Ge­ri­de ka­lan trans­fer dö­ne­mi­nin en ha­re­ket­li ku­lü­bü olan Trab­zons­por tam 22 fut­bol­cu­yu kad­ro­su­na kat­mış­tı. Bor­do-Ma­vi­li ku­lüp, bu sa­yıy­la Sü­per Li­g’­de­ki di­ğer 17 ku­lü­bü ge­ri­de bı­rak­mış­tı. An­cak bu du­rum bir yan­dan da ca­mi­a için­de ba­zı çev­re­le­rin eleş­ti­ri­si­ne ne­den ol­du. Ku­lü­bün için­de bu­lun­du­ğu ma­li şart­la­rın göz ar­dı edil­di­ği ve trans­fer­de sa­vur­gan­lı­ğa gi­dil­di­ği yo­rum­la­rı ya­pıl­ma­ya baş­la­dı. Söz ko­nu­su eleş­ti­ri­le­re biz­zat Trab­zons­por Baş­ka­nı İb­ra­him Ha­cı­os­ma­noğ­lu ya­nıt ver­di.

Cardozo’nun parası Passolig’den

Sö­ze "Biz pa­ra har­ca­ma­dık ki­” di­ye gi­ren Ha­cı­os­ma­noğ­lu, “14 mil­yon eu­ro sa­tış yap­tık. Sat­tı­ğı­mız oyun­cu­lar­dan pe­şi­nat­la­rı ver­dik. Di­ğer­le­ri 2016 yı­lı­na ka­dar va­de ile öde­ne­cek pa­ra­lar. Biz na­kit bir pa­ra ver­me­dik. Bor­sa­ya açık bir şir­ke­tiz. ‘Bu ka­dar pa­ra­yı ne­re­den bul­du­nu­z’ de­mek doğ­ru de­ğil" ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.

El­le­rin­de­ki oyun­cu­la­rı be­ce­ri gös­te­re­rek sat­tık­la­rı­nı ifa­de eden Ka­ra­de­niz eki­bi­nin baş­ka­nı söz­le­ri­ni şöy­le sür­dür­dü: “Sa­tış­tan ge­len pa­ra ile al­dı­ğı­mız oyun­cu­la­rın ma­li­ye­ti ar­a­sın­da 6-7 mil­yon eu­ro ka­dar fark var. O da za­ten Zo­ko­ra'nın al­dı­ğı pa­ra bi­le de­ğil. Car­do­zo'nun pa­ra­sı­nı Ak­tif Ban­k’­tan al­dık. Pas­so­lig'den ge­le­cek olan 5 yıl­lık ge­li­re ipo­tek ko­yul­du. An­cak kö­tü ni­yet­li in­san­lar ko­nu­şur­lar."
Editör: TE Bilişim