Süper Lig ekiplerinden Trabzonspor'un kanat oyuncusu Matus Bero, Slovakya basınına açıklamalarda bulundu.

"BÜYÜK BİR DERBİ"

Spor Toto Süper Ligi'nin 16. haftasında karşılaşacakları Fenerbahçe maçı hakkında konuşan 21 yaşındaki kanat oyuncusu, "Büyük bir derbi olduğu söyleniyor. Şehirde herkes Fenerbahçe maçını bekliyor. Solunumun durduğu ve tam bir düello olduğu söyleniyor" ifadelerini kullandı.

"ARENA'DA TİTREME GELDİ"

Galatasaray'ı 1-0 mağlup ettikleri karşılaşmadaki atmosferi anlatan Bero,"Stadyumlarda sıcak bir atmosfer var. Özellikle Galatasaray ile oynadığımızda cehennem gibiydi. Sahaya ısınmaya çıktığımda bana titreme geldi" şeklinde konuştu.

"LİGE ALIŞIYORUM"

Son hafta Kayserispor deplasmanında Trabzonspor'un tek golünü atan Bero,"Attığım gol sadece beni rahatlamadı, aynı zamanda takım için büyük bir bağ oluşturdu. Zaferlere yardımcı olacağımı düşünüyorum ancak şu ana kadar bunu çok başaramamıştık. 3 puan almamız önemliydi. Benden gol bekliyorlar ancak lige alışmaya çalışıyorum. Attığım gol bana yardımcı olacaktır" diye konuştu.

"DURICA BÜYÜK FUTBOLCU"

Takımdaki bir diğer Slovak oyuncu Jan Durica ile olan ilişkilerinde bahseden Matus Bero,"Durica harika bir insan ve büyük bir futbolcu. Kulübün en saygın oyuncularından biri ve ona sahip olmak büyük bir artı. Jan ile birlikte genelde alışveriş merkezine gidiyourz ve kahve içiyoruz ya da akşam yemeği yiyoruz." dedi.

Trabzon şehri hakkında da açıklamalarda bulunan Bero, "İlk bakışta çok büyük bir şehir gibi görünüyor ancak çok sayıda seçenek yok. Şehrin merkezine kısa bir yürüyüş yetiyor. Stadyuma gidiş de oldukça kısa sürüyor ve size fazla bir seçenek sunulmuyor" ifadelerini kullandı.

"UTANÇ VERİCİ"

Trabzonspor'un 4. büyük olduğunu da vurgulayan Slovak futbolcu, "Beşiktaş,Galatasaray ve Fenerbahçe'nin hemen arkasında yer alıyor. Muazzam bir tarih var. Alt yapıda çok yetenekli gençler var. Şu an için başarısız ve utanç verici bir durumdayız. Taraftarların ve kulüp yönetiminin beklentisi oldukça yüksek" diyerek sözlerini tamamladı.

Sezon başında Trencin'den Trabzonspor'a transfer olan Matus Bero, 20 maçta 2 gol attı ve 4 asist yaptı.