Eskişehirspor Başkanı Mesut Hoşcan, Fenerbahçe’nin de gündeminde olan futbolcuları Erkan Zengin’in transferi için Trabzonspor’la anlaştıklarını ve transferde hiçbir sorunun olmadığını söyledi. Trabzonspor’la Erkan’ın bonservisi konusunda anlaştıklarını vurgulayan Hoşcan, şöyle konuştu:

Erkan için Trabzonspor’la anlaştık. Trabzonspor’un oyuncuyla görüşmeleri 1-2 gün içinde sonuçlanır. Biz, sözümüzün arkasındayız. Biz, camiaları karşı karşıya getirmemek için çok hassas davranıyoruz. Her şeyin para olmadığını da özellikle belirtmek istiyoruz. Futbolda tabii ki bonservis paraları büyük önem taşıyor. Görüşmeler yapıldı. Dürüstçe dosta her iki kulüple de görüşme yaptık. Trabzonspor’un teklifi daha cazipti ve biz de ’tamam’ dedik.

"Erkan, transferle ilgili olumsuz konuşmadı"

Mesut Hoşcan, basında çıkan "Erkan Zengin Fenerbahçe dışında Türkiye’de başka bir takımda oynamak istemiyor" iddialarını da yalanladı. Kırmızı-siyahlı kulübün başkanı Hoşcan, Erkan’ın profesyonelce davranması gerektiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

Bu internet sitelerinde farklı çıkabiliyor. Menajerinin açıklamalar olduğu söyleniyor. Erkan’la arkadaşlarımız ve Trabzonspor cephesi görüştü. Basında yazdığı gibi transferle ilgili olumsuz bir şey söylemediğini belirtmiş. Futbolcu bu konularda daha dikkatli olması gerekiyor. Çünkü bunlar ileride camialar için sıkıntı yaşatabilir. Oyuncu konuşmalarına profesyonelce dikkat etmeli. Biz, bu konuda çok duyarlıyız. Açıklamalarımız çok sakin ve dikkatli. Bizim için transfer bitmişti. Oyuncunun sözleşme şartlarının gereğini yerine getirdik.

"Erkan, bize verdiği sözü tutacaktır"

Erkan Zengin’in izninin bittiğini ve takıma dün katılmadığını dile getiren Hoşcan, "Erkan kampa katılmadığı için gerekli raporlar tutuldu. Bu transferle ilgili duruşumuz belli. Oyuncunun takımına vefasını ödemesi lazım. Kulüp, kendisine gerekli şartları yerine getiriyor. Onun da önce bize verdiği sözünü tutması lazım. Tutacağına da inanıyorum. Oyuncu profesyonelce gereğini yapmak zorunda" ifadelerini kullandı.

"Trabzonspor transferden vazgeçerse Fenerbahçe’yle görüşür müsünüz?" sorusunu ise Hoşcan, "Bu işe oldu gözüyle bakıyoruz. Bu, bizim gündemimizde değil. Böyle bir şeyde düşünmüyoruz. Bu işin de değişeceğini pek sanmıyoruz" şeklinde cevapladı.
Editör: TE Bilişim