Trabzonspor Teknik Sorumlusu Hami Mandıralı, katıldığı bir spor programında Trabzonspor’da görev aldığı için mutlu olduğunu belirterek, "Ben Trabzon çocuğuyum. Burada kimlik oldum. Uzun bir süreçten sonra Trabzonspor’da görev aldım. Mustafa hocanın ekibi ile devam ettim. Taraftarlara keyif veren bir futbol oynamaya çalışan bir takım ortaya çıkarmaya çalıştık. Bütün mesaimizi takımın üzerine yoğunlaştırıyoruz. Güzel şeyler olduğunu düşünüyorum. Trabzonspor’da görev yapmanın, marka takımın içerisinde olmanın keyfini yaşıyorum. Bundan sonraki süreçte ne olur hep beraber göreceğiz. Şu an çok keyifliyim ve mutluyum çünkü sevdiğim takımın içerisindeyim” dedi.

"BENİM ÖNCELİĞİM TRABZONSPOR'DUR"
Trabzonspor markasıyla oynanmasına asla müsaade etmeyeceğini belirten Mandıralı, "Bu marka ile kimse oynamamalı. Oynatmamalı yönetimler. Bence Trabzonspor’da oynamış en büyük yabancı oyuncu Shota’ydı. Beraber oynamamın keyfini yaşadık. Trabzonspor’da görev yapan bütün teknik adamların öncelikli görevi, bu markayı temsil etmek olmalı. Futbolcunun ismi büyük olabilir ama takımın forması için savaşırsa önemli olur. Trabzonspor’u babalarının çiftliği gibi gören futbolculara asla müsaade etmem. Çünkü ben gördüğünü gören, duyduğunu duyan bir adamım. Benim önceliğim Trabzonspor’dur. Savaşan futbolcular benim için kıymetli ve değerlidir. Onlarla yolumuza devam ederiz. Yetenekleri sınırlı olabilir ama savaşırlar mücadele ederler” şeklinde konuştu.

"BİZ ÖNÜMÜZDEKİ SEZON ÇALIŞACAKMIŞ GİBİ HAZIRLIK YAPIYORUZ"
Bordo-mavili kulüpteki geleceği hakkında da açıklamalar yapan Mandıralı, "Gelecek sezon için çalışmalar yapıyoruz. Türkiye’de sözleşmesi biten bütün kulüplerdeki futbolcuları çıkartıp Trabzonspor'a yakışan futbolcular hakkında bir fikir edineceğiz. Doysa haline getirip başkanımıza sunacağız. Gerçekten zor bir süreçteyiz. Trabzonspor’un kadro sıkıntısı var. Mevcut oyuncuların iyi niyeti ile bu duruma geldik. Bizler onlara dışarıda ağabeylik yapıyoruz. Ancak yurt içi ve yurt dışından da isimler geliyor. Yarından itibaren teknik ekip olarak bu duruma ağırlık verip, transferle ilgili dosyayı başkanımıza sunacağız. Biz çalışacak gibi her şeyimizi hazırlayıp sunacağız. Trabzonspor’u futbol arenasında iyi temsil edecek, karakteri düzgün oyuncular bulmak zorundayız. Trabzonspor’u yarıştıracak oyuncular bulmalıyız” diye konuştu.

"BENİM OTORİTEMİ KİMSE SARSAMAZ"
Hami Mandıralı, kimsenin otoritesini sarsamayacağını vurgulayarak, "Kadromuzda amacından uzaklaşmış çok futbolcu var. Bunların hepsini birden ortadan kaldırmam söz konusu değil. Bunlar yönetimsel olarak çözülmesi gereken konular. Bence hiçbir oyuncu Trabzonspor hocasının otoritesini sarsmamalı. Sarsamaz" açıklamasında bulundu.

"ZOKORA VE COLMAN İÇİN YÖNETİME RAPORU SUNDUK"
Zokora ve Colman’ın kadro dışı bırakılması ile ilgili olarak da Hami Mandıralı, şunları söyledi: 
"Oyuncumuz lig devam ederken, canımız burnumuzda düğün yapıyor. Bundan ne başkanın haberi var, ne benim haberim var, ne de kulübün haberi var. O zaman olmaz. Burada dik duramazsanız, karar alamazsınız ve bütünlüğün saygısını kaybederseniz. Ben onlara gitmeyin diyorum. Onlar da nasılsa yarın idmana yetişirim diyerek gidiyor. Siz benim otoritemi sarsamazsınız. Raporu yazdık yönetime sunduk. Ama yönetim nasıl uygun görür onu bilmiyorum.” 

"BEN BU İŞE GÖNÜL VERDİM"
Trabzonspor'da teknik direktörlük yapmak istediğini yineleyen Hami Mandıralı, "Trabzonspor’un içinde olan bir Hami olarak benden daha fazla güzel işler yapacak insan olduğunu düşünmüyorum. Ama büyükler ne düşünür bilemiyorum. Ben Trabzonspor’da hocalık yapmak istiyorum. Bu işe gönül verdim ve başarabileceğimi düşünüyorum" dedi.