezonda herkesin yepyeni bir Barış Memiş göreceğini söyleyen yetenekli futbolcu; "Eskiden yapmış olduğum hataları bir daha yapmamak adına yepyeni kararlar aldım. Ben Trabzonspor forması altında iz bırakmak istiyorum. Efsane isimlerin arasına karışıp, yıllar sonra Trabzonspor'un efsanesi olarak anılmak istiyorum. Futbol hayatımı doğup, büyüdüğüm şehrin forması ile sonlandırmak istiyorum. Allah bana inşallah yıllarca bordo-mavi formayı giymeyi nasip eder." dedi. 

Son olarak Trabzonspor taraftarlarına teşekkür etmeyi unutmayan Memiş; "Tüm Trabzonspor taraftarlarına teker teker teşekkürlerimi iletiyorum. Hiç bir zaman desteklerini esirgemediler. Yolda yürürken beni durdurup destek verdiklerini dile getirenler ve sosyal medya üzerinden sonsuz destek veren herkese bir kez daha teşekkür ediyorum. Hepsine minnettarım. Onların bu desteği bana daha çok güç ve hırs veriyor. Hiç birinin güvenini ve sevgisini boşa çıkarmayacağıma söz veriyorum. Bu sezon Allah'ın da izniyle bambaşka bir Barış Memiş olacak." diyerek sözlerini bitirdi.