Trabzonspor'un Slovak futbolcusu Matus Bero, ülke basınına verdiği röportajda, Türkiye'de Noel'i nasıl geçirdiğini anlattı. Kız arkadaşı Klaudia'nın bu süreçte kendisiyle birlikte Trabzon'da olduğunu belirten futbolcu, 28 Aralık'ta da Slovakya'ya, Trencin'deki ailesinin yanına gittiklerini söyledi.

22 yaşındaki futbolcu, şöyle anlattı:

"Türkiye'ye ilk geldiğimizde burada Noel nasıl geçer, o dönemde neler yapılır bilemiyorduk. Yılbaşı ağacı bulabilir miyiz, bulamaz mıyız hiç bir fikrimiz yoktu. Ancak alışveriş merkezlerine gittiğimizde, Aralık başında Noel ağaçlarının hazır olduğunu gördük. Yapay-süs ağaçları vardı. Türkler tabii Noel'i bizim gibi yaşamıyor. Ancak Noel ile ilgili aradığınız ne varsa bulabiliyor ve satın alabiliyorsunuz."

Trabzonspor'un son dönemde başarılı sonuçlar aldığını belirten Matus Bero, "Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi'nde grubu lider tamamlamış bir takım. Biz onların sadece bir puan gerisindeyiz. Süper Lig'de ilk sıradaki takımla da oynasanız son sıradaki takımla da oynasanız, kazanabiliyor ya da kaybedebiliyorsunuz. Takımların güçleri birbirine çok yakın. Böyle kaliteli bir ligde oynadığım için mutluyum" diye konuştu.

Bero, Trabzon'a balık getirtmiş!

Türkiye'de balık denince akla ilk gelen yerlerden olan Trabzon'a, ülkesinden balık getirttiği itirafında bulunan Bero, "Ben bir balık severim. Trabzon'da aradığım balığı bulup bulamayacağımdan emin olamadım. Bu yüzden kız arkadaşım Slovakya'dan gelirken beraberinde benim favori balığım olan sazan getirdi. Noel'de patates salatasıyla birlikte bunu yeriz" dedi.

Editör: TE Bilişim