'Sadri Şener’i savcılığa ben şikayet etmedim'' diyen Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun avukatı Fuat Göktaş aracılığıyla savcılığa verdiği şikayet dilekçesini ortaya çıktı.

Avukat Göktaş’ın savcılığa verdiği dilekçesinde örgüt, zimmet, hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma, nitelikli dolandırıcılık ve Vergi Usul Kanunu’na muhalefet suçlamalarında bulunuyor.

Av. Göktaş, 7 yıla kadar hapsi istenen Şener ve beraberindekilerin suçu işlemek için örgüt kurduğunu iddia ediyor.
Kimler şikayet edilmiş?

Avukat Göktaş, Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptığı suç duyurusunda Sadri Şener’in yanı sıra Avukat Necdet Budak, Avukat Hasan Ölçer ve diğer suç ortaklarının tespit edilerek cezalandırılmasını istiyor. Göktaş antetli dilekçede şikayetin Trabzonspor Sportif Yatırım ve Futbol İşletmeciliği A.Ş., Trabzonspor Kulübü Derneği, Trabzonspor Ticari Ürünler A.Ş. ve Bordo Mavi Enerji Elektrik Üretim A.Ş. adına yapıldığı belirlendi. 3 Ekim 2013 günü yapılan suç duyurusunda, işlendiği iddia edilen suçların tarihlerine de yer veriliyor.

Trabzonspor Kulübü eski Başkanı Sadri Şener hakkında güveni kötüye kullanma ve özel belgede sahtecilik iddiasıyla bir yıldan 7 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Dava öncesinde ve sonrasında ‘Şener'i ben şikayet etmedim’ diye açıklamalarda bulu nan Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun söylemlerini çürüten belgeyi Günebakış gazetesi ele geçirdi.

İSTANBUL’DAKİ AVUKATI YAPMIŞ
Bir süre önce Hacıosmanoğlu’nun isteği üzerine göreve başlayan Avukat Fuat Göktaş’ın 3 Ekim 2013 günü savcılığa verdiği şikayet dilekçesinde örgüt, zimmet, hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma, nitelikli dolandırıcılık ve Vergi Usul Kanunu’na muhalefet suçlamalarında bulunulduğu ortaya çıktı. Avukat Göktaş, dilekçesinde Sadri Şener ve beraberindekilerin suçu işlemek için örgüt kurduğunu iddia etti.

KİMLER ŞİKAYET EDİLMİŞ
Avukat Fuat Göktaş, Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptığı suç duyurusunda Sadri Şener’in yanı sıra Avukat Necdet Budak, Avukat Hasan Ölçer ve diğer suç ortaklarının tespit edilerek cezalandırılmasını istiyor. Fuat Göktaş antetli dilekçede şikayetin Trabzonspor Sportif Yatırım ve Futbol İşletmeciliği A.Ş., Trabzonspor Kulübü Derneği, Trabzonspor Ticari Ürünler A.Ş. ve Bordo Mavi Enerji Elektrik Üretim A.Ş. adına yapıldığı belirlendi.

SUÇLAR VE TARİHLER
Avukat tarafından yapılan suç duyurusunda, işlendiği iddia edilen suçların tarihlerine de yer veriliyor. Dilekçede suçlar ve tarihleri şöyle yer aldı.
Hizmet sebebi ile güveni kötüye kullanma suçu açısından Şener’in 2009 yılından itibaren başlayarak 24 Mayıs 2013 tarihine kadar,
- Nitelikli dolandırıcılık suç açısından tüm sanıklar için 2013 yılı 2,3,4 ve 5. aylar,
- Zimmet suçu ve örgüt kurmak suçundan 2013 yıl 2. ayından başlayarak devam eden süreçte,
- Avukatlar için 2013 yılı üçüncü ayından başlayarak gerçeğe aykırı serbestlik meslek makbuzu düzenlemekten.
Kaynak: Günebakış Gazetesi
Editör: TE Bilişim