EMRE AKSOY'UN KONUŞMASI;

Fatih İstanbul)u fehtettiği gibi Şampiyonlukları fethetmeye geldim. Trazonspor'u ayağa kaldırmaya geldim. Çok kıymetli delegelerimiz kısmet verirlerse bu kongre Trabzonspor'un makus talihi değişecektir. İlk yapacağımız iş Trabzonspor'u uluslararası standartlarda yeniden ayağa kaldırmak olacak. Barcelona gibi Real Madrid gibi. Dünyaya bakacağız. Trazonspor'umuzu ulusal manada yeniden yapılandıracağız.

Bu işi uluslararası standartlarda profesyonel işler yapan şirketlerle beraber yapacağız. Kendileri ile görüşmeler yapıldı. Kulübümüzün işleyişini sağlıklı bir şekilde devam ettirirken çok geniş bir transfer harekatı gerçekleştireceğiz. Ağzımdan ne çıkarsa ben onu yapacağım. Delegasyon takdir buyurur bize görev verirse yapacağımız transferler bugüne kadar yapılanlardan daha güçlü olacaktır.

Trabzonlu bu ülkenin çimentosudur. Evet bu söz doğrudur. Trabzonlular bu ülkenin Türkiye Cumhuriyetinin taşıyıcı omurgasıdır. Trabzonsporlular Türk futbolunun taşıyıcı omurgasıdır. Şuan Trabzonspor iyi durumda olmadığı için Türk futbolu iyi durumda değildir.

Biz ne kadar birlik ve bareberlik içinde olursak Türk futbolu da o kadar güçlü olur. Trabzon futbolu öyle güzel özellikle donanmış ki bizler bu millete lokomotiflik görevi yapıyoruz. Biz kaderimiz bu şehrin insanların kaderi şanlı Trabzonspor ile birlikte yazılmış. Yeniden Şampiyonluk görene kadar bize rahat yüzü yok. Ya alacağız ya alacağız.

Maddi manevi yapacaklarım ve şimdiden yaptıklarım helal olsun.

Bizim ortak bir davamız var. Bu ortak davamız Trabzonspor. Bizim gasp edilmiş ve emanette olan bir kupamız var. O kupayı alacağız. Ya alacağız ya alacağız. Her platformda haklı mücadelemiz amansız bir şekilde devam edeceğiz. Kurulduğu günden beri hiç şampiyonluk yaşamamış gibi o hasretle işe başlayacağız.

HAKAN KULAÇOĞLU'NUN KONUŞMASI;

Bugün buradan çıkmak çok başarılı bir ekiple mevcuttur. Başarıya giden yolda herşey mübahtır gibi basit bir olay değil, Trabzonspor, Türk futbolunun kurallarını kendince bozmaya çalışan bir kulüp değil evrensel kuralları ilke edinmiş bir kulüptür. Biz bununla gurur duyuyoruz. Trabzonspor namuzun mücadelesi ile kazandığı bir Şampiyonluk kupasının peşini bırakmayacak bir kulüptür.

Trabzonsporlunun bu direncinin iradesinin hakkından vazgeçmemesi gerekir.

Size bugüne kadar şikenin üstünü kapatmaya çalışanlara karşı her türlü tahribat baskı temiz futbol arayışı mücadelesi eskisinden daha güçlü devam edecektir.

Bu kupanın Trabzonpor müzesine geleceğinden zerre kadar şüphem yok. İnşallah kupa bu sene bizim yönetimimizde Trabzon'a geldiğinde kupa törenini sayın Sadri Şener ve yönetimi yapacak biz de onları tribünde alkışlayacağız.

Kupa hırsızların müzesinde başbakanın himayesinde. Sayın Başbakan bu işi siyasi olarak yapmamış ve bağımsız ol"

Kulaçoğlu, seçilmesi durumunda Mustafa Akçay'ı göreve getireceği kürsüden deklare etti.

METİN ATASOY'UN AÇIKLAMALARI;

Bizim için Trabzonspor ego tatmin yeri değildir. Biz 30 senedir bu camianın içindeyiz. Biz 1984'lerden üye olduk. Her açısından bulunduk her açıdan gitmeye çalıştık. Damdan düşer gibi Başkan adayı olmadık. Bununla ilgili bilgimiz var. Çünkü biz ilgiliyiz. İlgili olanların bilgisi olur. Bunu da basın abarttı. O tekelleşmiş basını kullanır. Maalesef bu seçimde bir arkadaşımız tüm basını bize kapattı. Demokrasi bu değildir. Demokrasi eşit koşullarda yarışmaktır. Umarım gerekli dersini alır ve bundan sonra daha çok çalışır.

