UEFA Finansal Kontrol Kurulu, Trabzonspor’un Avrupa gelirlerine geçici olarak el koydu. İbrahim Hacıosmanoğlu, “Konu Musampa ile ilgili. 22 Ekim’de UEFA’dan para gelecek. 900 bin doları kesecekler, yasak kalkacak” dedi

Trabzonspor'da UEFA Avrupa Ligi'nde Apollon Limassol karşısında alınan galibiyetin sevinci yaşanırken, dün akşam saatlerinde UEFA'dan gelen haber şok etkisi yarattı. UEFA Finansal Kontrol Kurulu, Trabzonspor'un da aralarında bulunduğu altı kulübün Avrupa gelirlerine geçici olarak el koydu. Haber, bordo-mavili camiada ilk etapta olumsuz bir hava estirirken, başkan İbrahim Hacıosmanoğlu olayın ayrıntılarını FOTOMAÇ'a anlattı. Sorunun vergiyle alakalı olmadığını söyleyen başkan Hacıosmanoğlu, "Eski futbolcumuz Musampa ile ilgili bir durum. 1 milyon 300 bin dolar alacağı vardı. 400 bin dolar peşin, kalan 900 bini 10 taksit ödemek üzere anlaşmıştık" dedi.

ÖNCE 10 TAKSİTİ KABUL ETTİ, SONRA YAN ÇİZDİ
Musampa'ya 400 bin dolarlık ödemeyi yaptıklarını ancak futbolcunun yapılan anlaşmayı kulübe haber vermeden bozarak UEFA'ya gittiğini belirten başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, "Biz taksitlerini 90'ar bin dolar olarak ödeyecektik. Ama bize haber bile vermeden UEFA'ya gitmiş. Ama ortada büyük bir problem yok. Biz o 900 bin doları direkt ödeyeceğiz. 22 Ekim'de UEFA'dan para gelecek. Avukatlarımız UEFA yetkilileriyle konuştu. Söz konusu rakamı gelecek o paradan kesecekler" diye konuştu. Trabzonspor ile birlikte gelirlerine el konan diğer kulüpler Astra Ploieşti, M. Donetsk, Hajduk Split, Zrinjski ve Skonto.
Editör: TE Bilişim