Cumartesi günü yapılacak olan mali genel kurul öncesinde suni gündem oluşturulmaya çalışıldığına dikkat çeken Hacıosmanoğlu eleştirilere cevap verdi.
 
Özellikle genel kurul gündeminin 7. maddesiyle alınacak yetkiyle birlikte mevcut yönetimin kulüp değerlerini satışa çıkaracağı yönündeki eleştirilere cevap veren Hacıosmanoğlu, “7. maddede ne yazdığı açıktır. Biz satış için değil, kulübe daha sonra değer olarak kullanılabilecek taşınmaz satın almak için yetki istiyoruz” dedi.
 
Başkanımız Hacıosmanoğlu şunları söyledi: 
 
“Malumunuz 1,5 yıldır arkadaşlarımızla birlikte Trabzonspor sevdalılarına hizmet etmeye çalışıyoruz. Doğrularımız ve yanlışlarımız var. İş yapan yanlış da yapabilir. Yaklaşık 3 aydır konuşmuyorum. Konuşanlara da cevap vermiyorum. İşimizi layıkıyla yapmaya çalışıyoruz. Cumartesi günü mali genel kurulumuz var. 1 haftadan beri 7. madde heyecanı var bazı çevrelerde. Biz Trabzonspor'a birşeyler katabilmenin mücadelesini veriyoruz. Genel Kurulda da konuşacağım ve divanın not almasını isteyeceğim. Satın alma yetkisi istiyoruz. Satma yetkisi istemiyoruz. Biz Trabzonspor'a katkıda bulunmak istiyoruz. Bizden sonrakilere satılabilecek değer bırakmak istiyoruz. İnsan üzülüyor. Çünkü konuştuğunuzda neden konuşuyor, sustuğunuzda susturuldu mu diye soruyorlar. Özellikle şike konusunda malzeme bulamıyorlar. Bu konuda biz değil hukukçularımız konuşuyor. Hukuki süreç bittikten sonra bizim konuşacaklarımız olacak. Eylem konusunda da yapacaklarımızın işaretini vermiştik. Benden önceki başkan aylardan beri konuşuyor. Ona cevap vermek mecburiyetinde hissediyorum kendimi. Çünkü kulübü ondan devraldık. Trabzonspor'u satacak diyenler, toplantı yapanlar, kapı arkalarında konuşanlara şunu söylemek istiyorum. Kulübü devraldığımızda 1 lira alabilecek, teminat gösterebileceğimiz hiçbir şeyimiz yoktu. Allah yardım etti ve bugünlere taşıdık kulübü. Abdi Serdar Üstünsalih'e teşekkür ediyorum bu konuda. Bize büyük katkıları oldu. Önce Vakıflar bankasından borcu yapılandırdık. Sonra Denizbank bize ayrılmamak için daha iyi şartlar sundu ve orada kaldık. Borcu daha uzun vadeli ve düşük faizle yapılandırdık. Yetki verirsek Akyazı'yı satacaklar söylemleri var. Evet bir gün satılırsa Denizbank'a temlik verdik o isim hakkını. Biz de satarsak, bizden sonrakiler de satarsa bu para yapılandırılmış borca gidecektir. Başka bir harcamada kullanılması mümkün değildir. Trabzonspor'un satılacak hiçbirşeyi yoktur. Ancak alabilirseniz ve kaynak yaratabilirseniz bunları değerlendirebilirsiniz. Bunun için de genel kuruldan yetki almak gerek.
 
Sizlerin huzurunda beni eleştiren eski başkana iki soru soracağım. Onların cevabını Trabzonspor sevdalılarına versin, ondan sonra nasıl konuşacak ben de merak ediyorum. 6222 sayılı yasayı başka takımların itirazına rağmen ilk imzalayanlardan biri Trabzonspor başkanıdır. Elimizden şampiyonluğu çalan faillerin yakalandığı dönemde. Hukuk kurulumuzdan Atilla Dilaver’in bana söylediği şu; iki sene önce bugün yapacağımız müracaatlardan daha hafifini yapmak istedik. Sayın Başkan’ın bana kullandığı ifade şu, ‘Bunları imzalayamam. Ablam rektör, kardeşim işadamı. Zor durumda kalırlar.’ O müracaatları imzalamayan bir başkan yani. Atilla Dilaver’in bana ifadesi budur. Trabzonspor’un haklı olduğu davada, mücadele etmesi gerektiği bir durumda neden ve kimden korkar? Aynı hukuk kurulundaki arkadaşlara, ‘bu işin ucu nereye gidiyorsa gitsin, babam mezarından kalksa bu yoldan bizi çeviremez. Ne yapılması gerekiyorsa yapın’ dedim. Onlar da şaşırdı. Sayın Şener bunun cevabını versin. İkinci sorum; çok önemli bir konuda, Trabzonspor’u satmaktan bahsediliyor. Benden önceki başkana soruyorum. Bursa’nın şampiyon olduğu, İstanbul’da 1-1 berabere kaldığımız maçtan sonra soyunma odasında Kaptan Onur’u azarlamasının sebebi neydi? Bunu açıklasın. O açıklamazsa ben açıklayacağım. Tüm bunları yapan insanların bizi eleştirme hakkı yok.
 
