Trabzonspor'un UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında karşı karşıya geleceği Dinamo Minsk maçı öncesinde düzenlenen basın toplantısında Mustafa Reşit Akçay ilginç bir pot kırdı...


Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Akçay, Dinamo Minsk deplasmanından elde edecekleri her türlü galibiyet ve beraberliklerin kendileri için avantaj olacağını söyledi. Akçay, Minsk'in tehlikeli oyuncuları arasında takımdan ayrılan Sychev'i söyleyince basın toplantısında ilginç diyalogların yaşanmasına neden oldu.

UEFA Avrupa Ligi 3. Ön Eleme Turu ilk maçında yarın akşam deplasmanda Belarus'un Dinamo Minsk takımıyla karşılaşacak olan Trabzonspor'da teknik direktör Mustafa Akçay, futbolculardan Alanzinho ve kaleci Zeki ile maçın oynanacağı Brestskiy Stadı’nda basın toplantısı düzenledi.

Akçay, her türlü beraberliğin Trabzonspor'un evinde daha güçlü stratejileri geliştirmesi için yeterli olduğunu belirterek, "Derry City ile başlayan UEFA Avrupa Ligi sürecine Dinamo Minsk maçıyla devam edeceğiz. Önemli, ligde 18. müsabakasını oynamış bir takımla karşılaşacağız. İstatistiklere bakıldığında dış saha becerisi daha yüksek olan bir takım. Kendilerini ifade etmeye çalışan aç oyunculara sahip" dedi.

AKÇAY SINIFTA KALDI!

Akçay, rakiplerinin ofansif bölgede zengin oyunculara sahip olduğunu vurgulayarak, "Bu yüzden savunmada daha dikkatli olmalıyız. Rakip oyunculara kendi alanımızda çok fazla zaman ve alan tanımadan oynamamız gerekiyor. Özellikle Veselinovic, Stasevi, Sychev gibi önemli oyunculara sahip bir takım ile oynayacağız. Kendi güçlerini evlerinde yüksek düzeyde göstermek isteyeceklerdir. Bence yarın hem onlar, hem de bizim için zor bir gün olacak" diye konuştu.
Akçay, bir Belaruslu basın mensubunun "Az önce Sychev'i Dinamo Minsk'te etkili oyuncular arasında saydınız. Ancak bu oyuncu başka bir kulüpte oynuyor artık" şeklindeki sözleri üzerine, "Biz de onun sakatlık veya başka nedenlerden, bizden saklandığından dolayı oynatılmadığı yönünde düşünceye sahiptik" dedi.

"ÇOK YORUCU BİR YOLCULUK YAPTIK"

Akçay, Minsk'e 375 kilometre uzaklıkta Brest kentinde maç oynamaları nedeniyle yorucu bir yolculuk yaptıklarını da vurgulayarak, "Oldukça zor bir yolculuk oldu. Ama bu yolculukla karşılaşmış olmamız bizim tercihimiz değildi. UEFA'ya Dinamo Minsk başvuru da bulundu. Dolayısıyla böyle bir strateji ortaya çıktı. Bize düşen bu organizasyona uymak ve kendimizi bir şekilde hazırlamak. Trabzonspor olarak bu tip zorlukların da üstesinden gelmek için eğitim almışız. Bu zorluklara dikkate alarak stratejiler geliştirmek zorundayız. Sorunları çok fazla konuşup sorunun bir parçası olmaktansa sorunları çözmek için gayret göstermeli ve üstesinden gelmeliyiz. Trabzonspor olarak buna gücümüz var. Her türlü gollü beraberlik Trabzonspor'un evinde daha güçlü stratejileri geliştirmesi için yeterlidir diye düşünüyorum."

"MALOUDA ANTRENMANLARDA BİZE OLUMLU CEVAP VERDİ"

Akçay, yeni transfer Malouda ile 3 –4 toplantı yaptığını da vurgulayarak, "Kendisini hazırlayan özel hocasıyla görüştüm. Bir haftalık çalışmamıza cevap verdi. Zeki oyunculardan yararlanmak gerek. Ama bu Malouda'nın yarın oynayacağı veya ilk on birde başlayacağı anlamına gelmez" dedi. Akçay, diğer transfer Bosingwa’nın ise fizik olarak istenilen düzeyde olmayışından dolayı kadroya alınmadığını belirtti.

ALANZİNHO: "ZOR BİR MAÇA ÇIKACAĞIZ"

Futbolculardan Alanzinho ise zor bir maç oynayacaklarını belirterek, "Kendimizi iyi hazırladığımızı düşünüyorum. İyi bir sonuç almak için buraya geldik. İlk maçta iyi bir skor alırsak ikinci maça daha rahat edebileceğimizi düşünüyorum. İyi bir skor alırsak Trabzon'da turu geçeceğimizi düşünüyorum" dedi. Kaleci Zeki Ayzav ise şöyle konuştu: "Uzun ve yorucu bir yolculukla buraya geldik. Buradan güzel bir skorla ayrılıp Trabzon'a avantajlı bir skorla dönmek istiyoruz."

MAASKANT: "TUR İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ"

Dinamo Minsk Teknik Direktörü Robert Maaskant, Trabzonspor'un çok güçlü bir takım olduğunu ifade ederek, "Önceki maçlarda bunu ispatladı. Gerçekleştirilen transferler de takımın güçlü olduğunun göstergesi ama biz tur için elimizden geleni yapacağız. Türkiye’de arkadaşlarım var. Arkadaşlarım yenilince benimle alay edebilirler. O yüzden biz yenilmemeliyiz ki onların hayatı o kadar tatlı olmasın" diye konuştu.

Öte yandan Trabzonspor maç öncesi son antrenmanını karşılaşmanın oynanacağı statta yaptı. 15 dakikası basına açık olarak gerçekleştirilen antrenmanda teknik direktör Mustafa Akçay, oyuncularıyla uzun bir süre sohbet etti.