İzleme-araştırma ekibiyle başladı

Kötü sonuçların faturası önce, sezon başında övgü yağdırılan, yere göğe sığdırılamayan izleme-araştırma ekibine çıktı. 12 kişiden oluşan ekipte kıyıma gidildi, lideriyle birlikte 9 kişinin görevine son verildi. Bu durum,
oluşuma karşı çıkan Trabzon kanadı yöneticilerinin ve ‘derin Trabzon’un’ bir zaferi olarak kabul edildi. Fakat aynı karar Başkan Muharrem Usta’nın en yakın çalışma arkadaşını istifa aşamasına getirdi.

Usta da Twitter’dan öğrenmiş

Bu gelişmenin perde arkasında Başkan Usta’nın izleme-araştırma ekibiyle ilgili aldığı kararın başrolü oynadığı, aynı zamanda Yanal’a oluşan yönetim içi tepkilerin de etkili olduğu öğrenildi. Nevzat Aydın’ın bu kararını Başkan Muharrem Usta ile paylaşmadan önce twitter üzerinden duyurduğu, yani Usta’nın da birçok kişiyle beraber aynı şoku yaşadığı dile getirildi.

‘Saha sonuçlarıyla alakası yok’

Tüm transferlerde başrol oynayan, aynı zamanda teknik direktör Ersun Yanal’ın da en sıkıntılı zamanlarda bile en büyük destekçisi olan Başkan Yardımcısı Nevzat dün sürpriz bir mesaj yayınladı. Aydın, twitter üzerinden, “Şu an itibarı ile yönetim kurulunda futbol ile ilgili görevlerimden çekilmeye karar verdim. Bu kararımın günlük saha sonuçları ile alakası yoktur. Bundan sonra yönetimde farklı görevlerde bulunacağım. Takımın üzerindeki şanssızlığı kıracağına inancım tam. Pazartesi Kayseri’de görüşürüz” cümleleriyle kararını duyurdu.

İletişim problemi had safhada

Yanal’ın etrafındaki çemberi daraltan bir başka gelişme de Mehmet Ali Yılmaz’a getirilmesi düşünülen sportif direktör. Buradaki ünvan belki değişebilir ama Başkan Usta’nın yine Trabzon kanadının etkisiyle takımın başına iletişimi güçlendirmek ve havayı değiştirmek için bir ‘abi’ getirmeyi kafasına koyduğu belirtildi. Bu da teknik direktör Ersun Yanal’a bir, “Biz seni göndermeyelim, kendin bırak” mesajı olarak algılandı.

FUTBOLCULAR SEVMİYOR MU!

Bu, Trabzon kulislerinde cevabı en çok aranan soruların başında geliyor. Bordo-Mavili kulübe yakın isimler, “Gümüşhane maçının taktik-teknik ile bir açıklaması olamaz. Baktığınızda hoca zaten sahaya ideal kadroyu sürerek kazanmak zorunda olduklarını göstermiş. Fakat futbolcuların bu kadar ruhsuz ve cansız oynaması kabul edilebilir değil. Oyuncuların içinde bazılarının teknik direktör Ersun Yanal ile ciddi duygusal kopuşlar yaşadığı, bunun da takıma her geçen gün yayıldığı araştırılması gereken bir iddia” şeklinde tespitler yapıyor.

YANAL, BAŞKANLA TOPLANTI YAPACAK

Kayserispor maçından önce teknik direktör Ersun Yanal’ın Başkan Muharrem Usta ile özel bir görüşme talep edeceği de gelen haberler arasında. Usta’nın, Trabzonspor’da görev almış eski teknik adam ve futbolcularla sık sık telefonla, zaman zaman da yüz yüze görüşerek fikir alması, hatta transferde onların önereceği isimlerle yola devam edileceğinin ortaya atılması, Yanal’ı fazlasıyla rahatsız etmiş durumda.

‘ARTIK KRİZLER BİZİ DE GÖTÜRÜR’

Karadeniz ekibinde teknik direktör Ersun Yanal’ın geleceği pamuk ipliğine bağlı demek yanlış olmaz. Sıkıntılı bir fikstüre sahip olan Bordo-Mavililer, bu hafta yine deplasmanda Kayserispor ile oynayacak, ardından Adana’yı ağırlayacak. İlk yarının son 2 maçı ise ligin en formda ekiplerinden 2’sine karşı. Fırtına, önce İstanbul’da Başakşehir’e konuk olacak, sonra da Fenerbahçe’yi ağırlayacak. İlk 2 maçtaki olası kötü sonuçlar için yönetim şimdiden plan yapmaya başlamış durumda. Bazı idarecilerin, “Artık bu krizler sürerse bizi de götürür. Bir kan değişikliğini iyiden iyiye düşünmemiz lazım” fikrinde olduğu dile getirildi.