Milliyetçi Hareket Partisi(MHP)Trabzon Milletvekili Koray Aydın, İl binasında aday tanıtım töreninde bugün Trabzon’a gelecek Başkan’a önemli mesajları olduğunu söyledi.

İl binasında aday tanıtım töreninde partililere hitaben bir konuşma yapan MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın; “Türkiye Cumhuriyet’i Başbakanı Trabzon’a geliyor. Tabi biz Trabzonlular olarak Sayın Başbakanımıza mesajlarımız var. Bu mesajlarımızı Trabzonlular adına sormak hakkımız olduğunu düşünüyoruz;

TRABZONSPOR’UN ŞAMPİYONLUĞUNU GERİ İADE EDECEK MİSİNİZ?

Bunlardan birincisi bilindiği gibi adı kangren haline dönüşmüş Trabzonspor’un şampiyonluk öyküsü var. Bileğimizin hakkıyla kazandığımız şampiyonluk, bugün Trabzon’a gelen olan Sayın Başbakanımızın direktif ve emirleriyle, o zaman ki şike olayında bugünde ceza almış olan bir kulüp başkanı olan Yıldırım Demirören, onun tarafından Federasyon Başkanlığı’na atandı.  Bu atanan Federasyon Başkanı bir önceki Federasyon Başkanı Tahkim Kurulu’nun şike yapılmıştır şeklinde düzenlediği kararı kendi oluşturduğu yeni Tahkim Kurulu’nda ortadan kaldırarak Trabzonspor’un şampiyonluğunu elinden aldı ve Fenerbahçe’ye verdi. Ama Başbakan tarafından organize edilen bu adaletsizlik UEFA ve FİFA’dan geri döndü. Fenerbahçe ceza aldı. Hukuk devam etti. Fenerbahçe Kulübü Başkanı ceza aldı, itiraz edildi, konu Yargıtay’a intikal etti.  Yapılan açıklamalara göre de Aralık ayı içerisinde Yargıtay kararını açıklayacak. Biz Trabzonlular olarak şunu merak ediyoruz ve bu soruların cevabını da Başbakanımızdan bekliyoruz. Yargıtay’da bu kararı onaylarsa zaten ortada önceden ispat edilmiş var olan bir suç hukuk yoluyla da kesinleşmiş olacak. Böyle bir kesinleşme halinde atadığınız sizin elinizle oraya gelen Federasyon Başkanı istifa edip yerine hak, hukuk ve adalet getirebilecek yeni bir federasyon kurdurup Trabzonspor’un şampiyonluğunu geri iade edecek misiniz? Çünkü bu kazanılmış bir hak. Başbakan’dan bir lütufta istemiyoruz. Daha öncede halk gaspı yaptı. Hukuk şimdi kesinleşirse bize bu hakkımızı verecek misiniz? Vermezse ne olur? Onu bundan sonra konuşacağız.
Editör: TE Bilişim