İşte Hacıosmanoğlu'nun açıklamaları:

Aziz Yıldırım'ın konuk olduğu programı kısmi olarak izledim. İşledikleri suçu kapatmaya yönelik başarılı bir program yaptılar ama halkımız artık bunlara kanmıyor.  Yıllardan beri hep söylüyorum, kişisel ihtiraslar, insanların kendi menfaatlerini kulüplerinden önde tutmalarını sağlıyor. İnsanların kulüplerde karşılıksız olarak görev alması gerekiyor. Ama insanlar kulüpleri amaçları uğruna araç olarak kullanıyorlar. Trabzonspor saha dışı eylemlerle tarihinde bir başarı yakalamamıştır. Tam tersine 4 kez şampiyonluğu alınmıştır. Daha önceki yönetimlerimiz de belki bazı girişimlerde bulunmuşlardır ama bizim yönetimimizin duruşu ortadadır. 

Ben 3 Temmuz süreci başlamadan 2 ay önce, yaşananların hepsini tek tek anlattım. Henüz son maç oynanmamıştı. Benim hakkımda suç duyurusu bulunuldu. Tebligat bana 3 Temmuz'da ulaştı. Savcı siz bunların yapıldığını nereden biliyorsunuz diye sordu bana. Bugünkü süreci 17 Aralık'la bir tutuyorlar. Paşaları falan gündeme getirip bize de haksızlık yaptılar diyorlar. Siz yaptığınız çirkinlikleri savunmak için uğraşırsanız illaki bir şeyler bulursunuz. Yeniden yargılanma istiyorlar. Bütün deliller yok sayılmalı diyorlar. O zaman nasıl olacak? Zamanda geriye dönülmez. Böyle bir hakkınız yok, çünkü siz bunları yaptınız. Teknik ve fiziki takipleriniz birebir tutuyor. Sadece tapeler yok yani. Takipler de birbiriyle örtüşüyor. Özel Yetkili Mahkemelerde belki sizden çok daha fazla mağdur olan insanlar var. Diyorlar ki bize bu operasyonu paralel devlet yaptı.

6 ay içinde 30'a yakın telefon kullanır mı insan? Benim tek telefonum var, ben telefonda da her şeyi konuşuyorum. Diyorlar ki seni dinliyorlar. Dinlesinler, ben telefonda konuştuğum her şeyi normalde de konuşuyorum. Dinlemeler legal de, illegal de olsa siz bu konuşmaları yaptınız. Ben sportif açıdan bakıyorum, ceza yargısı açısından bakmıyorum. Kimse 17 Aralık'ta olanla, daha önce olanlarla bunu bir tutamaz. Burada şike yapılmış, insanların hayalleri yıkılmış. 17 Aralık çıkmasaydı ne olacaktı? Ne diyecektiler? O zaman oyun oynamaya gerek yok. Paylaşsınlar şampiyonlukları, bir sene o, bir sene diğeri olsun... 

Ben Başbakan'dan böyle bir şey duymadım, ama kim bunu paralel devlet yaptı diyorsa yanlış diyor. Kimse şike yoktur diyemez. UEFA sportif açıdan tüm cezaları verdi. TFF de kendi arasında hala çelişkide. Şike konusunda tereddüt yok. Çok güzel algı yönetiyorlar. Bu konuda haklarını vermek lazım. Bu pası verende de suç var. Gençliğe, önümüzdeki nesillere örnek olmak istiyorsak, gençler en çok futbolu, bireylerini örnek alıyor... 

Aziz Yıldırım, TFF'de de paralel yapı var diyor. Neden orada da yeniden yargılanalım demiyor? Af değil adil yargılama istiyoruz sözünün altında demagoji yatıyor. Bir arkadaşınıza borç verseniz, kendi hesabınızdan göndermez misiniz? Ya da elden vermez misiniz? Aziz Yıldırım böyle yapmıyor, bir kulüp çalışanı üzerinden gönderiyor parayı. Borç veriyorsan kendin verirsin. 

