Gümrükçüoğlu, ”Allah nasip ederse 2015-2016 Futbol sezonuna Akyazı Stadı'açılır” dedi.

Trabzon Belediyesi Meclisi 2013 yılı Mart ayı meclis açılış toplantısı Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu başkanlığında yapıldı. Başkan Gümrükçüoğlu toplantının  açılışında yaptığı konuşmada meclis üyelerine şubat ayı içerisinde gerçekleştirdikleri faaliyetlerle ilgili bilgiler aktardı.

2015-2016 Futbol Sezonu Akyazı Stadı’nda
Konuşmasının sonunda Akyazı İhalesi ve Ayasofya Müzesi çevresinde yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Başkan Gümrükçüoğlu, ”Ön yeterlilik ihalesi 14 Şubat tarihinde yapılan Akyazı Projesi’nin ihalesi 8 Nisan tarihinde  inşallah yapılacak. 40 bin seyirci kapasiteli stadyumun da yer aldığı kompleksin inşası için yapılan ön yeterlilik ihalesine  16 firma dosya verdi. Firmalar 'ön yeterlilik şartnamesine' göre puanlamaya tabi tutulacak.
 
Listeye giren firmalar, teklif alma oturumuna davet edilecek. Bir aksilik çıkmazsa muhtemelen  Trabzonspor’umuz 2015-2016 futbol sezonuna Akyazı Stadında girecek. Çok önem verdiğimiz diğer bir  projemiz olan Ayasofya Kentsel Dönüşüm Projesi’nde rekreasyon düzenlemesinin yapımı ihaleye çıktı.
 
Müze’nin çevresinde bulunan 44 binanın 40 milyon liraya kamulaştırılarak yıkılmasından sonra sıra peyzaj düzenlemesine geldi. 21 Mart Perşembe günü yapılacak ihalenin ardından eğer herhangi bir engel olmayacak olursa, herhangi bir teknik öteleme olmayacak olursa ihalenin yapımının ardından rekreasyon düzenlemesi 1 yıl içerisinde tamamlanarak hizmete sunulacak” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim