Fenerbahçe'nin 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne yeniden yargılamayla ilgili başvurusuna savcının onay vermesine yönelik mütalaasına Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu çok sert tepki gösterdi. Hacıosmanoğlu, "Yeniden yargılamanın şartları bellidir. Bunların hiçbirisi bu dosyada oluşmamıştır. Ama savcı kanun dışı bir mütalaa veriyor. Biz mahkeme heyetinin böyle bir hataya düşmeyeceğini umuyoruz. Aksi halde kanuna aykırı bir uygulamanın altına imza atarlar. O zaman Türkiye'yi de ateşe atarlar. Çünkü bu karar, geçmişteki benzer bütün binlerce davaya emsal olur. Bunun altından hiç kimse kalkamaz. Eğer onay verirler ise bu işlemi yapanlar hakkında başta itirazlarımız olmak üzere suç duyurularımızı yaparız. Çünkü bu kötü örnektir. Mahkeme heyetinin sağduyulu davranacağınızı bekliyoruz" ifadesini kullandı. 

RAKİPLERİMİZ ÇOK RAHATSIZ! 
Fenerbahçe'nin hedefinin tapeleri ortadan kaldırarak beraat etmek olduğuna dikkat çeken Hacıosmanoğlu, "Fakat şunu bilmiyorlar. Bu dinlemelerin tamamı hakim kararlarıyla olmuş. Yani o günün kanunları ve yasalarına göre alınmış. Teknik ve fiziki takipler bu şekilde yapılmış. Bugün yasanın değişmesi, geçmişte yasal bir şekilde gerçekleşen dinlemeleri ortadan kaldırmaz. Yasa değişse de bağlayan hüküm yok. Bunları yok sayma gibi kanun maddesi yok. İhtimal vermiyoruz ama bu gerçekleşse dahi ceza yargılamasıyla disiplin hukuku da farklı. Çünkü disiplin yargısı bu tip telefon dinlemelerinin hukuki ya da hukuk dışı olduğuna bakmaz. Kaldı ki sadece tape yok ki o dosyada. Fiziki takipler de var, maddi deliller de" diye konuştu. Başkan, camiadaki tartışmalarla ilgili de, "Bazı şeyleri başardıkça sadece dışarıdaki değil, içerdeki rakiplerimizi de bunlardan rahatsızlık duymaya başladığını görüyoruz" dedi. 

'KULÜBÜ YİYORLAR'
Başkan, kendisine yönelik eleştirilerle ilgili olarak, "İmza kampanyası yapsalar ne olur? Herkes yıllardan beri, 'Kulübü yiyorlar' diyordu. Bunu ortaya çıkarıyoruz. Örneğin Umut Bulut'u istemişler biz de satmışız. Ama satarken menajerine 450 bin TL komisyon ödenmiş. Skandal" dedi.

GÜNEŞ DUAYENDİR
Hacıosmanoğlu, Trabzonspor'un duayenidir Şenol Güneş. Trabzonspor'u dünyada temsil etmiş bir değerdir. Kongre öncesinde kendisi 'Kim bu yönetimi devralıyorsa, bunların hesabını sormuyorsa, onlarda çalmaya geliyordur' dedi. Bu yüzden çalışıyoruz" ifadesini kullandı.

KALMASINI İSTİYORUZ
İsmi sık sık Beşiktaş ve Galatasaray ile anılan Olcan Adın konusunda da açıklamalarda bulunan başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, "Olcan ile tatilden geldikten sonra konuşacağız. Trabzonspor'un menfaatleri neyi gerektiriyorsa onu yapacağız. Kalmasını istiyoruz" dedi.

Haber: ULAŞ ÖZDEMİR
Editör: TE Bilişim