Norveç'te 2008 sezonunun sona ermesiyle adı bir çok Avrupa kulübüyle anılmaya başlanan Alanzinho işe, Almanya'dan özellikle VfL Wolfsburg, Avusturya ve Danimarka'dan da takımlar ciddi şekilde ilgilenmişti. Dönemin Trabzonspor teknik direktörü Ersun Yanal'ın yönetimden orta sahaya takviye istemesi ve Alanzinho'yu önermesiyle bu futbolcu Trabzonspor formasını giymeye başlamıştı.

2008 yılından bugüne kadar Trabzonspor forması giyen 31 yaşındaki tecrübeli futbolcuyu, Beşiktaş maçı sonrasında yapılan ilk idmanda takım arkadaşları uğurladı.


Brezilyalı oyuncuya sevgi gösterilerinde bulunan takım arkadaşları Alanzinho’ya bir de kemençe hediye etti. Uğurlama karşısında oldukça duygusal anlar yaşayan Brezilyalı oyuncu kendisine gösterilen ilgiye teşekkür ederek, “Burada geçirdiğim anıları unutmam mümkün değil. Umarı bundan sora hem Trabzonspor he de ben önemli işler başarırız” dedi. Vedalaşmada konuşan takım kaptanı Onur’da Brezilyalı oyuncuya teşekkür etti. 

Trabzonsporlu futbolcular sabah idmanında Alanzinho'yu havaya atıp tutarken yüzler gülse de uğurlamada duygusal anlar yaşandı. Alanzinho'nun sözleşmesinin karşılıklı olarak fesih edilmesi bekleniyor...