Bu yönetim ibra edilmemeli diyorlar. İbra edilip edilmemesi önemli değildir. İncelerler, yoksa birşey devam ederiz. Kaldı ki daha önceki yönetimin ibra edilmemesine de karşı çıkan bendim. Gelen yönetim inceleme yapar ve varsa bir suç unsuru savcıya bildirir demiştik. Bize nasip oldu ve gereğini yaptık. Mali Genel kurulda onaylanıp onaylanmamak önemli değildir. Benim olduğum dönemde ne benim ne de benimle çalışan kişiler Trabzonspor'u yememiştir, yemeyecektir. Benden sonra gelecek olanlar bulurlarsa bir şey, ortaya koyup savcıya teslim ederler. Aynen bizim yaptığımız gibi.
 
Bütün bunların cevabını Sayın Şener Trabzonspor sevdalılarına verecektir sanıyorum. Trabzonspor'un sahibi olan abileri var. Ben 10 yıldır konuşuyorum. Trabzonspor'un adamıyım. Bugün kimsenin adamı olmadım, yarın da olmayacağım. Samimi Trabzonsporluların hizmetkarı olmaya ve bunu görev süremce yapmaya devam edeceğim. Onların söylem ve eylemleri beni etkilemiyor. Sokakta gördüğüm saygı bana yetiyor. Sadece Trabzon'da değil, tüm Türkiye ve yurt dışında diğer kulüplerin taraftarlarının da gösterdiği saygı bizi berhudar ediyor. Bizim içimiz de bir, dışımız da bir.
 
Çıkar peşinde koşmuyoruz. Bu nedenle son olarak şunu söylemek istiyorum. Ben Trabzonspor'un gelmiş geçmiş bütün samimi değerlerine saygı duydum. Trabzonspor’un gerçek sahibi olan samimi taraftarlarına saygı duydum, duymaya devam edeceğim. Kendi çıkarları için Trabzonspor’u kullananlara ise bugün ve geçmişte olduğum gibi karşı olacağım. Yürüdüğüm yolda tavrım değişmeyecek. Çünkü bunlarla mücadele ede ede ben bu koltuğa oturdum. Sadece bugün bana karşı değiller, geçmişte de karşıydılar. Samimi ve bize inanan Trabzonspor sevdalılarına karşı mahcup olacağımız bir hareket içinde olmayı Allah bize nasip etmesin. Trabzonspor'un abileri istedikleri toplantıları istedikleri yerde yapabilirler. Son sözü Trabzonspor sevdalıları söyler. Onların söylediklerine herkes saygı duymalıdır. Ben de saygı duyarım.”
 
Başkanımız konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı
 
Soru: Bugün bazı gazetelerde ilanlar var. Bazıları isimli, bazıları isimsiz. Bunu nasıl karşılıyorsunuz?
 
Kapılar arkasındaki hesaplar tutmaz. Ülkede de tutmuyor. İnsanların konuşma ve eleştirme özgürlüklerini kısıtlayamazsınız. Saygımız var. İlanlara da saygı duyuyoruz. Kapı arkalarındaki büyük abileri herkes biliyor. Cesaretleri olsa kendileri çıkıp konuşurlar. Bunların başkanı olmadığımı yılardır söylüyorum. Ben samimi insanların başkanıyım. Beni onlar seçti. Onların hizmetkarıyız.
 
Soru: Sadri Şener'in ibra edilmesi için konuşmuştunuz. Bugün pişman mısınız?
 