Bizim muhatabımız Fenerbahçe Başkanı da değil, Fenerbahçe de değil. Bizim Fenerbahçe'ye kupamızı verin deme lüksümüz yok, acziyetimiz de yok. Biz bunları TFF'ye diyoruz. Bizim işimiz TFF'yle. Ben TFF yönetimine, "Şike yok diyen şerefsizdir" dedim. Yüzüme bakamıyorlar. Ben Yıldırım Demirören'e, "Şike yok diyorsan ben bu çayı içmeden gidiyorum" dedim. Sonra biz şike konuşmadık dedi. TFF de şike var diyor. TFF de 2011 yılındaki şampiyonlukta şaibe var diyor. Avrupa'nın en önemli takımlarına da ceza verdi UEFA. Türkiye'ye de ceza verecekler. UEFA'ya da FIFA'ya da itirazımızı yaptık. Yıldırım Demirören dedi ki, "Bu konu kapandı, hiçbir şey olmayacak." Neler olduğunu, cezaları gördük. Bu pisliği ortadan kaldırmaya çalışanlar bunun bedelini ödeyecek. Türkiye'yi Avrupa'da ve Dünya'da rezil duruma düşürmeye kimsenin hakkı yok. Bizim için kelime dağarcığımız az diyorlar. 3 kelime konuştuğumuz için. Ahlak, adalet, temiz Türk futbolu istiyoruz. 95/96'da şampiyonluğumuz çalındığı zaman, o zaman FB başkanı olan Ali Şen, sonraları "Bir taşla şampiyonluk aldım" dedi. 

Trabzonspor'un arkasında kimsenin olmasına gerek yok. Bu konularla ilgili Sn. Başbakanımızla bir konuşmamız olmadı. Sn. Başbakanımızın da, muhalefet liderlerinin de Fenerbahçe'yi savunan açıklama yapma hakkı yok.

Biz Cumhuriyeti yılmadan bekleyenleriz. Bunu söyleyerek suç işliyorsunuz. Siz Atatürk'ün askerleri olamazsınız çünkü başkanınız çürük raporu aldı. Ben 18 ay askerlik yaptım. Paralel yapı, neden Galatasaray'ı, Beşiktaş'ı ele geçirmek istemiyor? 

Paralel devlet, Fethullah Gülen, Fenerbahçe'ye neden operasyon yapsın? Bu konuya en çok sahip çıkan Ali Koç değil mi? Kayıtlara bakıyoruz, Fethullah Gülen, Koç grubuyla ortak. Fethullah Gülen Fenerbahçe'yi neden ele geçirmeye çalışsın? Zaten ele geçirmiş. Koç'la ortak değil mi? Ses kayıtları ortada. Fethullah Gülen'in Koç grubuyla ilişkileri ortada. Yapılan şike örtbas edilip manipüle edilmeye çalışılıyor. 

Yaptığımız yürüyüş temiz formanın, temiz sevginin bir haykırışıydı. Yürüyüşle kamuoyuna ve pisliği örtmeye çalışan herkese seslenmek istedik. Bizim yürüyüşümüzdeki 60 bin kişiye 3 bin, onların yürüyüşündeki 60-70 bin kişiye 500 bin kişi diyorlar. Polisin arabalarını yakmadan, nasıl hak aranır herkese göstereceğiz. İstanbul dukalığını yıkan bir takımdır Trabzonspor. 

Şenol Güneş ile görüştük. Pek çalışma taraftarı değil. Sürekli emeği çalınıyor, çalınan şampiyonluklarda hep o var. Takımımızın başında efsane oyuncumuz Hami Mandıralı var. Herkese bir şans verilmeli, arzumuz onun başarılı olması.

Allah yardım ediyor, sorunları aşmaya çalışıyoruz. Trabzonsporlular'ın sabırlı olmasını istiyoruz. Başkanlık benim çocukluk hayalimdi, Allah nasip etti. Bizim bir beklentimiz yok. Başarılı bir başkan olarak kulüpten ayrılmak istiyorum.

