Trabzonpor'un yeni transferi Batuhan Karadeniz, bugün Mehmet Ali Yılmaz Tesislerinde düzenlenen imza töreni ile Bordo-Mavili camiaya katıldı. 

İmza töreninde konuşan Trabzonspor Sportif Direktörü Ünal Karaman, "Camiamıza Batuhan'ı kattığımız için heyecanlı ve mutluyuz. Var olan yeteneklerini kullanamama anlamında da Batuhan'ı iyi tanıyor. İnşallah yeni bir sayfayı üstüne koyarak yeni bir sayfayı yaşayarak bir kez daha beni heyecanlandıran bir transfer gerçekleştiriyoruz. Kulübümüz adına çok olumlu bir transfer olduğunu düşünüyorum. İnşallah yakın gelecekte ligler başladığında Batuhan bunu bize gösterecektir" dedi. 

Batuhan Karadeniz ise, "Böle büyük bir camiaya geldiğim için mutluyum. Hocamın ağzından iyi düşünceleri dumak beni mutlu etti. Liglerin başlamasını 4 elle çekiyorum. Ben doğma büyüme Trabzonlu olmasamda babam tarafından mutluyum. Bana bu formayı nasip eden Allah'a ve hocamız ile başkanımıza çok teşekkür ediyorum. İnşallah onları utandırmamak için elimizden geleni yapacağım" diye konuştu.  

Ünal, Batuhan için, "Normal şartlarda Hakan Şükür'ün rekorunu kıracak bir futbolcuydu. İnşallah Trabzonspor formasıyla bu rekoru kıracaktır

Hepimiz 20'li yaşları yaşadık. Hangi hataları yaptığımızı ve ne şekilde bakış açımız olduğun biliyoruz Biz arkadaşlarımızı Batuhan bazı yanlışlar içinde olmuştur. Onlardan ders çıkarmamış onlardan alacağı fikri almıştır. Ben inanıyorum ben güveniyorum. İnşallah el birliği bunları aşacağız. Ben kendisine inanıyorum güveniyorum" diyerek Batuan'a kefil olduğun gösterdi. 

Batuhan ise, sözlerini şu şekilde tamamladı: "Benim üstümde hiç bir baskı sinir stres yok. Bu yaşıma kadar hiç bir zaman sorumluluktan kaçmadım. 17 numaramın da bana yakın olduğu için giydim. Burak Yılmaz'ın Trabzon'a kattıkları kaçınılmazdır. Artık Burak abi olmadığına göre ben de elimden geldiğini yapacağım. 

Ben buraya yeniden bir form grafiği yakalıyp Türk milli takımında yer bulmaya geldim." 

Trabzonspor, daha önce Beşiktaş ve Eskişehir gibi takımlarda forma giyen Batuhan Karadeniz ile bugün Mehmet Ali Yılmaz tesislerinde  düzenlenen imza töreni ile kendisini 3 yıllığına Bordo-Mavili renkli formaya bağlayan imzayı attı. Ancak Batuhan Karadeniz'in sözleşmesinde ki şartlar ise dikkat çekici bulundu.

Sözleşmeye göre Batuhan Karadeniz, Trabzonspor'da bir sezonda 30 maç oynarsa garanti para alacak. Ayrıca 15 golü geçtiğinde ise ekstra pirim alacak.  Batuhan'ın 3 yıllık imzayı atarken de Trabzonspor'dan 200 bin Euro gibi bir peşinat aldığı kaydediliyor.

Trabzonspor genç futbolcunun alacağı ücreti ise Kamu Aydınlatma Platformuna yaptığı açıklama ile bildirdi...

İŞTE BATUHAN İLE İLGİLİ KAP'A YAPILAN AÇIKLAMA: 

Açıklanacak Özel Durum/Durumlar:

Profesyonel futbolcu Batuhan Karadeniz ile 3 yıllık (2015-16 futbol sezonu sonuna kadar) anlaşma sağlanmıştır.Anlaşmaya göre futbolcuya;

2013-14 futbol sezonu için 750.000.-TL performansa dayalı ve şartlı garanti ücret ile 20.833.-TL maçbaşı ücreti,
2014-15 futbol sezonu için 600.000.-TL performansa dayalı ve şartlı garanti ücret ile 31.250.-TL maçbaşı ücreti,
2015-16 futbol sezonu için 720.000.-TL performansa dayalı ve şartlı garanti ücret ile 37.500.-TL maçbaşı ücreti ödenecektir.