Trabzonspor’da görev yapan çok sayıda hocanın idamınını canlı seyretme şansı buldum. 

Çalıştırma şekli olarak Vahid Halilhodzic ve diğerleri diye mutlaka ayırmak gerekir.

Vahid Halilhodzic ve kondisyoneri futbolcuları öldürmüyor belki ama resmen süründürüyor.

İzlerken,” iyi ki futbolcu olmamışım” diye aklımdan geçirsem de, aldığı ücretler ve sahaya yansıttıklarını görünce belki de Vahid Halilhodzic doğrusunu yapıyor diyorum.

Şimdi gelelim asıl konuya

Belli ki Trabzonsporlu futbolcular Vahid Halilhodzic’in idman programından memnun değil. Bunu idmanlarda yüz ifadeleri ve serzenişleriyle de gösteriyorlar. Serzeniş yapanı da hoca takımdan kesiyor.

Karabükspor maçı sonrasında gerçekleşen iki idmanı da izledikten sonra, Vahid Halilhodzic’in “ihanet” kelimesi benim için anlam kazanmış oldu. Hocanın ne demek istediğini net şekilde anlamış oldum. 

Hoca bu kelimeyi kullanırken, kendisinin idman programından rahatsız olan futbolcuların gösterdiği performans sonrasında “sahada oynamazsak hoca gider bizde rahatlarız” şeklinde düşündüklerini düşünmüş olabilecek ki, bu kadar öfkelendi ve bu şekilde bir açıklamada bulundu.

Hocanın açıklamalarının ardından, Başkan Hacıosmanoğlu’nun söyledikleri çok önemliydi. 

“Ben hocamın arkasındayım” demekle birlikte futbolculara sağlam mesaj vermiş oldu.

Futbolcular artık ya bu tempoya ayak uyduracak, sahada kendini göstererek Avrupa standartlarında bir futbolcu olacak. 

Ya idman programından dert yanıp futbol hayatına zarar verecek.

Ama asla hocayı gönderemeyecek.

Ben Başkan Hacıosmanoğlu’nun hocaya sahip çıkmasının ardından, futbolcuların da tempoya ayak uyduracağını ve dünya standartlarında bir takım izleyeceğime inanıyorum.

Vahid Halilhodzic’in taktiksel hataları ve oyuncularla fazla oynamasının temelinde de idmanda gösterilen performanslar yatıyor.

"Tarih tekerrürden ibarettir" diyelim ve tıpkı Vahid Halilhodzic'in eski çalıştırdığı takımlar gibi, futbolcular hocanın hızına ayak uydurur ve her hafta aynı ve 90 dakika oynayabilen ilk 11’i izleriz.

Şunu da demeden edemeyeceğim Vahid Hocam, Bosingwa sahadaysa onun yeri sağ bektir. Adam dünyanın en iyi sağ beki seçiliyor. Aynı bölgede iki kere şampiyonlar ligi kupası kaldırıyor. Bütün takım dökülüyor, biz yine Bosingwa’nın sağ bekte gösterdiği performansla övünüyoruz.

Son sözüm futbolcularımıza;

Trabzonspor tarihinde azdır, futbolcuların alacakları günü gününe ödensin. Futbolculara prim borcu bile olmasın. Böyle başkanın kıymetini bilin. Yoksa bu günleri çok ararsınız...