Bugün de olsa aynı şeyi yaparım. Bir yerde yanlış varsa ibra etseniz de etmeseniz de ortaya çıkar. Önemli olan pisliğe bulaşmamaktır. Ben bu yolu açtım. Bundan sonra gelenler de hesap sorar ve biz de hesap veririz.
 
Soru: Kısır çekişmeler var. Çatışma ortamı algısı oluştu. Bu durum Trabzonspor’a zarar veriyor mu?
 
Yıllardan beri bu insanları benden daha iyi tanıyorsunuz. İnsanların düşünceleri Trabzonspor olsa duruşları farklı olur. Yeni bir yapılanmaya girdik ve inşallah karşılığını alırız. Geçmiş başkan da kulübü büyüttüğünü söylüyordu. Ancak kulübün bakkala - manava borcu vardı. Biz bu borcu döndürebilir hale getirdik. Eleştirebilirsiniz. Eleştiri hakkı vardır. Ancak bunu yaparken Trabzonspor'un menfaatlerini de düşünmek gerek. Trabzonspor yenildiğinde sevinenler var. Trabzonspor başarısız olsun ve yönetimler gitsin mantığını ben hiç gütmedim. Başarılı Trabzonspor'u alıp yukarı taşımak daha kolaydır. Bu nedenle başarısızlığı desteklemek Trabzonspor'a fayda getirmez. Trabzonspor'un menfaatlerini kollayan herkesin başımızın üzerinde yeri var. Hakedene değer verilir, hak etmeyene verilmez.
 
Soru: 26 Mayıs 2013'te başkan seçildiniz. Geride kalan dönemde yönetimin yarısı istifa etti ve bugün size karşılar. Seçimli kongre düşünüyor musunuz?
 
Trabzonspor'un düşmanı değiliz. Belirli projelerimiz var. Bunları hayata geçiremezsek tabi ki seçim kararı alırız ve taraftar olarak hayatımıza devam ederiz. Trabzonspor'a zulüm etmeyiz. Trabzonspor'da eksik yönetici yok. Yedekten gelen yöneticilerimizle birlikte 15 kişiyiz. Gelenler de vasıflı insanlar. Tüzük tadilatıyla birlikte yönetim sayısının düşürülmesi gerektiğini daha önce seslendirmiştim. Yönetimde 30 kişinin olması başarılı olacağınız anlamına gelmez. Tüzük tadilatıyla 15 olan sayıyı düşürme düşüncemiz var. Buna da genel kurul üyeleri karar verecek.
 
Soru: Stadyum isim hakkıyla ilgili talipliler var mı?
 
Genel Menajerimiz Serhat Altıncı’nın girişimleriyle Swarovski markasıyla kurulan sıcak ilişkiler var. Başka markalar da var görüştüğümüz. Bu bir süreç. Henüz stadyumu devralmadık. Aldıktan sonra Trabzonspor'a katkı sağlayacak bir karar alınacaktır. Trabzonspor delegelerini yanlış yönlendiriyorlar bu yönde. Bu isim hakkını kim satarsa satsın borç dışında hiçbir yere ödenemeyecek buradan gelecek para. Ne zaman satılırsa satılsın bunu başka bir yerde kullanma hakkı yoktur.
 
Soru: Galatasaray mevcut başkanının yaptığı söylenen açıklamaları nasıl değerlendiriyorsunuz?
 
Bir kulüp başkanının böyle konuşması doğru değil. Zaten ikinci başkanı da ‘kulübü bağlamaz’ diyor. Muhatabı da, ‘böyle bir görüşme olmadı’ diyor. Yorum yapmaya gerek yok.
 
Soru: Borcun ne kadarı sizin döneminize ait?
 
Borcu 10 yıla yaydık. Daha önce kulübün gelirleri temlikliydi. Bu yıl bütün gelirlerimiz kasamıza giriyor. Gelecek yıl yüzde 60'ını alabileceğiz. Kalanı borca gidecek. Toplam borcun 30 milyonu bizim dönemimize ait.
 
Soru: Napoli maçının İstanbul'da oynanması talebini nasıl değerlendiriyorsunuz?
 
Trabzonspor'un evi Avni Aker'dir. Daha sonra da Akyazı'daki stadyum olacak. Stadyumu sezon başında UEFA'ya bildiriyorsunuz. Olağanüstü bir durum olmadığı taktirde değiştirilemez. Hasılat ve seyirci yönünden belki güzel olurdu ancak böyle bir şansımızın olmadığını düşünüyorum.

Editör: TE Bilişim