Sadri Şener döneminde ödenmesi gereken anlık borç yükü başkan adaylarının en büyük korkusuydu.

Günü gelmiş ve acil ödenmesi gereken borçların miktarının fazla olması 2013 yılında gerçekleşen kongrede bir çok başkan adayının gözünü korkutmuş ve adaylıktan vazgeçirmişti.

Buna rağmen Emre Aksoy, Metin Atasoy, Hakan Kulaçoğlu, Muharrem Usta ve İbrahim Hacıosmanoğlu’nun aday olarak yarıştığı seçimin galibi İbrahim Hacıosmanoğlu olmuştu.

BORÇLAR YÜZÜNDEN SEVİNEMEMİŞTİ

Trabzonspor'a başkan seçilen İbrahim Hacıosmanoğlu, Trabzonspor Kulübü Başkanı olmanın mutluluğunu, anlık ödenmesi gereken borçlar nedeniyle kutlayamamış, acil kaynak arayışına girmiş ve seçildiği bir yıl boyunca borçları ödemeye çalışarak transfer yapmaktan da kaçınmıştı.

O dönemde kulübün Avrupa kapılarının kapanmaması için finansal hamleler yapan İbrahim Hacıosmanoğlu, forvet alamadığı gerekçesiyle çok sayıda taraftarın da eleştiri oklarının hedefinde yer almıştı.

EN AZ 10 ADAY ÇIKACAK

Aradan yaklaşık 2 yıllık süre geçtikten sonra Trabzonspor’un anlık ödemesi bulunmamakta ve futbolcuların ödemeleri de zamanında yapılması, başkan adaylarını da harekete geçirdi.

Futbolculara prim borcu dahi bulunmayan ve ödemelerini gelirlerine göre dengeleyen Trabzonspor’a, olağan kongre tarihine yaklaşık 1 yıl olmasına şuan için en az 10 tane başkan adayının çalışma yaptığı görülüyor.

Trabzonspor’u mali açıdan rahata kavuşturan ve tarihinin en önemli transferlerinin altına imzasını atan Başkan Hacıosmanoğlu’nun ise yeniden aday olup olmayacağı konusunda karar vermediği öğrenildi.

HaberTS.com / Ali Çil
Editör: TE Bilişim