Hacıosmanoğlu’nun kafalardı ki soru işaretleri kaldıracak açıklamaları ise şu şekilde;

MENAJER OYUNA GETİRDİ

“Serbest olmasının nedeni araştırmasını iyi yaparsanız yetenekli oyuncuları daha ucuza alabilirsiniz. Bunu için tabi etkili ve deneyimli scoutları olması lazım. Menajerlere bırakırsanız Türk futbolunu yabancı çöplüğüne döndürürsünüz. Geçen sezon bizi menajerler oyuna getirdi. 4-5 milyon Euro kadar zararımız var”

TÜRK FUTBOLUNA YÖN VERMESİ LAZIM

“Kulüpler birliği ortaya koyulması için irade ortaya koyulmuyor. Mahmut Aktürk’ün çalıştığı söylenemez. Önüne gelenleri onaylaması durumu var. O yüzden katılmıyorum. Türk futboluna yön ermesi kazım. Hizmet vermek istiyorsa yön veren konumda olması lazım. Bugün gelinen noktada yönlendiren gibi görünüyor ama alınan kararla imza atıyoruz kalkıyoruz. İmza var gibi yabancı sayısını bütün kulüplerin istemesini rağmen bir takım buna katılmadı ve olmadı. Bizde bakacağız işimize geliyorsa bizde onayımızı veririz. İşimize yaramazsa imzalamayız.”

HAKEM HATALARININ PEŞİNDE OLACAĞIZ

“Geldikten sonra tabi takımda ofansif alanda büyük değişiklikler oldu. Bizim tahlisiz şekilde kalecimiz sakatlandı. 24 gol yedik bugünkü ligdeki büyük etki yaptı. Bu kendi iç bünyemizdeki sorun. Biz diş kaynaklı sorunlarla gitmeyi düşünmüyoruz. 16 maçta hakem hataları ile 15 puanı yok kaybetti. Son 3 haftada bariz hakem hatalarından dolayı 7 puanımız gitti. Sessiz kalmıyoruz. Bu sessizlik öncesi fırtına olarak kabul edebilirsiniz. Zaman zamanda konuşuyoruz biz. Bu artık tabiri kullanırsak bıçak kemiğe dayandı. Bundan sonraki hataları kabul etme gibi tasarrufumuz kalmadı. Her takımda hata olabilir ama alaheyimize oluyorsa farklı da değerlendireceğiz. İstikrarlı bir şekilde de giderse TFF yönetim kurulu bu kadar büyük haksızlık olmaz bu penaltılar verilmez kendi aralarında da konuşuyorlar. “

CİDDİ YATIRIMLAR VAR, GOLLER VERİLMİYOR

“Anltaya’da semineri var Antalya’da konuşacağız. Ben hata olarak kabul etmiyorum. Ama belli takımlara bu hatalar oluyor. Bize yapılan hataların başka nedenleri var mı yok mu onlarda tereddüttünüz var. Ciddi yatırımlar var. Onur’un sakatlanması bizi etkiledi ama bariz hakem hatalarından kaybettik. Bu bizim yaptığımız yatırıma yazık. Yeni takım olmasına rağmen görüyorsunuz her maç 3-4 gol atıyoruz. Ama maçın başında goller verilmiyor. Saçma sapan penaltılar veriliyor.

AKYAZI STADI AÇIKLAMASI

Akyazı Stadı ile ilgili , “Onunla ilgili ciddi profesyonel çalışmalarımız var. Daha o noktaya gelmedik. Gerek kombine gerek satış için. Kaba inşaatının %90’ı bitti. Amacımız yeni sezona yetiştirmek. Orası bizim komple tesislerimiz yatıyor. Belki tesislerimiz yetişmez ama stadımızı açacağız.”

ŞAMPİYONLUK OYNAYAN TAKIMDAN ALDIK BEDELİ OLACAK

Hakan Arıkan’ın transferi ile ilgili, “Değerli Türkiye’nin en iyi kalecisi olan Onur Kıvrak 2 aya kadar geçebilecek gibi. Büzüm bu geçiş döneminde kaleciye ihtiyacımız vardı. Kalıcı bir kaleci almaya hakkımız yoktu. Tecrübeli ve karekterli arkadaşımız şampiyonluğa giden bir kaleciyi vermek cesaret değil. Bank Asya’dan çıkmak için uğraşan takımın kalecisini alıyorsanız bedeli olacak tabi.”

ERKAN 2-3 GÜNE TRABZON’DA

Erkan Zengin konusu, “Bende konuştum. Gelemeyeceğim diye bir sözü yok. Biz daha önceden de istiyorduk onu. Hocada istiyor. Gelmeyeceğim dese zaten biz üzerine gitmeyeceğiz. 2-3 güne kadar Trabzon’a gelecektir. Beni tanıyan insanlar bilir ben Trabzon’a Gelmek istemiyorum diyen bir oyuncu şampiyon yapsada biz almayız onu.”

AYTAÇ TAMAM

Eskişehirspor’dan başka transferler “Biz zaten onları Aytaç tamam biz Erkan’la birlikte almamız için programlı. Onu da kadromuz katacağız. Biz hocamızın istediği katkı yapacağız yönünde söylediği sözler doğrultusunda ilgileniyoruz.

OZAN VE ŞENER İÇİN TEKLİFİ VERDİK

Ozan Tufan ile konuştuk. Teklifimizi yaptık. 10 milyon Euro teklif etmedik. Ozan ve Şener’e bizim istediğimiz şartları kabul etmemelerde yapacak bir şeyimiz yok. 

MUSTAFA VE ZEKİ'NİN DURUMU

Arkadaşlarımız Trabzonspor'a hizmet ettiler. Bundan sonra başka takımlarda daha iyi oynarlar daha iyi para kazanırlar. Onlar satış listesinde. İsteyenlerde var zaten

YATABARE VE WARİS SATILACAK MI?

Cardozo'da var. En yüksek teklif ona geldi. Trabzon'da mutlu olduğunu her hang ibir yere gitmek istemediğini söyledi. Suudi Arabistan'a gitmek istemediğini söyledi. Suudi Arabistan'a gidecek oyuncu değil. Avrupa'da piyasası olan oyuncu. Onun dışından oyunculara da teklif var. Trabzonspor oyuncu alır oyuncu satar. Burada sorun yok. Waris'e evet ciddi teklifler var. Ama onun sorunu var. Bir futbolcu 3 takımda oynayamıyor. Moskova'da oynadığı çin transferi söz konusu değil. Onun adına ve bizim adımıza da en büyük talihsizliği sakatlanıp Afrika Kupasında oynayamadı. Dünya devreleri takıp idiyor. Sakatlanmasa orada oynasa durum farklı olurdu. Daha yaşı genç. Avrupa'da önemli takımlar tarafından takip edilen oyuncumuz. Bizim temennimiz hem Fransa'da gösterdiği performansı Trabzon'da gösterip hizmet etmesi. Onlar gerçekleşirse satmak gibi niyetimiz yok."

STATLAR NE ZAMAN DOLACAK?

"Pislikler temizlenmeden kazanma şansı yok. Ben bütün takımların taraftarları ile görüüyorum. Gerek İstanbul olsun gerek Anadolu'nun çeşitli şehirlerinden olsun gittiğimizde bize sevgi ve saygıları farklı oluyor. Türk futbolü tiyatro oynanınıyor. İnsanların stadlara gitmemesinin sebebi Türk futbolunun tiyatro görüntüsü vermesinden kaynaklanıyor. Kuralları adaletli bir şekilde işletirseniz o zaman stadlar canlanır. Ama bu şekilde giderse seyirci artmak yerine düşeceğini görürsünüz. Temennimiz bu değil. Temennimiz adalet temelleri üzerine yerleştirirsek o zaman insanlar tribüne gelip eski coşkuyu sahaya yansıtır. "

YENİDEN YARGILAMA KONUSU

Ben bu konuya girmek istemiyorum. Benim muhatabım değil. Ben 18 ay askerliğimi yaptım. enle muhatap olacak adam gidecek askerliğini yapacak. Orada da tiyatro oynanınıyor. Bizim mahkemelerde yeniden yargılama kararlarını naıl alındığını bütün hukukçular söylüyor. Akli selim bütün insanlar bunun hukukla bağdaşmadığını söylüyor. Süonucundan ne çıkarsa çıksın bizi ilgilendirmiyor. Hukukçularımız bu konuyu titizlikle takip ediyor. Savunmada ki hiç bir iddia gerçekliğini yansıtmıyor. eunu Türkiye'de ki diğer davalarla bağdarıtramının manası yok. Delillek sabittir. O gün ki mahkeme kararı alınmıştır. Ceza yargılamasında bir takım oyunlar yapabilirsiniz ama sportif yargılamada fiil önemli. Bütün hukukçular bu konuyu tittizlikle takip ediyor. UEFA'da ki işlemler bittikten sonra FİFA'nın devreye gireceğine dair yazılan yazılar var. FİFA'nın devreye girdiği zaman neler yaşayacağımızı hep beraber görceğiz. 

HABERİN VİDEOSU;
Editör: TE Bilişim