Trabzonspor bizim için bir yaşam biçimidir. Adaletsizliğin olmadığı yerlerde başkanlığı ile birlikşetiren Karadeniz'in Trabzonspor gerçeğini tarihe silinmemek üzere yazmışlardır. Başkalarının yeniden yazmasına gerek yok. Başarı için helal olmayan anlayışa hiç bir zaman saklanmadılar.

Bugün biraz sendelemiş olsakta yarınlara ışık tutacak muhteşem bir mazimiz, taşı sıksak kupaları çıkaracak yapımız bir ruhumuz var. bu ruh sinmeyecektir, sindirilemeyecektir. Biz kendi çıtamızı kendi elimizle yükseltmiş bir camiayız. Yıllarca ikinciliği başarı kabul etmemiş dedelerden geliyoruz. Onun için biz bu ülkenin farklı bir kültürüyüz.

Bugün ki bulunduğumuz yer bu salonda olan hiç kimseyi memnun etmemektedir. Ama bu böyle devam etmeyecektir. Ama eğer arkadaşlarım tevccüh gösterir bizi seçerse izinle beraber hep beraber yeni devrimlere yeni yeni Trabzonspor'un çağdaş noktaya gelmesi için hep beraber onurlu bir şekilde çalışacağız.

Ağzımdan sürçü lisan eden bir cümle çıktı. Sayın Şener'den özür diliyorum ve ona tüm hakkımı helal ediyorum. Ona ve Sayın Şener' ve paraya karşı emeğin mücadelesini gücünün yettiği kadar Sayın Şener huzurlarınızda yapabildiğim en önemli noktada teşekkür ediyorum. O kupa ya gelecek ya gelecek.

İBRAHİM HACIOSMANOĞLU KONUŞMALARI;

 Trazonspor koltuğu her aklına isteyenin aday olacağı bir koltuk değildir. Sevda ise ve orda bir haksızlık varsa o mücadelenin peşinde olacaksınız. Ben Trabzonspor'umuzun her hakkını yenilmeye çalışıldığınde breysel olarak mücadele edip hakkının yenmemesine çalıştım. İnsanların gönlünde Trabzon duruşumuzla ve söylemlerimizle geldik. Bu söylemlerimizi eyleme dönüştüremeyeceksek Cenabı Allah bize başkanlığı nasip etmesin.

Trabzonspor'a hizmet edeceğiz. Bu koltuğun kutsallığını aday olan ve olmayan herkesin düşünmesi lazım. Bizim inancımız tamdır. Ben yeni değilim. Trabzonspor'un sorunları da yeni değil. Yıllardır bunun içindeyiz. Trabzonspor'un Türk futbolunun sorunlarını biliyoruz.

Sorunlar aynıysa söylemlerde aynı olması lazım. Trabzonspor'un yenilenmeye kurumsallaşma adına ciddi adımlar atması lazım. Dünya kulüpleri nasıl yönetiliyorsa biz de öyle yönetmek zorundayız. Trabzonspor'un alt yapısından idari yapısına kadar kurumsal yapısıyla yenilenmesi lazım.

Trabzonspor sportif olarak dünya kulüplerinde olduğu gibi yönetilmelidir. Biz Tolunay Hoca'ya göre kadro kuracağız. Bu kulübün manevi değerlrini de korumak istiyorsak profesyonel değerlerini de korumak zorundayız.

Trabzonspor'un uzun vadede kurtuluşunun alt yapıdan geçtiğinen inan kardeşlerinizdenim. Trabzonspor futbol madeni.  Ama biz bu yeteneğimizi eğitebiliyormuyuz eğitemiyoruz. Bu sistem içerisine dönem dönem özel yetenekli çocuklarımız çıkıyor A takımda oynuyorlar ama biz önce insan olarak sonra yeteneklerini sahaya yansıtamadıkları için yıldız adayı diye lanse ediyoruz ama bakıyorsun 2'inci 3'üncü ligde oynuyor.

Bu kupa kirlenmiştir. Sahilde herkesin gözünün önüne bir anıt yapıp oraya koyulmasıdır. Allah nasip ederse o kupanın Trabzon' gelmesini sağlamak zor değil.  O yürek bizde var. Yılardan beri gösterdiğimiz mücadeleyi çok iyi biliyorsunuz. Haklı olduğum hiç bir davada hiç bir güç boynumu önüne eğmeye cesaret göstermedi. Trabzonspor başkanı kim olursa olsun bu davayı namasu davası yapıp başını önüne eğdirmek isteyen güçlerin karşısında durmalı.

