Bordo-mavili kulüp, eski yıldızı Jaja için Metalist Kharkiv'le kiralama konusunda anlaşmaya vardı. Sambacı, önümüzdeki günlerde Türkiye'ye gelecek

Trabzonspor'un 'gönüllerin şampiyonu' olduğu 2010-2011 sezonunda bordo-mavili formayı giyen ve taraftarın gönlünde taht kuran Jaja Coelho, yeniden Karadeniz yollarına düştü. Futbol genel direktörü Ünal Karaman ve teknik direktör Mustafa Reşit Akçay'ın transferine onay verdiği Jaja konusunda harekete geçen yönetim, Ukrayna ekibi Metalist Kharkiv ile kiralama konusunda anlaşmaya vardı. Geçen sezon devre arasında Kayserispor ile prensipte anlaşan, ancak son anda rotayı Ukrayna'ya çeviren Jaja'nın da Trabzonspor'a dönmeye hazır olduğu belirtildi. İsmini vermek istemeyen bir yönetici, "Ünal ve Mustafa hocalar Jaja'yı çok istiyordu. Biz de Metalist ile temas kurduk. Jaja'yı satın alma opsiyonu ile bir yıllığına kiralayacağız" açıklamasını yaptı.

İMZALAYIP,KAMPA KATILACAK
Öncelikle eldeki yabancılardan kurtulmak isteyen Trabzonspor yönetiminin bu transferi günler öncesinden bitirdiği, ancak yabancı sorununu çözemediği için resmi açıklamayı yapmadığı öğrenildi. Başkan yardımcısı Sebahattin Çakıroğlu geçtiğimiz hafta "Trabzonspor'a katkısı ortada olan ve taraftarımızın çok istediği Jaja transferini gerçekleştirmek istiyoruz. Oyuncu da Trabzon'a gelmeyi çok istiyor. Büyük ihtimalle bu transfer gerçekleşecek" ifadelerini kullanmıştı. Önümüzdeki günlerde menajeriyle birlikte Türkiye'ye gelmesi beklenen 27 yaşındaki yıldız futbolcunun, sözleşme imzalayıp hemen Davraz'daki kampa katılacağı dile getirildi.

Kaynak: Fotomaç