Trabzonspor’un efsane ismi, eski teknik direktörü Hami Mandıralı, Bordo-Mavililer’in pazar günü kendi sahasında oynayacağı kritik maçı değerlendirdi. Karadeniz ekibinin Galatasaray mücadelesindeki performansına atıfta bulunan Mandıralı, Ersun Yanal’ın öğrencilerinin büyük maçlardaki iştahının bu 90 dakikanın da belirleyicisi olacağını belirtti. İşte Hami Mandıralı’nın gözünden derbi tespitleri...

‘Yenilmez takım yok’

“Öncelikle şunu söylemek gerekir ki, ligimizde yenilmeyecek takım yok. Sadece iyi analizler yapmak ve sahada o galibiyet için rakibi ve sınırlarınızı zorlamak lazım. Trabzonspor bu sezon özellikle büyük maçlarda iyi konsantre oldu ve bunun neticesinde iyi sayılabilecek sonuçlar geldi. Son Galatasaray karşılaşması öncesinde de böyle bir tahminde bulunmuştum... Kazanmak için savaşmak zorunda olduğumuzu belirtip, Trabzonspor’un kendi oyununa konsantre olması gerektiğini söylemiştim. Bazı anlar dışında Trabzonspor gerçekten de o gün çok iştahlıydı.”

‘Yıldızların maçları’

“Yine Galatasaray maçını hatırlarsak, o gece birkaç oyuncunun performansı belirleyici olmuştu. Kaleci Hakan ve Özer’in öne çıktığı bir maçtı. Şimdi Beşiktaş’ı yenmek için de yıldızların yapacakları çok önemli. Sadece Hakan ve Özer yetmez ama. Artık Erkan gibi, Cardozo gibi beklentisi büyük olan futbolcuların da topa girme zamanı geldi. Mehmet Ekici’yi de bu oyuncular arasında sayabilirim ama Ekici bu zamana kadar gerçekten iyi hizmet etti, yokluğu da aranıyor.”

‘Taraftar doldurmalı’

“Beşiktaş dinamik bir takım. Eğer oyun temposunu ve kontrolünü Beşiktaş’a bırakırsanız o zaman gerçekten de sıkıntı yaşarsınız. Bu sıkıntıyı yaşamamak için takım savunmasını iyi yapmak ve topa daha fazla hakim olmak zorunda Trabzonspor. Rakibin planlarını bozmak kadar kendi planlarınızın da peşinde olmanız gerekiyor... Seyircinin de etkisi büyük tabii. Galatasaray karşılaşmasında tribünleri doldurmuşlardı ve çok da iyi destek verdiler. Bu sezonun son büyük maçı olacak Avni Aker’de. Yine dolar ve aynı destek gelirse Trabzonspor’un elinin güçleneceği kesin.”