Beşiktaş ile oynanacak olan maç sonrası da sürmesi içinde kolları sıvarken, zorlu maç öncesi ise hücum hattını yakın takibe aldı.

Spor Toto Süper Ligin 8. haftasında 21 Ekim Pazar günü deplasmanda Beşiktaş ile karşılaşacak olan Trabzonspor, zorlu maçın hazırlıklarını Milli Takımları giden oyuncularından yoksun şekilde devam ederken, Kasımpaşa galibiyeti sonrası seriyi devam ettirmenin hesaplarını yapan Teknik Direktör Şenol Güneş aralıksız bu maçın hazırlıklarını sürdürüyor. Oynanan lig maçlarında forvet bölgesinden istediği verimi alamayan deneyimli teknik adam Beşiktaş maçı öncesi bu soruna çözümler üretmeye çalışıyor. Vittek, Henrique, Halil ve Janko gibi önemli isimleri elinde bulundurmasına rağmen beklentilerin altında kalan hücum hattı Şenol Güneş'i yeni arayışlara itiyor. Özellikle büyük umutlarla transfer edilen Avusturyalı golcünün Milli Takım da bulunması nedeniyle tam manasıyla bu oyuncuyla çalışma fırsatı bulamayan deneyimli teknik adamın 2 bölgeyi güçlü tutarak Beşiktaş'ı avlamanın planlarını yapıyor.
 
İdeal kadro kurmakta zorluk yaşadığı bilinen deneyimli teknik adamın fazla forma şansı veremediği oyuncularını hazırlık maçlarında yakından izleyerek kurmaylarına notlar aldırıyor. Beşiktaş maçı öncesi 2 hazırlık maçı oynayacak olan bordo-mavili takım ilk hazırlık maçında Gürcistan'ın FC Torpedo Kutaisi takımını 1-0 mağlup ederken, Güneş bazı oyuncuları ise yakından görme fırsatı buldu. Kasımpaşa maçı sonrası yaşanan olumlu havanın, Beşiktaş maçı sonrası da sürmesi için kolları sıvayan deneyimli teknik adam, Beşiktaş'ı yakın takibe alırken, rakibin zayıf bölgeleri hakkında ise oyuncularıyla bilgiler aktarıyor. Milli Takımdaki oyuncularında takıma dönmesiyle birlikte bu maçın taktik çalışmalarına ağırlık verecek olan Güneş'in, önemli virajı kayıpsız geçmeyi planlarını yapıyor.

Sakatlık sorunu yaşayan oyunculardan Giray, Tolga ve Colman'ın durumları ile ilgili doktorlardan sürekli rapor alan Güneş, bu 3 oyuncudan sadece Giray'ı ihtiyaç duyması halinde kadroya alabilecek. Colman'ın ise bu hafta yapacağı koşular sonrası gelecek hafta itibariyle yavaş yavaş takımla birlikte antrenmanlara katılması bekleniyor. Gürcistan ekibiyle oynanan hazırlık maçının ilk yarısında sol ayağından ağırı his eden ve oyundan çıkmak zorunda kalan kaleci Onur'un ise durumunun iyi olduğu belirtildi.
 
TRABZONSPOR'DA ZİRVE HESAPLARI
 
Fenerbahçe ve Mersin İdmanyurdu beraberlikleri sonrası Kasımpaşa'yı mağlup eden Trabzonspor, zirve hesapları yapıyor. Lider ile arasında 2 puan fark bulanan Karadeniz ekibinde Kasımpaşa maçı sonrası alınan sonuç morallerin yükselmesine neden olurken bordo-mavili ekip art arda oynayacağı Beşiktaş, Bursaspor ve Medical Park Antalyaspor maçlarını kazanarak zirve de yerini sağlamlaştırmayı planlıyor. 3 maçtan 9 puan çıkarmayı hedefleyen Karadeniz ekibi 10. hafta sonunda 21 puanı hedefliyor.