Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, taraftarlar için alınan deplasman yasağına tepki göstererek, "İstanbul'da alınan karar gereği belki bize yer verilmeyecek ama arzu ediyorlarsa ikinci yarının ilk haftasında Beşiktaş seyircisi Trabzon'a gelip maçlarını seyredebilir. Ben de İstanbul'daki maçta şeref tribününde değil, Beşiktaş taraftarları arasına girip, bir ilki yapıp maçı seyredeceğim" dedi.

Trabzonspor camiası Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde düzenlenen organizasyonla bayramlaştı. Bayramlaşma törenine Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Belediye Başkanı Fevzi Gümrükçüoğlu, Emniyet Müdürü Ertan Yavaş, Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Teknik Direktör Mustafa Reşit Akçay, eski ve yeni yöneticiler ile taraftarlar katıldı.

"MİLLETİN BEKASI İÇİN SPOR KULÜPLERİ DE HİZMET ETMELİ"

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, bayramlaşma töreninde yaptığı açıklamada, "Biz sporu yönetiyoruz, sporun içindeyiz. Ama siyasetin de daha çok söz sahibi olduğu bir alan spor. Çünkü toplumumuzun büyük çoğunluğu sporla, özellikle futbolla ilgileniyor. Burada verilen mesajların gelecek nesillere örnek olması bakımından çok önem arz ettiğini düşünüyorum. Milletimizin bekası için birlik ve beraberliğe ihtiyacımız olduğu bir dönemde spor adamları da bu konuyla ilgili duruşlarını ve tavırlarını belirlemek zorundalar. Bu milletin bekası için eğer gerekiyorsa spor kulüplerinin de hizmet etmesi gerektiğini düşünüyoruz. Verdiğimiz demeçler bası kesimler tarafından yanlış algılanıyor ama onların da şunu bilmelerini istiyorum; spor adamlarının hiçbir zaman oy kaygısıyla yönlendirilmeye çalışılmaması lazım. Spora hizmet etmek lazım. Sporu ahlak ve adalet temelleri üzerine oturtmamız lazım. Böylece topluma iyi örnek oluruz. Gelecek nesillere temiz futbol bırakma adına da iyi hamleler yapmış oluruz" dedi. Hacıosmanoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Eğer bu milletin üzerinde oynanan oyun varsa, bu milletin ayağa kalkmaması için dış ve iç uzantıları bu ülke üzerine oyun oynuyorsa biz kulüp başkanlarının da millet adına tavır alma gibi bir mecburiyeti var. Sadece spora hizmet ediyoruz diye o alanda sınırlı kalmamız doğru değil. Herkesin şapkasını önüne koyması lazım. Bu milletin birliği için, oyunların bozulması için hep beraber mücadele etmesi lazım. Bu ülke bizim ülkemiz. Ben konuşunca 'Hacıosmanoğlu siyaset yapmasın' diyorlar. Ben siyaset yapmıyorum, sadece milletin birliği için konuşuyorum. 10 senede bu ülke nasıl mesafe kat etmiş. Dünyanın da gözünü diktiği ülkeyiz. 10 sene daha böyle devam edersek, el açan ülkeydik, kucak açan ülke konumuna geçeceğiz. Dünyayı ve onların içerideki uzantılarını tedirgin ediyor. Bu milleti sömüremezsiniz o zaman. Bu oyunlar devam edecektir. Ben spor adamıyım ama milletin bekasını isteyen bir parçasıyım."

"BEŞİKTAŞ SEYİRCİSİ ARASINDA MAÇI SEYREDECEĞİM"

İbrahim Hacıosmanoğlu, deplasmanlarda seyirci yasağını da eleştirerek, "Sporda barış ve kardeşlik diyoruz, yasa çıkarıyoruz. ^'Yasaları uygulayıp şiddeti engelleyeceğiz' diyoruz. Ama hep söylüyorum bu iş yasalarla olmaz. Ahlak ve adalet tecelli etmediği sürece hangi yasayı çıkarırsanız çıkarın, başarılı olamazsınız" dedi. Hacıosmanoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Beşiktaş'la karşılıklı bir çağrı yaptık, anlaştık. Ama taraftarların statlara karşılıklı gelmemesi konusunda İstanbul'da karar alındı. Bu yanlıştır. Futbolu kirleten, futbolu kendi çıkarları için kullanan insanların, kulüplerin yöneticilerinin yaptığı hamleler bunlar ve doğru bulmuyorum. Kardeşlik istiyorsak, her takımın seyircisi her stada gidip maç seyredebilmeli. Daha önceden karışık oturuyorlardı. O yüzden bizim Beşiktaş'la yaptığımız anlaşma İstanbul'da ne kadar kabul görmediyse de, Beşiktaş'a buradan Türk futbolu ve kardeşlik adına çağrı yapıyorum; İstanbul'da alınan karar gereği belki bize yer verilmeyecek ama arzu ediyorlarsa ikinci yarının ilk haftasında Beşiktaş seyircisi Trabzon'a gelip maçlarını seyredebilir. Ben de İstanbul'daki maçta şeref tribününde değil, Beşiktaş taraftarları arasına girip, bir ilki yapıp maçı seyredeceğim. Topluma örnek olma adına mücadele etmek istiyorsak, tribün kardeşliğini, taraftarlar arasında kardeşliği pekiştirmemiz lazım. Futbolu kendi çıkarı için kullanan insanları bunun dışına atmamız lazım. Bu bir sosyal etkinliktir. Dernekler Yasası'na göre yönetiliyoruz. Türkiye'de binlerce sosyal dernek var. Futbolu da aynı şekilde düşünüp karşılıksız şekilde hizmet etmek zorundayız."

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar da, "Türkiye'deki tüm futbolun gelişmesini istiyoruz. 4 büyük takımın oyuncuları, temsilcileri daha çok beraber olmalı, birlikte olmalı, spor gelişmeli. Trabzonlular olarak biz Türkiye'deki takımların her türlü başarısından memnun oluruz. 5 takımın Avrupa'da bizi ileriye taşıması bizi son derece mutlu eder. Hepsiyle kardeşiz. O kardeşliği artırarak devam ettirmemiz lazım. Kırmadan, dökmeden, ötekileştirmeden yolumuza devam etmemiz lazım. Türkiye'nin kalkınması gelişmesi için elzemdir" dedi.

Bayramlaşma töreninde Bakan Bayraktar çocukları sıraya sokarak 50'şer lira harçlık dağıttırdı. Taraftarların büyük ilgi gösterdiği Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu ve Teknik Direktör Mustafa Reşit Akçay da bol bol imza verip fotoğraf çektirdi.