Trabzonspor Olağanüstü kongresine sayılı günler kaldı. Başkan Muharrem Usta, ‘Bana git, diyenler, benim arkamdan konuşanlar, ortaya çıkmalı ve kulübe sahip çıkmalıdırlar. Bir yere kaçamazlar’ diyor.
Başkan’ı eleştirenler, gitmesini isteyenler ise köşe bucak kaçıyor. Hiçbirinden ses seda çıkmıyor. Umutlarını siyasete bağlamışlar, ama siyaset de onlara yeşil ışık yakmadı.

Dün Başkan Muharrem Usta ile uzun uzadıya konuştuk.

Trabzonspor Başkanlık seçiminde, siyasetin adayı olarak başkan olmadığı ancak siyasetçilerden destek aldığını söyledi. Başkanlık koltuğuna oturduğunda,  kasanın tam takır olduğunu, milyonlarca Euroluk borcun bulunduğunu söyleyen Usta, ‘Kulübü döndürmek için 2.5 yıl anam ağladı. 500 milyona yakın para bulduk. Kulübün adım atacak durumu yoktu. Kulübü, dipten yukarı çıkardık. Trabzon’da kulübün sahibi olduğunu iddia eden ekip, hiç durmadı bize yüklendi. Bu kesime sesleniyorum, Trabzonspor’u seviyorlarsa aday olsunlar. Buyursunlar. Ama onlar da o cesaret yok. Ancak birilerinin peşinden giderler. Bu kulüp kimsenin babasının ne malıdır, ne de çiftliği. Bana şiddetle muhalefet edenler, dünden bugüne yaptıklarıyla yüzleşecekler ve kongrede aday olacaklar’ dedi.
Başkan Usta, hayli sinirli ve dertli! Hak etmediği eleştiri ve karalamalarla karşı karşıya kaldığını söylüyor. Ve bu eleştirileri ve suçlamaları da genelde Trabzonspor’a bugüne kadar maddİ ve manevi katkıları olmayanlar tarafında yapıldığı ifade ediyor.

Muharrem Usta’nın anlattıkları ile gıyabından söylenenler çok farklı…

Başkan Usta, olağanüstü kongre de aday olur mu?

‘Olmayacağım’ diyor!
***
Trabzonspor’un eski başkan, asbaşkanları bir süre önce kulüpte bir araya geldiler. Bu toplantıda ağırlıklı görüş, Muharrem Usta’nın devamından yana idi.  Toplantıda bir iki isim Başkan Usta’nın olağanüstü kongreye gitmesini istemişti.
Başkan da şimdi, kendisinin olağanüstü kongreye gitmesini istediği kişilerin kulübün yönetimini ele almalarını istiyor. Bu isimlerin başında Divan Kurulu Başkanı Ali Sürmen ve eski asbaşkanlardan Hayrettin Hacısalihoğlu geliyor.
Trabzonspor Divan Kurulu, ekonomik olarak kulübe bağlı denetleme ve sicil kurulu gibi mecburi bir organ değil. Temsili bir makam! Divan Kurulu’nun bir açmazı da giderlerinin kulüp tarafından karşılanması. Bir yandan Başkanı ve yönetimini yerden yere vuracaksın, diğer yandan başkan ve yönetimden veya kulüp kasasından masraflarını karşılatacaksın. Yıllardır her zemin ve fırsatta, Divan Kurulu, bağımsız olmalı, masraflarını karşılamalı, kulübe bu yönde bağımlı kalmamalı, der dururuz. Ama dinleyen olmaz. Şimdi yarın, başkan Usta çıkıp da şu kadar bu kadar masraf yaptılar, fatura gönderdiler, derse, ne diyeceksiniz? Diğer yandan, Divan Kurulu’nun masraflarını kulüp karşılıyor diye, elbette Divan Kurulu sessiz kalmayacak. Uyaracak, görüş belirtecek. Ama, mevcut başkan ve yönetimi yerden yere vurmayacak. Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş’ın da Divan Kurulları var. Siz hiç Aziz Yıldırım’ı veya Fikret Orman’ı yerden yere vuran, toplumun önüne atan FB veya BJK Divan Kurulu gördünüz mü? Göremezsiniz!

