Süper Lig’e istediği başlangıcı yapamayan Trabzonspor, üst sıraları zorlayan Mersin İdman Yurdu’nu yenerek 3 puanla tanıştı.

Bordo-Mavili takımın teknik direktörü Vahid Halilhodzic, önceki günkü maçın ardından “Gülmenin zamanı gelmişti” açıklamasını yapmıştı. Halilhodzic, gerçekten de bu maça kadar gergin tavırları ve asık suratıyla hafızalara kazınmıştı.

Ceza tehlikesi harekete geçirdi

Önceki gün dikkat çeken bir detay vardı; teknik kadro, ortam gerildiğinde Boşnak hocanın yanından ayrılmayarak sahaya girmesini ve hakemle diyaloğa girmesini engelledi. Teknik kadroya bu telkin, Karadeniz ekibinin başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’ndan geldi. Başkan, Halilhodzic’in sinirlerine hâkim olamaması nedeniyle ceza almasını önlemek istedi.

“Hırsı nedeniyle hırçın”

Hacıosmanoğlu, Halilhodzic’in yardımcıları Jacques Bonnevay ve Fatih Kavlak ile bir araya gelerek “Hoca, hırsı ve isteği nedeniyle kendini maça bazen fazla kaptırabiliyor. Hakemlerle aşırı diyaloglar yaşıyor, sahaya giriyor. Hocamızın ceza almasını engellemeliyiz. Bunun için size büyük görev düşüyor. Gereken anlarda hocaya hâkim olarak ceza tehlikelisini ortadan kaldırmalısınız” dedi. Yardımcı antrenörler bu talebi tüm teknik ekibe iletti ve Halilhodzic takibi başladı.

Boşnak hocanın gerginlik sicili:

22 Eylül’de, ligin 3’üncü haftasında deplasmandaki Başakşehir maçında hakem Halis Özkahya ile diyaloğu nedeniyle 1 maçta soyunma odası, yedek kulübesine giriş cezası ve 13 bin lira para cezası aldı.

Avrupa Lİgİ’nİn 2. haftasında Avni Aker’de Legia Varşova konuk edilmişti. Boşnak hoca, 2 Ekim’de oynanan maçın 41. dakikasındaki bir pozisyonun ardından hakem Viktor Kassai’ye uzun süre itiraz etti.

Uyarılara rağmen ısrarını sürdürdü, maçın geri kalanını tribünde izlemek zorunda kaldı. 1 maç men cezası alan Halilhodzic, perşembe günkü Lokeren karşılaşmasını tribünden takip edecek.

Kaynak: Bugün Gazetesi