Napoli Teknik Direktörü Rafael Benitez, yarın oynanacak olan dev karşılaşma öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 

Kendisine daha önce oynanan ve 8-0 biten Liverpool - Beşiktaş karşılaşması üzerinden yöneltilen soruyu yanıtlamak istemeyen Benitez, ''Bugün bunu konuşmanın ne yeri ne de zamanı. Bir ingiliz takımını düşünmektense kendi takımımı düşünmek benim için daha iyi. Çok eskiden çalıştırdığım Valencia takımında da Ersun Yanal'la karşılaşmıştık. Gençlerbirliği'lye oynamıştık. 10 Dakikadır Gençlerbirliği'ni söylemek için çalışıyorum. Ama sanırım söyleyebilmek için bir 10 dakika daha çalışmam gerekecek'' dedi.

Skor ne olursa olsun takımından hep daha fazlasını istediğini belirten Benitez, ''6-0'da durmak veya durmamak değil her zaman takımımdan daha fazlasını beklerim. Bir takımım ne veriyorsa benim görevim o takımın daha çok verim sağlamasıdır. Trabzonspor'u çok iyi çalıştık 4- 5 tane maçını izledik. Kendileri çok agresif bir takım. Saha içinde konstarasyonu bırakmayacaklar. 1 - 2 tane dünya çapında yıldızları var. Trabzonspor da Napoli karşısında oynayacakları için ayrı bir motive olacaklar. Bu da bizim için büyük bir avantaj.'' dedi.

UEFA Kupasını kazanmak istediklerini beliten Benitez, ''Bu kupayı kazanmak istiyoruz. Hem kim istemez ki? Turnuvanın amacı bu. Ama adım adım gidiyoruz. Bu maçta alacağımız iyi bir sonuç bize güven sağlayacak. Bu maçta alacağımız kötü bir sonucun da telafisi mümün. Kariyerimde bir çok başarı var. Böyle turnuvalarda çokca yer aldım. Avrupa kupaları kazandım. Buralara nasıl gideceğimizi biliyorum. Sonuna değil, şimdiye bakalım.'' dedi.

Haftasonu Serie A'da aldıkları yenilgiye de değinen Benitez, ''Palermo maçında yaptığımız çok ciddi hatalar var. Çalıştığımız bütün defansif taktilerde hata yaptık. Sinirlenmemek mümkün değil. Ama çalışmaya devam ediyoruz. Ve ilerki maçlarda bunu tekrarlamayacağız. '' şeklinde konuştu.

Kaleci problemi yaşamadıklarını belirten Benitez, ''Yaptığımız son çalışmalra göre yarın kalede Andujar oynayacak. Kale işi biraz hassas bir konu. Üzerinde dikkatle duruyoruz, derin değerlendirmelerimiz var ama sorun yaşayacağımızı düşünmöüyorum. Çok değerli kalecilerimiz var. Higuain in oynama ihtimali ve oynamama ihtimali var. hepimiz yarın birlikte göreceğiz.  Benim kadrom çok geniş. Bazen olaylar istediğimiz gibi gelişmiyor ama inanın bana çok profesyone oyuncularımız var. Yanımdaki Gökhan İnler de çok profesyonel. İnanılmaz çalışıyrolar. Takıma %100 güveniyorum. Bu bir mantalite olayı, konstantrasyon olayı. Düşüş anlarımız oluyor, çıkış anlarımız oluyor ama sizi temin ederim ki doğru yoldayız.'' dedi.

Yarın Trabzonspor karşısında galip gelerek yeni bir seriye başlamak istediklerini Belirten Benitez, ''Bu maçı kazanarak seri galibiyet almaya başlayamlıyız. Önümüze bakmak için buradan bir galibiyet almamız lazım.'' ifadelerini kullandı.
Editör: TE Bilişim