Enerji Bakanından gelen telefon!



Dün akşam saatlerinde Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığından aradılar. Arayan, Özel kalem müdür yardımcısı Oflu hemşehrimiz Ufuk Hacıahmetoğlu idi.

Hacıahmetoğlu’nun ilk sözü, ‘Hasan abi, sayın bakanımız adına arıyorum. Bugün Trabzon’da bir gazetede Bakan Berat Albayrak’ın Trabzonspor Başkanlığı için birilerine yeşil ışık yaktığı şeklinde bir haber var. Sayın Bakanımız, hiçbir adaya, aday adayına destek vermesi söz konusu değildir. Sayın Bakanımız Trabzonsporludur. Trabzonspor’un başarılı olmasını ister. Lütfen sayın bakanımızı bu konuda gündem yapmayalım’ oldu.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, kardeşi Serhat bey ve babaları Sadık Albayrak, gerçekten sapına kadar Trabzonsporludurlar. Bu konuda zerre kadar şüphemiz yoktur.

Şimdi ne olacak?

İstanbul’dan arayan Sedat Tuna, ‘Abi, nedir durum. Muharrem Usta’nin son anda tekrar aday olacağını tahmin ediyorum’ dedi.

Sedat Tuna, Turkuaz Medya grubunun önemli bir ismi. Patron Serhat Albayrak’a da yakın biri. Sedat’a göre, Başkan Muharrem Usta, son anda aday olacak.
Usta, bize aday olmayacağını söyledi. Son anda, İstanbul ve Ankara’dan birileri, ‘Kulübü hiç değilse Aralık ayındaki kongreye kadar bu işi götür’ derse, ne der bilemiyoruz. Ben, kendisini kararlı gördüm.

Sümer ile de görüştü

Başkan Muharrem Usta’ya Özkan Sümer ile görüşüp görüşmediğirni sordum. Usta, ‘Özkan abi ile daha önce görüştüm’ dedi ve ayrıntıya girmedi. Özkan Sümer, Başkan Muharrem Usta’nın devamından yanaydı. Usta’nın hiç değilse kulübü Aralık ayındaki kongreye kadar yönetmesini istiyordu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, Trabzon’a geldi. TS eski başkanı ve eski bakan ve de AK Parti milletvekili Faruk Özak, İstanbul’da kaldı. Trabzon’a gelmedi. Özak, tahminimiz o ki, ihale bana kalır, düşüncesiyle Trabzon’a gelmemiştir.

Mehmet Alp faktörü!


Muharrem Usta ile birlikte yola çıkan ve daha sonra istifa eden Mehmet Yiğit Alp, spor müdürümüz Hamza Mısır’a, ‘Trabzonspor’un kurtuluşu birlik ve beraberlikten geçer’ demişti. Alp, başkan adayıyım demedi ancak, şartlar oluşursa olabilirim, şeklinde mesaj vermişti.
Mehmet Yiğit Alp, bu aşamada aday olur mu? Turkuaz grubuna yakın gazeteci arkadaşımız, ‘Muharrem Usta son anda aday olabilir’ dediğine göre Mehmet Yiğit Alp, şimdilik beklemede gibi!



Aday çıkmazsa ne olur?

Trabzonspor’un 8 Nisan’daki olağanüstü kongresinde başkan adayı çıkmazsa, kulüp o günkü Divan Başkanı ve yardımcılarına kalır. Bu isimde muhtemelen Ahmet Metin Genç olur. Gerçi, Şükrü Kuleyin’de olağanüstü seçimde Divan Başkanlığına aday olabilir. Geçmişte böyle bir durum yaşanmıştı. Avukat Yusuf Kuvvet, yanılmıyorsak 2.5 ay Divan Başkanı olarak kulübü yönetmişti. Ve ne acıdır ke, Trabzonspor’u iki buçuk ay yöneten Yusuf Kuvvet’in ne ismi ne de resmi başkanlar arasında yok.  



HASAN KURT

Editör: TE Bilişim