Aykut Kocaman programı aradı

Ahmet Hakan, Hakan Orhan'ın Aykut Kocaman ile ilgili söylediği sözlerin ardından, Fenerbahçe'nin eski teknik direktörünün programı aradığını söyledi. Ahmet Hakan, "Aykut Kocaman aramış bizi. Bana atfedilen radara yakalandım ifadesini kesinlikle reddediyorum. Fenerbahçe'ye radar tutuldu dedim demiş." diyerek Kocaman'ın sözlerini söyledi: Bana atfedilen radara yakalandık ifadesini kesinlikle reddediyorum. Fenerbahçe'ye radar tutuldu dedim.

Trabzonspor Avukatı Atilla Dilaver'in açıklamaları

Dosyada bir çok net bilgi mevcut (Emenike konusunu anlatıyor). Birkaç günlüğüne yeni bir hat al söylemi tapede ortadadır. Bir insanın suç işlemesi de, hapse girmesi de bizi üzer.Gezegende bulunan en üst spor yargısı olan CAS, şikeyi tespit etti. Biz şikenin varlığını ispat etmek durumunda değiliz ki...

Şikenin varlığını kabul etmeyen bir mahkeme, bir heyet kalmadı zaten. Bizim için önemli olan disiplin yargılamasıdır, yani sportif yargılamadır. İki buçuk yıldır şike konusunda Türkiye yanıltıldı. TFF hiçbir şekilde şikenin gerekçeli kararlarını açıklamıyor.

Fenerbahçe'nin Manisaspor maçı öncesi çıkan tapeleriyle ilgili olarak: Tek başına tapenin delil olmasını kabul edemeyiz. Recep Denizer manipüle edeceği bir maç oynanırken yurtdışına gider mi? Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz, Fenerbahçe Kongre üyesi. 2. başkanı da öyle şekilde. Bu durumda Trabzonspor, Sivas'a nasıl teşvik göndermeyi düşünebilir? Trabzonsporlu sanıklar teşviğe teşebbüsten yargılandı, teşvikten değil. 

Sürekli söylenen bir şey var, "Fenerbahçe şike yaptıysa kimle yaptı?" Mahkeme kararlarında hepsi yazıyor. Futbolcu Uğur Uçar, Ankaragücü maçındaki şike teklifini kabul etmemiştir. Menajeri Ümit Aydın'a teşebbüsten ceza verildi. Bizim üzüldüğümüz şudur. Bu olayları yapanlar hala ya futbolcu, ya teknik adam, ya da yönetici. 

UEFA, Fenerbahçe'ye dedi ki, "Ben soruşturdum, sen şike yaptın"

Trabzonspor Kulübü Avukatı Hakan Orhan'ın açıklamaları

Biz bütün yargılama boyunca hiçbir zaman hukukun dışına çıkmadık. Mahkeme kararlarına razı olduk. İşkence mi yapmışlar, savunma hakkı mı vermemişler, ne yapmışlar? Balyoz ve Ergenekon'un şikeden farkı şu, orada niyete doğru delil oluşturma amacı var. Şikede böyle bir şey yok. Fenerbahçe'nin adil yargılanmadığı tek yer TFF Disiplin ve Tahkim Kurulu'dur. Biz şike suçu işlenmiş mi, işlenmemiş mi, sadece buna bakıyoruz. Başka bir şeye bakmıyoruz. Ben 20 yıllık avukatım. Şimdiye kadar açıkça ben suçluyum diyene çok nadir rastladım. 

Aykut Kocaman demişti ki, "Biz radara yakalandık". Fenerbahçe bugün de bir açıklama yaptı. (Emre Belözoğlu ve Caner Erkin açıklamasıyla ilgili). Emre ve Caner'in küfürlerini neden yayınlıyorsunuz diyor Fenerbahçe. Bizi neden yakalıyorsunuz diyor... 

En büyük adaletsizliğe şike sürecinde Trabzonspor uğramıştır. UEFA yakında bu insanların birçoğuna ömür boyu men cezası verecek. Fenerbahçe'nin yeniden yargılanması UEFA'nın kararını değiştirmez.