Gümüşhanespor mağlubiyetinin ardından Trabzonspor yönetimi Cumartesi günü yapmayı planladığı toplantıyı erkene çekti. Gece geç saatlere kadar süren toplantıda pek çok konu masaya yatırıldı.

Yanal'la yolların ayrılması durumunda yerine kimin geçeceği... Yanal'ın adını verdiği Jun Suk ve Zeki Yavru'nun kadro dışı bırakılıp bırakılmaması konuşuldu. Trabzon kanadından bazı isimler Uğur Demirok, Aytaç Kara ve Güray Vural'ın kadro dışı bırakılmasını istedi. Özkan Sümer'in CEO olarak göreve gelmesi masaya yatırıldı. Scout ekibinin dağıtılmasına bozulan Nevzat Aydın görevi bırakmak istediğini paylaştı. Yanal’ın yanında bir yönetici  bulundurma fikri konuşuldu. Bazı futbolculara ceza verilmesi gündeme getirildi. Yanal'dan istenen yazılı raporda görüşüldü.

Başkan Muharrem Usta toplantı notları ile beraber İstanbul'a dönerken, Kayserispor maçı sonrasında raporla ilgili değerlendirmelerin yapılacağı gelen bilgiler arasında.

Usta yanında duranları da durmayanları da yazıyor

Trabzonspor zor bir dönemden geçiyor. Camia, Ersun Yanal’ın istifası ile sorunun belli ölçüde çözümleneceğine inanıyor. Başkan Muharrem Usta direniyor. Usta, dost sohbetlerinde, “Bu kötü süreçte benle birlikte olanlar müthiş bir dik duruş sergiliyor. Hepsini defterime yazıyorum. Olmayanları da” diyor. Usta bu süreç geçtğinde yanında durmayanlarla ilgili yaptırımlar yapmayı kafasına koydu.

Usta'nın bir yılı tarihin en kötü dönemi oldu

Trabzonspor’da kupada son alınan Gümüşhanespor yenilgisi bardağı taşırdı. 8 Aralık 2015’de göreve gelen Muharrem Usta yönetimi geçen 1 yılda tarihin en başarısız dönemini yaşadı. Usta yönetim göreve geldikten sonra 42 maça çıkan bordo-mavililer bu sürede 18 galibiyet 19 mağlubiyet ve 5 beraberlik aldı.

Trabzonspor yönetimi bu süre zarfında 4 teknik adam ile çalıştı. Sadi Tekelioğlu’nun görev yaptığı sürede  8 maçta 5 galibiyet 2 mağlubiyet, 1 beraberlik aldı. Hami Mandıralı’yla 18 maçta 6 galibiyet, 11 mağlubiyet ve 1 beraberlik elde edildi. Taner Yılmaz ile son maçına çıkan Trabzonspor kendi evinde Kasımpaşa’ya 7-0 yenildi.

Yeni sezona Ersun Yanal ile başlayan yönetim 15 maçta 5 galibiyet, 7 mağlubiyet ve 3 beraberlikle sahadan ayrıldı.

Nevzat Aydın'ın yeni görevi

Yönetim kurulunda futbol ile ilgili görevlerinden istifa eden Nevzat Aydın aslında bütünü ile yönetim kurulu üyeliğinden de istifa etti. Ancak, Başkan Usta bu konuda Nevzat Aydın’a izin vermedi.

"Sen istifa edersen ben de ederim" dedi. Nevzat Aydın’a bunu kararlı bir şekilde hissettirdi. "istifa ettiğin an bende gidiyorum" dedi ve "şimdi yönetimden istifa edeceksen et" dedi. Aydın, bu sefer de yönetimdeki görevlerinden istifa etti. İstifa ettiğini açıklarken de yönetimde başka görevler üstleneceğini söyledi. Bu görevinin, "alt yapı" olacak. Aydın, alt yapı ile ilgili birçok Avrupa kulübünün sistemlerini uzun zamandan bu yana araştırıyordu.

Kaynak: Fotospor