Trabzonspor ile TFF arasında uzun süredir tırmanan gerilim hat safhaya ulaştı. Son Fenerbahçe derbisinin ardından başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, başkan yardımcıları Yakup Aslan ve Ali Uzunay'a verilen cezaların yanı sıra Sivasspor maçını yöneten hakem Mete Kalkavan'ın verdiği kararlar camiayı isyan ettirdi. Ali Uzunay, Fenerbahçe derbisinde alınmayan intikamın, Sivasspor maçıyla alındığını ifade ederek, "Maçın hakemi, İshak yaka paça indirilirken faul vermedi, Aytaç'a yapılan hareket direkt kırmızı kartlıktı, verilmedi. Salih'in tartışılır pozisyonunda ise direkt kırmızı kartı çıkardı. Demek ki TFF bizim başkanımızın yaptığı açıklamaların karşılığı olarak Trabzonspor'u doğrama kararı almıştır" dedi. Uzunay, açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Biz kimseye hakaret etmedik, kaygılarımızı dile getirdik. Bunun inadına sanki daha önce bizim husumetimiz olan bir hakemi atadılar. Başkanımız da açıkça 'hakemi aradım' dedi. Onların da zoruna giden şey bu zaten. Çünkü onlar da daha önce birçok kez hakem aramıştır ve bunun üstünü kapatmışlardır. Aradı ama ne bir tehdit var ne de başka bir şey. Sadece başarı dileklerinde bulundu. Karşılığında da bu kadar ağır cezalar aldı."

Gözdağı veriyorlar 
TFF'nin kendilerine bir gözdağı vermeye çalıştığının da altını çizen Uzunay, şöyle konuştu: "Daha önce hakem odasını basarım tehdidinde bulunan adama kaç gün ceza verdiler; sadece 45 gün. Türkiye futbol tarihinde şikecilere bu kadar ceza verilmedi. Hakemlere küfür ve tehdit edenler hiç ceza almazken, adil bir yönetim isteyen başkana bu kadar ceza veriyorsunuz. Bunun arkasında siz bu kadar şikenin üzerine giderseniz, TFF ile bu kadar uğraşırsanız sizi bu şekilde cezalandırırız diye gözdağı veriyorlar." 

Taraftara teşekkür 
Uzunay kendilerine sahip çıkan taraftara da teşekkür ederiz, "Bizim yanımızda durdular. Bu da onların büyüklüğünü gösteriyor. Onunla ilgili de önümüzdeki günlerde acil bir şekilde toplanıp bir karar vereceğiz. Başkaları hırsızlığı tescillenmiş başkanına bu kadar sahip çıkarken biz de taraftarlarımızın yanında olacağına eminiz" diye konuştu.

BAŞKAN DURUŞMA İSTİYOR
Trabzonspor, PFDK'nın verdiği cezalara itiraz edecek. Bu konuda önümüzdeki günlerde toplanacak olan yönetim kurulu alacağı kararları açıklayacak. Uzunay, gerekli tüm itirazları yapacaklarını vurgulayarak, "Başkanımız bu itirazı duruşmalı yapmak istiyor. Bizzat kendisi savunma yapmak istiyor. Federasyonun verdiği bu kararlar bizim mücadelemizi sekteye uğratmayacaktır" dedi.

TÜRKİYE KUPASI BİZİM İÇİN ÖNEMLİYDİ
Uzunay, bir an önce toparlanmaları gerektiğini de ifade ederek, "Sivasspor ile oynadığımız maçta yediğimiz goller bireysel hatalardan kaynaklanıyor. Kupada hedefimiz vardı ve kupaya çok önem veriyorduk. Böyle olması bizi çok üzdü. Bunda bizim de beceriksizliğimiz var" dedi

Kaynak: Fotomaç / Yunus Emre SEL