Fırtına uzun bir kamp dönemi geçirdi... Önce Slovakya, hemen ardından Macaristan. Yepyeni bir Trabzonspor içindi bu uğraşlar... Bir tarafta teknik direktör Ersun Yanal ve ekibi, bir tarafta Başkan Muharrem Usta ve kurmayları canla başla uğraşıyorlardı... Transferlerin özellikle de Macaristan kampına yetişmesi önemliydi. Çünkü Trabzonspor’un bir takım olabilmesi     için herkesin birlikte antrenman yapması önemliydi.

Hazırlık maçları yanıltmasın

Ve transferler Ramil’le başladı... Ardından Durica ve diğerleri... Çok uğraştılar ve sona geldiler. İnce eleyip sık dokudular. UEFA finansal olarak takipteydi. Bunun farkındaydılar. 6 hazırlık maçı oynadı Trabzonspor... Bu maçlarda Güney Koreli Suk hariç diğer transferleri az da olsa deneme ve seyredebilme ihtimali yakaladı Ersun hoca. Kalesinde 1 gol görmesine rağmen 21 gol attı rakip takımlara. Fakat kıstas değildi... Yanıltmamalıydı...

Yenilgi kötü futboldan değil

Çok çalışmaları gerektiğini, önlerindeki zorlu maratonu biliyorlardı. Camia, taraftar sabırsız; Başkan ve Ersun Yanal kullandıkları her cümleye sabır kelimesini ekliyordu. Kolay değildi. Hazırlık kampının son günlerine doğru Başkan Muharrem Usta’dan Bordo-Mavili taraftarlara Twitter’den müjde geldi; İstanbul’da Bursaspor’la hazırlık maçı oynanacaktı . Trabzonsporlu taraftarların özlemle beklediği bir haberdi bu. Uzun aradan sonra takımlarını çıplak gözle seyredebilecekler, hasret gidereceklerdi. 3-0 mağlup ayrıldılar karşılaşmadan. Kötü futboldan değil, birlikte uzun çalışamamak gibi görünüyordu sorun.

Yanal huzur istiyor

Ersun Yanal, Trabzonspor’da 3. kez göreve geldi. Ama kendisinin bu kez başarısızlığa katiyen tahammülü yok. Çok huzurlu bir ortam istiyor.     Sadece bu yüzden Cardozo, Cavanda, Douglas, Özer gibi sorunlu futbolcuları her iki kampa da almadı. Bu, hocanın ne istediğini açıkça gösteren bir durum. Hoca kendi yarattığı, problemi olmayan, transfer düşünmeyen, 2-3 senelik bir kadro kuruyor. Tıpkı ilk döneminde olduğu gibi.

Transferler keyiflendirdi

Ersun hocaya yönetimin bu konuda verdiği destek çok önemli. Çünkü yönetim de ekonomik anlamda sıkıntı yaşama pahasına maliyeti yüksek oyuncuları kadroda tuttu. Ersun hoca için olmazsa olmazlardan bir tanesinin yönetimle uyumlu çalışmak olduğunu biliyoruz. Transferlerle birlikte Ersun Hoca’nın keyfi tavan yaptı. Ancak her fırsatta şunu söylüyor, “Lig öncesi hazırlık ve takviyelerle başarı tohumlarını attık. Hasadı yeni sezonda toplayacağız. Benim, başkanın ve camianın bu takıma sahip çıkmasından başka önemli bir şey yok”. 
Editör: TE Bilişim