Ben cesaretimi bu yüce toprakların yarattığı çok özel insanlardan alıyorum.


MUHARREM USTA'NIN KONUŞMASI;

Trabzonspor Başkan Adayı Muharrem Usta, konuşmasına İbrahim Hacıosmanoğlu'nun Medical Park Hastaneleri ve Trabzonspor'a ne verdiği şeklinde ki eliştirilerine cevap vererek başladı

"Medical Park'ın patronuyum. Yönetim kurulu başkanıyım. Ceosuyum. Ben Trabzospor' a ve Trabzonspor Basketbol Takımına bugüne kadar Trabzonspor'umuz diye bugüne kadar gerçekten emin olmasını istiyorum bunu hep söylememeye çalıştım 5 trilyon destek sağladım.

Bunun şahitleri Trabzonspor yönetim kurulu ve Trabzonspor basketbol takımının yönetim kuruludur. Trabzospor'un bundan önce olduğu gibi bundan sonra da biz arkadaşlarımızla ekonomik olarak zaman olarak da hizmetkar olmaktan mutlu olacağız. Çünkü hepimiz için aslolan Trazonspor ve hepimiz de onun için buradayız.

Trabzonspor'umuzun paraya ihtiyacı yoktur. Bende buna gönülnden katılıyorum. Trazonspor gibi bir kulübün kendine yeterliliği vardır zirvede olmayı hak eder. Hak etmiştir başarmıştır. Sorumuz bu paraları iyi kullanma başarı sevk etmek için iyi mücadele etmektir.

Trabzonspor'un yıllık geliri 75 milyon İstanbul kulüplerinin geliri 300 milyonu aştı. Yarışcaksak önce kenetlenen Trabzonspor'a ihtiyaç var, 75 milyonluk geliri 100 milyona çıkarmayı söz veriyoruz.
Trabzonspor sadece parası ile başarı elde edecek bir kulüp değildir. Onun ruhu vardır. Böylece bu ruh parayla birleşince başarı da gelir.

Şanlı Trabzonspor tarihinin üstüne yeni bir tarih yazacağız. 1461 Trabzon her yıl şampiyon olmak için misyon uğraşacak. Ama şampiyon olan takım Süper Lige çıkmayacak. Ben en iyi futbolcuların 1461'den Trabzonspor'a gitmek için oynayacağım.

Şike ile kaybettiğimiz şampiyonluk için mücadele ettik ama yıprandık.

Tabloya böyle gösterip de elimizde ki takımı yere düşürerek param parça edemeyiz. Biz bunun iin çalışacağız ama takım yine Şampiyon olacağız. Siyaset ile spor iç içe girer mi. Sadece siyaseti değil, iş adamını da sivil toplum kuruluşunu da herkesi Trabzonspor' için kullandığınızda sizin olduğnuuz yere değil Trabzonspor'a hiç kimse giremez.

Yok öyle siyaset. Trabzonspor' herkesin üstündedir. Trabzonspor'a gelen vermeye gelecek almaya değil. Biz çok çektik. Seçimi kazandıktan sonra parçalanmaktan dolayı çok çektik. Seçim kazanmak önemli değil. Kim istiyorsa verecek. Benim istemiyorsa ona verecek. Bizim sorunumuz seçimten sonra başlıyor.

Onun için birinci günde biz Asbaşkanlığı tüzükten kaldıramayız ama Asbaşkanlığı tarihe gömeceğiz. Trabzon'un başkanı İstanbul'un başkanı. Trabzon ekibi İstanbul ekibi. Nerden çıktı bu Trabzon, İstanbul ayrımı.

Trabzonspor eğer bizi seçerse ben dahil bir Allah'ın kulunun kartviziti olmayacak.

Basketbol takımı dün yine 1'inci lige çıktı.

Trabzonspor'un stadından yanında ne yazıyor. Acıbadem... Eğer öyle markaya o bana eleştiri yapanlar arabanızın markası ne. Evinizde ki beyaz eşyanın markası ne. Biz firmaların markaların düşmanlığını soyunsak ellerimizde ki aletleri boşaltmamız lazım. Bu seçim sandığında insanların bir birine söylediği söylemdir.

Editör: TE Bilişim