Muharrem Usta noktayı koydu: Bana Yanal'ı kötülemeyin

 Bordo-Mavililer’in başkanı hocasına sahip çıktı ve “Beraber iyi işler yapacağız. Şimdi dağılma, bozulma değil, tam tersine kenetlenme zamanı” sözleriyle konuyu kapattı.

Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, Ersun Yanal tartışmalarına noktayı koydu. İlk 6 haftadaki kötü sonuçların ardından hem yönetim içinde hem de dışında artan muhalefet sebebiyle sıkıntılar yaşayan Bordo-Mavililer’in hocasına, Karadeniz ekibinin patronu sahip çıktı.

Ekibiyle görüşen Usta’nın, “Kötü günler geçirdiğimizi, bu sonuçların bize yakışmadığını ben de biliyorum. Ancak hepimiz sıkıntıları tahmin ediyorduk. Şimdi bu noktada tüm sorun Ersun Yanal’da imajı çizmek ve en kolayını seçerek böyle bir tercihte bulunmak bize ve yola çıkarken koyduğumuz prensiplere yakışmaz. Ben, hep beraber iyi işler yapacağımıza inanıyorum. Şimdi bizim için dağılma, bozulma değil, tam tersine kenetlenme zamanıdır” ifadeleriyle Yanal konusunu gündemden kafa kaldırdı.

Takıma yakın markaj

Bu arada Başkan Muharrem Usta ve kurmaylarının milli arada da takıma, Ersun Yanal’a destek için soluğu Trabzon’da alacağı öğrenildi. Bazı antrenmanları izleyip takımla beraber moral yemeği yemesi planlanan Usta ve ekibinin ayrıca Akyazı’yı da gezip son durumu yerinde gözlemleyeceği ifade edildi.

En kötü Ersun Yanal karnesi

Karadeniz ekibinde 3. kez görev yapan Ersun Yanal, geride kalan 6 haftada en kötü performansını ortaya koydu. 2007-2008’de 11. haftada iş başı yapan deneyimli çalıştırıcı, devamındaki 6 haftada 3 galibiyet 3 mağlubiyetle 9 puan toplamıştı.

2014’te Halilhodziç sonrası hocalık koltuğuna oturan Yanal, bu kez 3 haftada, 3 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 yenilgiyle 10 puanı Bordo-Mavililer’in hanesine yazdırmıştı. Üçüncü görev dönemi ise hiç iyi başlamadı ve Yanal 6 haftada sadece 6 puanda kaldı.
Editör: TE Bilişim