Geçtiğimiz sezon grubu lider bitiren Trabzonspor, bu başarısının karşılığında talihsiz bir eşleşme yaşamış, İtalyan devi ile kapışmak zorunda kalmıştı. Bugün yine grup liderliği için sahneye çıkacak Fırtına'nın Başkanı Hacıosmanoğlu kararlı, “Bizim hedefimiz hep en iyisi. Lider olalım, kim gelirse gelsin” dedi.

Trabzonspor’da bugünkü Avrupa Ligi mesaisi öncesinde nefesler tutuldu. Karadeniz ekibinin hedefi, geçtiğimiz sezon da aynı grupta yer alıp 2 kez mağlup ettiği Legia’yı yenmek, böylece hem bu sezonun rövanşını almak hem de grup liderliğine oturmak. Karadeniz ekibinin Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu da takımına çok güveniyor. Geçtiğimiz hafta Süper Lig’de alınan Beşiktaş yenilgisini herkes gibi kendisinin de beklemediğini ancak bir yol kazası olarak gördüğünü söyledi. Takımın hocası Ersun Yanal’a çok güvendiklerini ve yakın geleceğe dair olumlu sinyaller aldıklarını da ifade eden Bordo-Mavililer’in patronu, “Bu yolda eskiye oranla çok daha az sıkıntı çekeceğimizden, daha az kötü sonuçlar alacağımızdan eminim. Beşiktaş maçından herkesin gereken dersi aldığına inanıyorum” değerlendirmesini yaptı.

‘Böyle böyle gelişir’

Trabzonspor’un geçen sezon gruptan lider çıkıp, bu statüsü sebebiyle Juventus gibi bir devle eşleşmesinin de futbolun cilvesi olduğunu anlatan Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, bugünkü maça dair şu mesajları verdi: Biz en iyisini yapmak için çabalayan bir kulübüz. Burada oturup lider çıkarsak şu gelebilir, ikinci olursak bu gelebilir gibi hesaplar yapamayız. Ki o hesapların da zaten önemli bir bölümü bizim elimizde olan hesaplar değil. Bize, daha doğrusu takıma burada düşen Trabzonspor olarak en iyisini yapmak, bunun için ter akıtmak, gerisine sonra bakmak. Biz lider çıkalım da gerekirse yine Juventus ayarında bir ekip gelsin. Böyle böyle daha da iyi noktalara ulaşacağız. 

Fanatik: Serhat Demirtaş